Padel Alkmaar

Padel Alkmaar

Padel is een innovatieve racket- en balsport. De sport wordt het vaakst met vier personen gespeeld. Dit noemt men dubbelspel. Echter is het bij sommige padel banen is het ook mogelijk om enkelspel te spelen. Dit wordt met twee personen gedaan. Bij padel gaat het erom dat je de tegenstander er van weerhoudt om de bal terug te kunnen slaan. Er zijn veel vergelijkingen tussen tennis en padel, maar ook veel verschillen. De grootste verschillen zitten in de uitrusting en de baan waarop gespeeld wordt. Zo zijn padel banen kleiner dan tennisbanen en zijn ze omringd door glas en hekwerk.

Qua uitrusting verschillen de rackets van beide sporten met elkaar. Tennisrackets hebben allemaal dezelfde grootte en vorm, terwijl padel rackets verkrijgbaar zijn in drie soorten vormen. Deze vormen zijn rond, druppel en diamant. Elke vorm is geschikt voor een ander spelniveau.

Wil jij padel in Alkmaar spelen? Dan hebben wij de beste banen in deze omgeving voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef je zelf minder lang te zoeken naar een geschikte padel baan.

T.P.C Daalmeer

Deze locatie beschikt buiten de dertien tennisbanen om ook over twee padel banen. Deze banen bevinden zich buiten. Je hoeft niet over een lidmaatschap te beschikken voordat je mag padellen bij deze club. Het is ook mogelijk om per uur een baan te huren. De kosten hiervoor bedragen €21,50 per uur binnen de daluren en €26,50 per uur buiten de daluren. Leden van de club betalen voor beide maar €16- per uur.

De club is doordeweeks geopend van 09:00 tot 23:00. In het weekend zijn ze geopend van 09:00 tot 20:00. De banen kunnen gehuurd worden via de site padelboeker.nl. Als je langer dan de beschikbare uren wenst te reserveren kun je dat doen door middel van een mail te sturen.

Klaas Bootpad, Alkmaar

+31725823741

https://www.tpcdaalmeer.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @tpcdaalmeer

TC Alkmaar

Padel in Alkmaar kun je ook spelen bij TC Alkmaar. Deze locatie beschikt over 4 outdoor padel banen. Bij deze club is het niet nodig om een lidmaatschap aan te schaffen voordat je gebruik mag maken van de banen. Je kunt de banen makkelijk huren via de KNLTB. Hier zie je precies welke uren er nog beschikbaar zijn. Het is namelijk zo dat er een aantal voorwaarden zijn bij verhuur voor niet-leden. Het huren van een baan is alleen mogelijk buien de piekuren (maandag en dinsdag van 19:00 tot 21:00) en als er geen activiteit op de padel banen georganiseerd is. De kosten voor het huren van een baan zijn €20,- per uur.

Terborchlaan 315, Alkmaar

+31725125845

https://www.tcalkmaar.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TC Alkmaar (padel en tennis) (@tennisclubalkmaar)

Waarom padellen in Alkmaar?

Padel is ondanks de wereldse bekendheid in Alkmaar nog redelijk onbekend. De banen die er zijn, hebben echter genoeg faciliteiten om ze wel aan te raden bij liefhebbers van padel. Ook voor de (nog) niet liefhebbers is het een aanrader. Padel is namelijk een sport die door personen van iedere leeftijdscategorie gespeeld kan worden, zolang je maar nog redelijk fit bent. Padel is namelijk een intensieve sport waar uithoudingsvermogen een erg belangrijke rol speelt. Wanneer je nog nooit padel hebt gespeeld is het handig om eerst een les te volgen, voordat je aan een rally met vrienden en/of familie begint.

Ook in Alkmaar is het mogelijk om lessen te volgen, hiervoor hoef je niet naar nabijgelegen steden zoals Amsterdam. Na deze les zou je al redelijk de sport onder de knie moeten hebben. In ieder geval goed genoeg om vrienden bij elkaar te verzamelen en een rally te spelen.
Padel is namelijk een van de sociaalste sporten die er zijn. Vooral omdat je in contact komt met andere mensen, of het contact onderhoudt met mensen in je omgeving.

Een padel baan in Alkmaar huren

Een padel baan huren is zoals je net hebt gelezen best eenvoudig. Zodra je er één hebt gevonden kun je vaak zonder abonnement een baan huren. Er zijn dan speciale prijzen per uur hiervoor opgesteld. Wanneer er buiten de benoemde padel banen nieuwe banen bijkomen in Alkmaar, is het handig om eerst onderzoek te plegen naar of zij ook met prijzen per uur werken. Anders kom je straks voor een teleurstelling te staan. Het handigste is om op de website van de club te kijken, of ze even van te voren te bellen.

Padel Alkmaar

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings