Padel Arnhem

admin
1 december 2021
570

De geschiedenis van padel is bijzonder en heeft ertoe geleid dat de sport nu in 70 landen ter wereld gespeeld wordt. Padel is dan ook de snelst groeiende sport ter wereld! Zo ook in de hoofdstad van de provincie Gelderland, Arnhem, zijn er genoeg plekken om padel te spelen. Meestal verschijnen de padelbanen bij een bestaande tennisvereniging. Ben jij benieuwd wat Padel Arnhem voor jou te bieden heeft? Hieronder vind je vier plekken om te padellen in Arnhem.

  • Tennisvereniging Schuytgraaf
  • Arnhemse Tennis Club De Groene Kamer
  • Tennisvereniging Huissen | Tennis & Padel
  • Tennisvereniging Beekhuizen

Waarom zijn er steeds meer padel banen in Arnhem?

De tennissport in ons land kent een teruglopende belangstelling. De tennisclub lidmaatschappen nemen af en minder mensen huren een tennisbaan voor een losse tenniswedstrijd. Door de opkomst van padel in Nederland zien veel gemeenten en tennisclubs echter een grote kans. Omdat de overstap van tennis naar padel zo klein is, introduceren veel tennisclubs in Arnhem ook padel bij hun ledenbestand.

Het aanleggen van een padelbaan kost tussen de 50.000 en 60.000 euro. Het verbouwen van een tennisbaan in Arnhem naar een padelbaan is iets goedkoper. Omdat er minder tennis locaties nodig zijn en meer padel gespeeld wordt, maken veel tennisclubeigenaren de keuze om de switch naar padel te maken. Het verwaarlozen van een ongebruikte, bestaande tennisbaan hoeft dan niet meer. Bovendien is er geen nieuwe grond nodig voor het aanleggen van een padelbaan. Met vrienden of in een padel enkelspel, padel Arnhem is zeker mogelijk! Ook in Doetinchem kun je padel volgen

Lees ook:  Padel Bussum
padel arnhem

Tennisvereniging Schuytgraaf

Sinds juni 2019 beschikt tennisvereniging Schuytgraaf ook over twee padelbanen in Arnhem. Tennisvereniging Schuytgraaf was de eerste die in Arnhem padel introduceerde en padel banen aanlegde. Op deze mooie bannen kun je op alle mogelijke niveaus en op alle leeftijden padellen. De club in Arnhem heeft zelfs twee competitie padel teams die in het najaar van 2019 direct kampioen zijn geworden in hun klasse. Het is wel nodig zelf padel rackets en ballen aan te schaffen. De vereniging laat geen tennisrackets en tennisballen op de padel baan toe.

Adres: Marasingel 249, 6846 DX Arnhem

Openingstijden: 08.30-22.30

E-mail: info@tvschuytgraaf.nl

Website: https://www.tvschuytgraaf.nl/padel

Arnhemse Tennis Club De Groene Kamer

In Arnhem zullen er binnenkort op een nieuwe locatie padel banen herrijzen. De Arnhemse tennisclub De Groene Kamer (ATC De Groene Kamer) gaat vanaf 2022 ook padel Arnhem aanbieden. In 2022 worden naast de huidige tennisbanen drie nieuwe padelbanen aangelegd, die plaats maken voor het beoefenen van padel voor 225 leden van de club. De club beoogt namelijk dat vooral dat dit jonge deel van de 480 leden gebruikt zal gaan maken van de racketsport faciliteiten. Omdat het maximale aantal padel spelers bij de club beperkt gaat zijn, kun je je nu per e-mail aanmelden voor een padel lidmaatschap bij ATC De Groene Kamer in Arnhem.

Adres: Daam Fockemalaan 2, 6815 DL Arnhem

Openingstijden: 08.00-23.00 (Op maandag zelfs 24 uur geopend!)

E-mail: padel@atcdegroenekamer.nl

Website: http://atcdegroenekamer.nl/padel/

Tennisvereniging Huissen | Tennis & Padel

Nabij Arnhem kun je ook padel spelen in huizen bij de plaatselijke tennisvereniging. De club in Huissen begon in het najaar van 2019 met de aanleg van twee nieuwe padel banen naast de bestaande tennisbanen.

Lees ook:  Padel Doetinchem

De opening van de padel banen vond plaats op 1 juni 2020. Samen met tennisvereniging Schuytgraaf was de vereniging in Huissen dus een van de eerste padel locaties in de regio. De twee buiten banen zijn echter zo populair dat het aantal van twee niet meer voldeed aan de stijgende vraag naar speeltijd. In september 2021 is daarom begonnen met de aanleg van twee nieuwe buiten padel banen. De vereniging heeft daarom ruimte om het huidige padel ledenbestand uit te laten groeien van 300 naar 400 of 450.

Adres: Hazekamp 2 A, 6851 JK Huissen

Openingstijden: 08.00-00.00

E-mail: marianne@ik-padel.nl

Website: https://www.tvhuissen.nl 

Tennisvereniging Beekhuizen

Tennisvereniging Beekhuizen is een padelclub in Velp nabij Arnhem waar padel kan worden gespeeld. Tennisvereniging Beekhuizen heeft een strand tennisveld omgebouwd tot één padelbaan.   De padelbaan van tennisvereniging Beekhuizen is vrij toegankelijk voor leden maar het is ook mogelijk een padel baan, padel rackets en ballen te huren. Het reserveren van de padel baan gaat eenvoudig online, met de All United app of via telefonisch contact. Introducees van bestaande leden kunnen bovendien voor een voordelig tarief gebruik maken van de padel faciliteiten. Naast een potje padel kun je in de kantine en kleedkamers van de club nagenieten.

Adres: Beekhuizenseweg 99, 6881 AH Velp

Openingstijden: 09.00-17.00

E-mail: m.begemann@tvbeekhuizen.nl

Website: https://www.tvbeekhuizen.nl/

Over de auteur

admin

Admin
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings