padel amstelveen

Padel Middelburg

Padel is ontstaan in 1969 in een badplaats in de Mexicaanse stad Acapulco. Enruqie Corcuere, een rijke zakenman, wilde graag een tennisbaan laten aanleggen in zijn tuin, maar had hier jammer genoeg niet genoeg plek voor. Ondanks dat Enrique niet genoeg ruimte had voor een tennisbaan, liet hij zich toch nog steeds een ander sportveld aanleggen. Hij liet een tennisveld met kleinere afmetingen aanleggen. Hierdoor is de sport padel uiteindelijk ontstaan. Wereldwijd telt padel nu ongeveer 4000 padelclubs en meer dan 10 miljoen spelers.

Padel is een racket- en balsport. Het is een mix tussen tennis en squash. Doordat het speelveld veel weg heeft van een tennisveld,  wordt de sport vergeleken met tennis en door de muren om het veld die ook gebruikt mogen worden tijdens padel, heeft de sport een vergelijking met squash. De meest populaire vorm van padel is het dubbelspel. De padelbaan voor enkelspel wordt voornamelijk gebruik voor het verbeteren van techniek en niet zozeer voor competitie. Padel wordt zowel recreatief als competitief gespeeld.

Padel Alkmaar

Padel in Middelburg

De sport padel is momenteel nog niet ontzettend populair in Middelburg. Je kan momenteel, maar op één plekken terecht om padel te spelen. Momenteel zijn deze padelclubs gecombineerd met een tennisvereniging. Door de vergelijking in de sport komt het tegenwoordig vaak voor dat een tennisvereniging ervoor kiest om ook padelbanen aan te laten leggen. Padelbanen zijn hetzelfde qua belijning, maar hebben alleen een kleinere afmeting.

Mocht je gaan beslissen om padel te gaan proberen, dan is het altijd belangrijk dat je een club kiest die bij jou past. Na het kiezen van een club waar jij padel kan spelen, zul je eerst kennismaken met de club en de basiselementen van padel aangeleerd krijgen. Wanneer je de basiselementen onder de knie hebt, kan je gaan focussen op techniek. Ben je nog niet overtuigd om padel te gaan spelen, maar ben je wel geïnteresseerd dan kan je op onze website terecht voor instructievideo’s.

Tennisvereniging MLTC Middelburg

Tennisvereniging MTLC Middel is de enige plek waar je terecht kan om een potje padel te spelen. Dit is gezellige en hechte vereniging, die zowel padellessen aanbieden als tennislessen. Deze tennisvereniging geeft je helaas niet de mogelijkheid om een baan te huren als je geen lid bent. Het is natuurlijk wel mogelijk om padellessen te volgen en dan mee te doen aan evenementen die georganiseerd worden. Je kan zowel deelnemen aan de voor- en najaar competitie van de KNLTB en verschillende toernooien die vanuit de club worden georganiseerd.

De club vermeld er wel bij dat de kans erg groot is dat wedstrijden in de competitie en ook andere toernooien hoogstwaarschijnlijk voornamelijk buiten Zeeland vallen, aangezien er in Zeeland maar een klein aanbod is van padelbanen. Door het feit dat de sport erg snel groeit, wordt er verwacht dat het aanbod in padelbanen in de nabije toekomst wel gaat toenemen.

Tennispark de Veste
Griffioenpad 1
4335 AJ, Middelburg
0118 613676
https://www.mltcweb.nl/

padel amstelveen

Tennis en padel

Na een uitleg van padel, zal je waarschijnlijk de indruk krijgen dat het vrijwel hetzelfde is als tennis, maar dit is zeker niet waar. De sporten kunnen wel duidelijk individueel bekeken worden. De overeenkomst zit ‘m voornamelijk in de belijning en de puntentelling. De bal lijkt in eerste instantie ook vrijwel identiek, maar als je deze zou vergelijken dan zie je wel duidelijk verschil. De padelbal is namelijk kleiner en er zit ook minder druk op. Dit heeft als gevolg dat de bal ook minder hoog stuitert dan een tennisbal. Naast de bal zit er ook verschil in de rackets. Tennisrackets hebben allemaal dezelfde vorm, maar verschillen alleen in grote.

Bij padel bestaan er drie verschillende racketvormen: rond, traan/druppen en diamant. De vorm van het racket staat niet in lijn met je persoonlijke voorkeur, maar heeft vooral te maken met je spelniveau en je positie in het veld. Een tennisracket komt altijd in dezelfde vorm, alleen in verschillende grootte.

Ben je nu geïnteresseerd geraakt om eens een potje padel te gaan spelen, maar ben je niet op zoek naar een padelbaan in Middelburg? Dan kan je op onze site terecht voor andere plekken in Nederland waar jij jouw padel carrière kan starten. Zo kan je onder andere locaties vinden in Zoetermeer, Lelystad, Assen, Maastricht, Best, Houten, Apeldoorn, Rijswijk, Groningen en nog veel meer.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings