Padel Helmond

admin
14 februari 2022
525

Padel is op dit moment mateloos populair. Over de hele wereld, maar ook in Nederland en zo ook padel Helmond. Het is de snelst groeiende sport. En dat is niet zo gek, padel heeft namelijk talloze voordelen. Zo is padel is een allround sport waarmee je jouw hele lichaam traint. Tijdens een potje padel verbrandt je heel wat calorieën en verbeter je jouw uithoudingsvermogen. En omdat je padel speelt met vier mensen, is het ook nog eens een sociale sport. Ideaal als je tussen de potjes door graag even een babbeltje wilt maken.

Uiteindelijk zorgt de groei aan populariteit er ook voor dat er steeds meer padelbanen bijkomen in Nederland. Er worden nieuwe clubs opgericht, maar ook tennisverenigingen besluiten om padelbanen aan te leggen. Bij veel clubs kunnen zowel leden als niet-leden terecht, zodat iedereen kennis kan maken met deze geweldige sport. Wil jij graag starten met padel of wil je jouw spelvaardigheden verbeteren en woon je in Helmond? Lees dan snel verder om te ontdekken bij welke verenigingen jij terecht kan.

padel helmond

Tennis- en Padel Club Espendonk

TPC Espendonk is een gezellige tennis- en padelvereniging in Helmond. De enige club in Helmond beschikt over vier padelbanen die voorzien zijn van verlichting, zodat je ook in de avond met gerust hart een potje padel kunt spelen. Je kunt zelfs zeven dagen per week, elk uur van de dag terecht bij de club. En of je nou jong of oud bent, recreatie- of wedstrijdspeler: iedereen is van harte welkom bij TPC Espendonk.

Lees ook:  Padel Amstelveen

De club heeft een uitgebreid activiteitenprogramma voor alle leeftijden en je kunt deelnemen aan de padelcursus die Padel Brabant verzorgd bij de club. Zowel leden als niet-leden kunnen een padelbaan huren. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat op de website staat.

Espendonk 2, 5704 KD Helmond

0492-515799

https://www.tpcespendonk.nl/

Tennisvereniging ’t Root

Tennisvereniging ’t Root, gelegen in Asten, biedt de mogelijkheid om zowel op recreatief als op prestatief gebied padel te beoefenen. Wel of niet lid van de club, iedereen kan een baan huren. Als je lid bent kan dit gemakkelijk en snel via de website of het afhangbordje op de club.

Ben je nog geen lid, dan moet je hiervoor via telefoon of mail contact opnemen met de club. Ook biedt de club op ieder spelniveau trainingen aan. Zo kun je ongeacht op welk niveau je zit toch jouw technische en tactische vaardigheden verbeteren. Eenmaal dorst of honger gekregen na een stevig potje padel? Dan kun je genieten van een hapje of drankje aan de bar. Je kunt zeven dagen per week van 09.00 tot 23.00 uur terecht bij TV ’t Root.

Lienderweg 55, 5721 CJ Asten

0493-692521

https://tvroot.nl/

Tennisvereniging de Lissevoort

Tennisvereniging de Lissevoort is een actieve en gezellige vereniging in Neunen waar iedereen een potje padel kan komen spelen. Deze grote club beschikt over twee padelbanen die gebruikt kunnen worden door leden en niet-leden. De club organiseert trainingen, competities en interne toernooien. Genoeg te beleven dus bij TV de Lissevoort. Ook beschikt de club over paviljoen ‘Baan 15’. Hier kun je na een potje padel bijkomen met een hapje of drankje. Een baan huren als lid van de club kan simpel en snel via de website. Als je nog geen lid bent, kun je via telefoon of mail contact opnemen met de vereniging.

Lees ook:  Padel racket onderhouden

Lissevoort 10, 5671 BS Nuenen

06-39108254

https://www.tvdelissevoort.nl/

Padel Helmond

Als je wilt beginnen met padel in Helmond moet je een aantal dingen weten. Zo is een goede uitrusting en het juiste materiaal essentieel om een potje padel te spelen. Je kunt er in de meeste gevallen voor kiezen om materiaal te huren bij de club waar je gaat spelen, maar je kunt ook je eigen materiaal kopen. Maar waar let je dan precies op? Bij het kopen van een padelracket let je onder andere op de vorm en het gewicht.

Als beginner kun je het beste starten met een rond en lichtgewicht padelracket. Op onze website kun je meer lezen welk padelracket het beste bij jou past. Verder moeten padel schoenen ervoor zorgen dat jij je snel en wendbaar kunt bewegen over de baan. Wil je weten waar jij precies op moet letten bij het kopen van schoenen om te kunnen padellen in Helmond? Dat kun je lezen op onze pagina over padel schoenen.

Als je eenmaal beschikt over het juiste materiaal, dan kun je gaan werken aan je techniek. Hiervoor kun je een aantal instructivideo’s bekijken, maar je kunt er ook voor kiezen om bij één van de clubs een les te volgen. Bijvoorbeeld de padeltraining van Padel Brabant bij TPC Espendonk.

padel helmond

Padellocaties door heel Nederland

Zoals je hebt kunnen lezen is er maar één locatie in Helmond. Daarom hebben we voor jou ook twee locaties in de buurt geselecteerd. Wil je toch liever in Eindhoven een potje padel spelen? Bekijk dan de lijst aan locaties hier. Ook Waalwijk beschikt over een aantal padellocaties. Geen zorgen als je niet in Brabant woont. Door heel Nederland zijn er talloze clubs te vinden die padel aanbieden, waaronder in de regio Limburg.

Lees ook:  Padel Alkmaar

Over de auteur

admin

Admin
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings