padel arnhem

Padel Arnhem

Padel is tientallen jaren geleden overgewaaid uit Spanje naar ons land. De sport was in het Zuid-Europese land immers populair en deze populariteit begint in Nederland ook toe te nemen. Padel is een laagdrempelige, dynamische racketsport die snel te leren valt. Padel is ontstaan door aanpassingen aan het tennisspel, waardoor het nu een kruising tussen tennis en squash genoemd kan worden. De geschiedenis van padel is bijzonder en heeft ertoe geleid dat de sport nu in 70 landen ter wereld gespeeld wordt. Padel is dan ook de snelst groeiende sport ter wereld!

Wat begon als een sport in de Spaanstalige landen wordt nu dus in steeds meer landen geadopteerd. Omdat je padel met een groep van vier speelt in teams van twee heeft het ook een mooi social aspect. Om dit social aspect te vangen worden er in Nederland steeds meer padel clubs opgericht. Op al deze padel locaties in Nederland kun je een padelbaan huren of lid worden van een lokale padel club.

Ook in de hoofdstad van de provincie Gelderland, Arnhem, zijn er genoeg plekken om padel te spelen. Meestal verschijnen de padelbanen bij een bestaande tennisvereniging. Ben jij benieuwd op welke plekken in Padel je een potje padel kunt spelen? Hieronder vind je vier plekken om te padellen in Arnhem.

  • Tennisvereniging Schuytgraaf
  • Arnhemse Tennis Club De Groene Kamer
  • Tennisvereniging Huissen | Tennis & Padel
  • Tennisvereniging Beekhuizen

Waarom zijn er steeds meer padel banen in Arnhem?

De tennissport in ons land kent een teruglopende belangstelling. De tennisclub lidmaatschappen nemen af en minder mensen huren een tennisbaan voor een losse tenniswedstrijd. Door de opkomst van padel in Nederland zien veel gemeenten en tennisclubs echter een grote kans. Omdat de overstap van tennis naar padel zo klein is, introduceren veel tennisclubs in Arnhem ook padel bij hun ledenbestand.

Het aanleggen van een padelbaan kost tussen de 50.000 en 60.000 euro. Het verbouwen van een tennisbaan in Arnhem naar een padelbaan is iets goedkoper. Omdat er minder tennis locaties nodig zijn en meer padel gespeeld wordt, maken veel tennisclubeigenaren de keuze om de switch naar padel te maken. Het verwaarlozen van een ongebruikte, bestaande tennisbaan hoeft dan niet meer. Bovendien is er geen nieuwe grond nodig voor het aanleggen van een padelbaan. Met vrienden of in een padel enkelspel, padel in Arnhem is zeker mogelijk! Ook in Doetinchem kun je padel volgen

Tennisvereniging Schuytgraaf

Sinds juni 2019 beschikt tennisvereniging Schuytgraaf ook over twee padelbanen in Arnhem. Tennisvereniging Schuytgraaf was de eerste die in Arnhem padel introduceerde en padel banen aanlegde. Op deze mooie bannen kun je op alle mogelijke niveaus en op alle leeftijden padellen. De club in Arnhem heeft zelfs twee competitie padel teams die in het najaar van 2019 direct kampioen zijn geworden in hun klasse. Het is wel nodig zelf padel rackets en ballen aan te schaffen. De vereniging laat geen tennisrackets en tennisballen op de padel baan toe.

Adres: Marasingel 249, 6846 DX Arnhem

Openingstijden: 08.30-22.30

E-mail: info@tvschuytgraaf.nl

Website: https://www.tvschuytgraaf.nl/padel

Arnhemse Tennis Club De Groene Kamer

In Arnhem zullen er binnenkort op een nieuwe locatie padel banen herrijzen. De Arnhemse tennisclub De Groene Kamer (ATC De Groene Kamer) gaat vanaf 2022 ook padel aanbieden. In 2022 worden naast de huidige tennisbanen drie nieuwe padelbanen aangelegd, die plaats maken voor het beoefenen van padel voor 225 leden van de club. De club beoogt namelijk dat vooral dat dit jonge deel van de 480 leden gebruikt zal gaan maken van de racketsport faciliteiten. Omdat het maximale aantal padel spelers bij de club beperkt gaat zijn, kun je je nu per e-mail aanmelden voor een padel lidmaatschap bij ATC De Groene Kamer in Arnhem.

Adres: Daam Fockemalaan 2, 6815 DL Arnhem

Openingstijden: 08.00-23.00 (Op maandag zelfs 24 uur geopend!)

E-mail: padel@atcdegroenekamer.nl

Website: http://atcdegroenekamer.nl/padel/

Tennisvereniging Huissen | Tennis & Padel

Nabij Arnhem kun je ook padel spelen in huizen bij de plaatselijke tennisvereniging. De club in Huissen begon in het najaar van 2019 met de aanleg van twee nieuwe padel banen naast de bestaande tennisbanen.

De opening van de padel banen vond plaats op 1 juni 2020. Samen met tennisvereniging Schuytgraaf was de vereniging in Huissen dus een van de eerste padel locaties in de regio. De twee buiten banen zijn echter zo populair dat het aantal van twee niet meer voldeed aan de stijgende vraag naar speeltijd. In september 2021 is daarom begonnen met de aanleg van twee nieuwe buiten padel banen. De vereniging heeft daarom ruimte om het huidige padel ledenbestand uit te laten groeien van 300 naar 400 of 450.

Adres: Hazekamp 2 A, 6851 JK Huissen

Openingstijden: 08.00-00.00

E-mail: marianne@ik-padel.nl

Website: https://www.tvhuissen.nl 

Tennisvereniging Beekhuizen

Tennisvereniging Beekhuizen is een padelclub in Velp nabij Arnhem waar padel kan worden gespeeld. Tennisvereniging Beekhuizen heeft een strand tennisveld omgebouwd tot één padelbaan.   De padelbaan van tennisvereniging Beekhuizen is vrij toegankelijk voor leden maar het is ook mogelijk een padel baan, padel rackets en ballen te huren. Het reserveren van de padel baan gaat eenvoudig online, met de All United app of via telefonisch contact. Introducees van bestaande leden kunnen bovendien voor een voordelig tarief gebruik maken van de padel faciliteiten. Naast een potje padel kun je in de kantine en kleedkamers van de club nagenieten.

Adres: Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp

Openingstijden: 09.00-17.00

E-mail: m.begemann@tvbeekhuizen.nl

Website: https://www.tvbeekhuizen.nl/

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings