padel assen

Padel Assen

Padel is een nieuwe opkomende sport door heel Europa. Vooral in Spanje is het erg populair. Daar is het namelijk de tweede nationale sport achter voetbal. Het is daarom ook voor de hand liggend dat Spanje in 2021 wereldkampioen padel is geworden. In Nederland wordt de sport ook steeds populairder. In steeds meer steden krijg je de mogelijkheid om padel te spelen. Een van die locaties is Assen. Padel in Assen is erg opkomend en steeds meer mensen rondom de stad maken kennis met de sport. Op dit moment heb je in Assen nog meer mogelijkheden om tennis te spelen dan padel. We zullen je vertellen waarom het spelen van padel in Assen een goede keuze is voor iedereen.

ATV De Hertenkamp

ATV De Hertenkamp is een tennisvereniging die sinds 5 september 2020 ook twee padelbanen ter beschikking heeft. Het doel van ATV De Hertenkamp is padel bij zoveel mogelijk doelgroepen bekend maken. Daarom hebben zij Future tennis. Zij geven padellessen aan alle leeftijdsgroepen. Wanneer je padel onder de knie hebt, kan je je aanmelden voor competitie. Je gaat dan met het team wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Natuurlijk kun je ook gewoon vrij padel spelen met je vrienden. Je reserveert gemakkelijk een baan via de clubapp. Veel spelers van de vereniging vinden het een gezellige club op een mooie locatie. Iedereen is er welkom. Zelfs wanneer jij nog nooit een racket hebt aangeraakt.

Hertenkamp 9, Assen

+31 592 314 520

https://www.atvdehertenkamp.nl/

Norger TV

Norger TV is een tennis vereniging in Norg. Dit is een gemeente dicht in de buurt van Assen. Norger TV is een vereniging die al bijna 60 jaar bestaat met ongeveer 500 leden. Sinds 2019 beschikt de vereniging ook over twee padelbanen. De banen zijn het hele jaar geopend, maar je moet wel zorgen voor je eigen padelracket en ballen. Wel kun je gebruik maken van de faciliteiten die Norger TV biedt. Zo zijn er kleedkamers, douches en kluisjes waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Bij deze vereniging heerst er een laagdrempelige en gezellige sfeer. Iedereen is welkom.

Eenerstraat 50, Norg

+31 592 613 784

https://www.norgertv.nl/

Padel of tennis in Assen

De meeste padellocaties in Nederland zijn aangelegd door tennisverenigingen. In Assen is dit ook het geval. Dit komt doordat padel in ontstaan vanuit tennis. Er zijn daarom ook vele kenmerken tussen padel en tennis. Bij beide sporten is het namelijk zo dat je punten scoort door de bal twee keer te laten stuiteren op de helft van de tegenstander. Vervolgens is de puntentelling van padel ook hetzelfde als de puntentelling van tennis.

Echter zijn er ook veel verschillen tussen padel en tennis. Zo is een padelracket anders dan een tennisracket en de banen waarop wordt gespeeld verschillen ook. Een padelbaan is namelijk kleiner en is omringd door glas- en hekwerk. Bij een tennisbaan is dit niet het geval. Het spel van padel is door het kleinere veld en de wanden eens stuk dynamischer dan het spel van tennis. Dit dynamische deel van de sport wekt veel interesse op bij sporters. De populariteit van padel stijgt dan ook aanzienlijk ten opzichte van tennis. Het wordt voorspeld dat padel de komende jaren alleen maar zal blijven stijgen qua populariteit.

Padellen in Assen

Momenteel is padel nog een opkomende sport in Nederland. Steeds meer mensen willen de sport beoefenen. Er zijn nu 500 padelbanen in heel Nederland verdeeld over 215 verschillende locaties. Dit aantal is echter alleen maar aan het stijgen. Tennisverenigingen kunnen niet meer om de sport heen, waardoor er steeds meer padelbanen worden aangelegd. Je kunt nu ook sinds een aantal jaar padellen in Assen. In Assen zelf liggen 2 padelbanen op één locatie. Echter zijn er kleine steden rondom Assen waar ook padel gespeeld kan worden. Deze zijn vanuit Assen makkelijk te bereiken. Een van deze voorbeelden is de padellocatie in Norg. Dit is ook een uitstekende locatie waar padel gespeeld kan worden. Iets verder weg liggen er nog padellocaties in Oosterwolde, Beilen en Daaikampen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te padellen in de buurt van Assen.

padel assen

Padel vereniging Assen

Bij veel verenigingen in de buurt van Assen kun je lid worden. Vaak kun je dan gebruik maken van lessen, waardoor je beter kunt worden in het spelen van padel. Wanneer je van plan bent om regelmatig te gaan padellen, dan is het zeker een aanrader om lid te worden van een vereniging. Echter wanneer je van plan bent om de sport eerst uit te proberen, dan raden we je aan om gewoon een padelbaan te huren. Vaak is dit niet duur, aangezien je padel speelt met meerdere mensen en daardoor het bedrag kunt splitsen.

Ben je geïnteresseerd in de sport, maar weet je nog niet zeker op welke locatie je het beste kunt padellen? Lees dan ook onze pagina’s over padel in Zwolle, Groningen en Lelystad.

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings