padel lelystad

Padel Lelystad

Padel is een racketsport die een combinatie van tennis en squash beschrijft. De sport is te spelen met verschillende leeftijdscategorieën en is, vanwege de variatie, een zeer geliefd spel onder Nederlanders. Ook in Lelystad is padel de afgelopen paar jaar zeer populair geworden, waardoor de sport op verschillende plekken in de stad te spelen is.

Niet alleen Nederland heeft padel opgevangen, rond de hele wereld zijn er zo’n 70 landen waar padel gespeeld wordt. Hiermee is padel een van de snelst groeiende sporten van dit moment. Er worden wereldwijd verschillende banen aangelegd en zelfs wereldkampioenschappen gehouden. Omdat de sport vrij nieuw is twijfelen sporters wel eens of ze padel of tennis in Lelystad moeten spelen. Echter, wij kunnen met veel overtuiging laten weten dat padel een zeer geschikte keuze voor iedere inwoner van Lelystad is.

padel baan lelystad

Waarom padellen in Lelystad?

Wanneer je een nieuwe sport wilt leren die zowel dynamisch, laagdrempelig als sociaal is, dan is padel de perfecte sport. Padellen in Lelystad is niet voor niets zeer populair op dit moment. Het is dan ook mogelijk om op verschillende locaties in Lelystad padel te spelen. Voor beginners is het uiteraard ook mogelijk een padel les te nemen. Zo kun je rustig aan alle spelregels wennen en de basistechnieken leren.

Padel verschilt behoorlijk van tennis wanneer we kijken naar de regels en zullen daarom goed uitgelegd moeten worden. Padellen in Lelystad is niet alleen goed om sociale contacten te onderhouden, maar ook om goed te sporten. De sport is namelijk zo intensief te maken als je zelf wilt, waardoor het voor elk niveau te spelen is. Door een padel les in Lelystad te nemen zorg jij er nog een extra voor dat jij je vrienden gaat verslaan. Wil je liever geen les volgen, maar wel alles over padel weten? Bekijk dan eens de instructievideo’s om te padellen in Lelystad.

Padel baan in Lelystad

Er zijn op verschillende locaties in Lelystad padel banen te vinden. Het huren van een padel baan in Lelystad is dan ook vrij gemakkelijk. Iedere club die banen tot zijn beschikking heeft, heeft de mogelijkheid tot het huren van een padel baan in Lelystad. Hierbij bieden de meeste clubs de mogelijkheid tot het krijgen van een padel les. Omdat padel voor ieder niveau en iedere leeftijd te spelen is, zijn de padel lessen ook aan te passen op het niveau.

Wanneer de spelers de basisregels van padel doorhebben, is het mogelijk om daarna een padel baan te huren. Hierbij kunnen de technieken worden geoefend en is er zelfs ruimte voor een vriendschappelijke wedstrijd. Het is volledig aan de padel spelers hoe intensief het spel wordt. Wil je weten waar je in Lelystad kunt padellen? Lees dan snel verder. Wij hebben drie padel locaties nabij Lelystad op een rijtje gezet:

padellen lelystad

Lawn Tennis Vereniging Lelystad

Bij het Sportpark Langezand in Lelystad is voor de liefhebber van racketsports genoeg te doen. Lawn Tennis Vereniging Lelystad heeft zeven gravel tennisbanen, drie smashcourt tennisbanen en vier padelbanen. Na een potje padel kun je bij deze vereniging bijkomen in de gezellige kantine of op het grote terras.

Adres: Sportparkweg 1, 8223 PB Lelystad

Openingstijden: 9:00-17:00

Telefoon: 0320 226 395

Website: https://www.ltvl.nl/

ATC Dronten

Net buiten Lelystad vind je de padel banen van ATC Dronten. Ook bij deze vereniging kun je tennis combineren met padel. Leden van de vereniging kunnen onbeperkt een padel baan huren. Bovendien hebben leden toegang tot het tennispark, het clubhuis en de kleedkamers. Niet-leden kunnen een padel baan huren.

Adres: Educalaan 20, 8251 GC Dronten

Openingstijden: Maandag 19:00-23:30,

Dinsdag t/m donderdag 09:00-12:00 & 20:00-23:30

Telefoon: 0321 313 270

Website: https://www.atc-dronten.nl/

Padel Almere

Padel Almere bevindt zich bij Sporthal Fanny Blankers-Koen. De padel club nabij Lelystad heeft twee padel banen beschikbaar die beide buiten te vinden zijn. Hoe meer je padel speelt bij Padel Almere, hoe voordeliger het wordt. De vereniging hanteert namelijk een 20x30 minuten strippenkaart waarmee je met elke strip extra korting krijg op

Adres: Marathonlaan 20, 1318 EE Almere

Openingstijden: Maandag 12:00-22:30, Dinsdag t/m vrijdag 10:00-22:30

Zaterdag & Zondag 09:00-17:00

Telefoon: 036 532 9029

Website: https://almerepadel.nl/

Padel of tennis in Lelystad?

Padel en tennis in Lelystad lijken op elkaar, maar hebben behoorlijk wat verschillen. Zo is een padelbaan een stuk kleiner dan een tennisbaan. Ook heeft een padelbaan een kooi met glazen achterwanden waar de bal ook op kan stuitten. Het veld en de glazen achterwanden zorgen ervoor dat de bal sneller gaat en de rally’s een stuk langer duren bij padel.

Andere verschillen zitten in de benodigdheden als de rackets en de schoenen. Een padel racket is kleiner en heeft hierdoor een andere techniek nodig. Daarnaast zijn de spelregels van padel en tennis in Lelystad anders. Deze verschillen zorgen ervoor dat padel een andere, eigen sport is. Padel is ook onder de tennisspelers zeer populair, omdat het een unieke en leuke twist is op tennis. Niet zo gek dus dat sommige tennisspelers af en toe een potje padel willen spelen.  

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings