padel nijmegen

Padel Nijmegen

Padel omschrijft de combinatie tussen tennis en squash waarbij gebruik wordt gemaakt van een padel racket en tennisballen. Padel is een vrij nieuwe sport, maar is nu al ontzettend populair. De sport wordt namelijk in meer dan 70 landen gespeeld, waaronder ook Nederland. De spelregels zijn inmiddels universeel vastgelegd waardoor wedstrijden over de hele wereld te spelen zijn. Spelers komen uit verschillende hoeken van de wereld om de strijd met elkaar aan te gaan. Zo zijn er ook spelers uit Nederland die er op hun buurt weer voor zorgen dat padel in Nederland steeds meer aantrekt.

In Nederland is padel inmiddels in verschillende grote steden te spelen en heeft ook Nijmegen een aantal banen gebouwd. Padel in Nijmegen blijft ontzettend in populariteit groeien, omdat zowel jong als oud enthousiast is over deze nieuwe sport. Er zijn de afgelopen paar jaar verschillende padel banen gebouwd die ervoor zorgen dat iedereen kan padellen in Nijmegen.

My HealthClub Nijmegen

My Padel Club telt twee vestigingen: één in Nijmegen, de ander in Krimpen aan den Ijsel. Met 6 indoor padelbanen is de club de grootste indoor padel aanbieder in Nijmegen. My Padel Club Nijmegen is zeven dagen per week open van 07.00 uur tot 23.00 uur. Het is mogelijk om vrij te padellen, maar de club biedt ook padellessen voor jong en oud. Je kunt gemakkelijk en snel een baan reserveren via de app Baanreserveren. Je zit hier niet vast aan een lidmaatschap en kunt spelen wanneer het jou uitkomt!

Ben je nog op zoek naar een sportief teamuitje met je collega’s? Ook dan kun je terecht bij My Padel. En na heb je na potje padel honger of dorst gekregen? Geen probleem, in de lounge area kun je weer even op adem komen en genieten van een hapje of een drankje. Om hier te kunnen spelen hoef je geen lid te zijn van de club. Dit geldt ook voor het huren van materiaal. Wel bieden ze lidmaatschappen aan.

Marie Curiestraat 80, 6533 HZ Nijmegen

024-3564770

https://www.mypadelclub.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door My padel club (@mypadelclub.nl)

Padel Club Nijmegen

Padel Club Nijmegen is de eerste padelclub van Nijmegen. Hier kun je genieten van padellen in de buitenlucht, maar toch droog blijven. De drie padelbanen liggen namelijk overdekt onder een brug. Met ruime openingstijden van 07.00 tot 23.00 uur kun je altijd een balletje slaan. Je hoeft geen lidmaatschap af te sluiten en kunt makkelijk via de Playtomic app een baan én materiaal huren. Heb je thuis materiaal liggen, maar ben je het vergeten mee te nemen? Dan is het ook mogelijk om materiaal op de locatie te huren. Als je regelmatig wil spelen bij deze club kun je kiezen voor een rittenkaart die aansluit bij jouw wensen.

Winselingweg 35, 6541 AH Nijmegen

info@padelnyma.nl

https://padel-nijmegen.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Padel Club Nijmegen (@padelclubnijmegen)

Tennis- en Padelvereniging Dukenburg Smash

Naast een potje tennis spelen, kun je bij TPV Dukenburg ook padellen. De club beschikt over vijf padelbanen met ledverlichting, waardoor je het hele jaren padel kunt spelen. Om hier te kunnen spelen, moet je lidmaatschap hebben. Door middel van de app Meet & Play kun je een losse baan huren. Ben je een beginner? Voor beginners is het mogelijk een baan te huren inclusief speluitleg. Dukenburg Smash is doordeweeks geopend van 09.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 15.00 uur.

Staddijk 125, 6537 TW Nijmegen

024-3442703

https://www.tpvdukenburg.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TPV Dukenburg Smash (@tpvdukenburg)

Padellen in Nijmegen

Padellen in Nijmegen wordt steeds meer gedaan, vanwege de variatie van de sport. Padel is namelijk een zeer dynamische, sociale en laagdrempelige sport. De sport zorgt ervoor dat mensen in beweging zijn en blijven. In Nijmegen zorgt padel ervoor dat vrienden en kennissen bij elkaar komen om samen een potje padel op de binnen- of buitenbaan te spelen. Het niveau en de intensiteit van het spel worden door de spelers bepaald, waardoor het spelen voor iedereen geschikt is. Zo is het niet alleen mogelijk om wedstrijden te spelen, maar kan men ook rustig de spelregels doornemen.

Padellen in Nijmegen is niet alleen binnen, maar ook buiten te doen. Hierbij zijn de spelregels hetzelfde en zijn de spelers enkel van het weer afhankelijk. In Nijmegen zijn er verschillende indoor en outdoor padel banen te vinden.

padel nijmegen

Padel baan in Nijmegen huren

Een padel baan in Nijmegen is steeds gemakkelijker te vinden, omdat er meerdere plekken een baan hebben gebouwd. Hierbij gaat het zowel om geheel nieuwe clubs en banen als bestaande tennisbanen die padelbanen bouwen. Op deze manier is er altijd wel een padel baan in Nijmegen te vinden die bij jou past.

Een padel baan is kleiner dan een tennisveld en is omringd met een kooi van glas en hek. Deze baan is te bespelen met vier personen, maar het is ook mogelijk om padel enkelspel te spelen. Hierbij kies je ervoor om één tegen één te spelen. Een padel baan wordt geheel door jou afgehuurd, waardoor jij en je vrienden op eigen tempo kunnen spelen.

Wanneer je een beginner bent is het ook mogelijk een padel baan met les te huren. Hierbij krijg je informatie over de spelregels en leer je wat technieken. Daarnaast is het voor beginners ook mogelijk om de benodigdheden te huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rackets of tennisballen. Zo is het voor iedereen mogelijk om in Nijmegen padel te spelen.

padel baan nijmegen

Padel of tennis in Nijmegen?

Padel en tennis in Nijmegen zijn vergelijkbaar met elkaar, maar zijn absoluut niet hetzelfde. Het padel veld is namelijk een stuk kleiner dan een tennis veld. Hierdoor komen ballen bij padel een stuk harder aan en is het spel dynamischer dan tennis. Verder heeft de baan een verschil in zijkanten en achterkanten.

Waar een tennisbaan open is en ballen die over de lijn gaan uit zijn, kan er bij padel gebruik gemaakt worden van de kooi. De glazen achterwanden zijn namelijk ook te gebruiken om de bal terug te spelen. Op deze manier is padel een geheel andere sport dan tennis. In Nijmegen is vooral padel de sport die op dit moment steeds meer aan het opkomen is. Beginnende padelspelers kunnen niet meer stoppen met het spelen van deze leuke sport.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings