Padel techniek

Padel Best

Padel is dé sport van nu! Het is een sport dat alleen maar meer naamsbekendheid verkrijgt in Europa. Wereldwijd zijn er ongeveer 10 miljoen spelers die de sport beoefenen. Dit doen zij in meer dan 4000 clubs. In Best is padel voor veel mensen nog iets onbekends, ondanks dat het de snelst groeiende sport wereldwijd is.

Padel is een sport waarbij men gebruik maakt van een racket en een bal. Het wordt dan ook wel gezien als een combinatie van squash en tennis. Een van de spelregels bij padel is dat de bal pas via de muren naar de tegenstander mag gaan als hij de grond heeft geraakt. Bij padel duurt het langer voordat een reeks van slagen eindigt in een punt. Bij de padel baan in Best is er tot nu toe alleen de mogelijkheid om in dubbelspel te spelen, volgens de orginele spelregels. Dit betekent dat er alleen een mogelijkheid is om te padellen in Best als je met vier personen bent. Mocht je geinteresseerd zijn om in Best padel te gaan spelen? Lees dan vooral verder!

padel Maastricht

Padel baan in Best

In Best is er op dit moment maar één padel locatie. Dit komt door de mindere bekendheid van de sport, zoals hierboven ook al is gezegd.

Padel in Best is een manier waarop je een band met vrienden en/of familie kunt ontwikkelen. Dit komt doordat het alleen maar te spelen is in dubbelspel. Of je nu met je vader, moeder en broertje gaat padellen in Best of met je opa, oma en je broertje? Het maakt niks uit. Padel is een sport voor jong en oud. Dus ga vooral lekker sporten met je grootouders, zo blijft iedereen ook nog eens gezond!

Mocht je nu geen fijn gevoel hebben bij deze padel baan in Best? Maak je geen zorgen, wij hebben de padel banen in Eindhoven en Den Bosch ook voor je op een rijtje gezet.

Lawn Tennis Vereniging Best

Lawn Tennis Vereniging Best, ook wel LTVBest genoemd, is de enige locatie waar men padel kan spelen in Best. Echter is het niet alleen een padel baan in Best. Bij deze vereniging gaat het niet om je niveau of hoe vaak je speelt. Het gaat erom dat je plezier hebt in het spel. Door trainingen, maar ook competities samen met de KNLTB te organiseren proberen ze saamhorigheid in de vereniging te creeren.

Bij deze vereniging heb je de kans om lid te worden. Als je maandelijks één keer speelt, heb je je lidmaatschap er al uit. Tuurlijk is het ook mogelijk om als niet-lid te spelen. Hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd. Voor het verhuur van de materialen en de baan.

Begin jij net pas met het beoefenen van de sport? Geen probleem het is op deze locatie ook mogelijk om trainingen te volgen. Zo leer je de sport toch langzaam kennen en zul je steeds meer plezier krijgen om padel in Best te spelen.

Randweg 8, Best

049-9372280

https://www.ltvbest.nl/

Tennis of Padel in Best

Binnen tennis en padel zijn heel veel overeenkomsten, maar er zijn ook heel veel verschillen. Door deze verschillen worden de sporten beide als een individuele sport gezien. Als we gaan kijken naar het speelveld. Dan is de padel baan in Best kleiner in tegenstelling tot de tennis baan in Best. Dit heeft te maken met het feit dat de bal bij padel ook via de muren wordt gespeeld. Een padel bal is lichter en kleiner, maar lijkt wel op een tennisbal. De bal is lichter, zodat de speler minder druk hoeft te geven bij het spelen van de bal. Zo komt de bal minder hoog. Wat weer beter is, aangezien de bal ook via de muren wordt gespeeld.

padel Waalwijk

Uitrusting padel in Best

De uitrusting daar zit het grootste verschil bij de twee sporten. Waar je bij tennis maar één soort raket hebt, heb je bij padel drie verschillende soorten rackets. Deze rackets kun je onderscheiden in grootte en vorm. Ze zijn dan ook in te delen op niveau van de speler.

  • Racket met een ronde vorm: Dit racket is vooral geschikt voor een beginnende speler, maar ook voor de verdedigende speler. Dit racket is geschikt voor de beginnende speler doordat het vlak redelijk groot is. Hierdoor is het redelijk makkelijk om de bal goed te kunnen raken.
  • Racket met een traan vorm: Dit racket is geschikt voor een medium en gevorderde padel speler. Bij dit racket zit de ‘sweet spot’ redelijk hoog. Doordat de ‘sweet spot’ zo hoog zit, is het makkelijk om met dit racket veel kracht in de slag te krijgen. Het is dan ook een perfect racket voor spelers die in de aanval staan.
  • Racket in diamant vorm: Dit is een racket wat de gevorderde spelers gebruiken. De ‘sweet spot’ is hier maar klein, maar daardoor zorgt het wel voor heel veel power als je een bal raakt. Het is met dit racket moeilijk een bal goed te raken, vandaar dat deze niet wordt aangeraden aan beginners.

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings