Padel Oisterwijk

Padel is een sport die oorspronkelijk is ontstaan in 1969 in een Mexicaanse stad, Acapulco. Een rijke zakenman, genaamd Enrique Corcuera, wilde graag een tennisbaan laten aanleggen bij zijn huis, maar had hier te weinig plek voor. Ondanks het gebrek aan ruimte, liet Enrique toch een sportveld aanleggen. Uit dit knelpunt is uiteindelijk de sport padel ontstaan. De sport padel is ondertussen wereldwijd 10 miljoen spelers en 4000 padelclubs rijker.

Padel is een mix tussen tennis en squash. Het veld en belijning komt naast de afmeting volledig overeen. Het speelveld is omringd door muren die tijdens het spel gebruikt mogen worden, hierdoor krijgt padel de vergelijking met squash. De bekendste spelvorm bij padel is het dubbelspel. Het enkelspel wordt ook gespeeld, maar dan meer voor het verbeteren van je techniek. Padel wordt zowel competitief als recreatief gespeeld.

Waarom padel in Oisterwijk

Je kan op twee verschillende plekken terecht om padel te (leren) spelen. Eén van deze plekken is gecombineerd met een tennisclub. Dit komt over het algemeen vaker voor, dat tennisclubs besluiten om padelbanen aan te leggen.

Mocht je nu besluiten om padel te gaan spelen in Oisterwijk, dan is het belangrijk dat je een club vindt die bij jou past. In eerste instantie zal jij kennis leren maken met de club en met de sport zelf. De basis elementen zullen voor jou aan bod komen, voordat jij meer focus kan gaan leggen op techniek. Mocht je nu geïnteresseerd zijn in padel, maar ben je nog niet van plan om de sport te beoefenen, kan je altijd op onze site terecht voor de instructievideo’s.

Padel Alkmaar

Peakz Padel

Peakz padel is naast Oisterwijk nog ook te vinden op andere plekken in Nederland. Dus er is altijd wel een padelbaan in de buurt. Peakz padel is ook nog te vinden in Sittard, Groningen, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven, Utrecht en Haarlem.

Peakz in Oisterwijk beschikt over 6 binnenbanen en 4 buitenbanen. Bij Peakz kan je een eenvoudig een baan reserveren via de app of de website. Het is mogelijk om bij Peakz padellessen te volgen, maar je kan ook als niet-lid terecht bij Peakz Padel om een baan te huren.

Wanneer je zelf niet voorzien bent van de juiste uitrusting, kan je bij Peakz rackets en ballen huren. Na een intensief potje padel kan je meteen lineair door naar de lounge bar waar jij met je padel maatjes jullie sportprestaties kunnen belonen onder het genot van een lekker drankje. Daarbij worden er ook evenementen georganiseerd. Zo kan je onder andere deelnemen aan hun husselcompetitie en try-out sessies.

Sportlaan 6
5062 JK, Oisterwijk
+31 851850111
oisterwijk@peakzpadel.nl
https://www.peakzpadel.nl/locaties/sportlaan

Sla raak

Sla raak is zowel een tennis club als een padelclub. De club beschikt over 9 tennisbanen en 3 kunstgras padelbanen. Bij deze clubs is het mogelijk om je in te schrijven voor padellessen, maar je kan er ook terecht om een baan te huren. Bij Sla raak hoef je je zeker niet te vervelen, aangezien de  club erg actief is in het organiseren van verschillende evenementen. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan interne competities, clubkampioenschappen en gezelligheidstoernooien. Dit is een mooie manier om nieuwe leden te betrekken bij de club. Zo leer je op een speelse manier de club kennen.

Moergestelseweg 32B
5062 JW, Oisterwijk
+31 135216659
bestuur@slaraak.nl
https://www.slaraakoisterwijk.nl/

Tennis en padel

Na een uitleg van padel, zal je waarschijnlijk de indruk krijgen dat het vrijwel hetzelfde is als tennis, maar dit is zeker niet waar. De sporten kunnen wel duidelijk individueel bekeken worden. De overeenkomst zit ‘m voornamelijk in de belijning en de puntentelling. De bal lijkt in eerste instantie ook vrijwel identiek, maar als je deze zou vergelijken dan zie je wel duidelijk verschil. De padelbal is namelijk kleiner en er zit ook minder druk op. Dit heeft als gevolg dat de bal ook minder hoog stuitert dan een tennisbal.

Naast de bal zit er ook verschil in de rackets. Tennisrackets hebben allemaal dezelfde vorm, maar verschillen alleen in grote. Bij padel bestaan er drie verschillende racketvormen: rond, traan/druppen en diamant. De vorm van het racket staat niet in lijn met je persoonlijke voorkeur, maar heeft vooral te maken met je spelniveau en je positie in het veld.

Mocht je nu geïnteresseerd zijn om eens een potje padel te gaan spelen, maar ben je niet op zoek naar een padelbaan in Oisterwijk? Dan kan je op onze site terecht voor andere plekken in Nederland waar jij jouw padel carrière kan starten. Zo kan je onder andere locaties vinden in Breda, Waalwijk, Nijmegen, Zeeland, Utrecht, Den Bosch, Alkmaar, Leiden en nog veel meer.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings