Padel racket

Heb je de smaak goed te pakken bij het spelen van padel? Dan heb je natuurlijk wel de juiste uitrusting nodig. Hierbij horen de juiste kleding en schoenen, maar ook het racket is een zeer belangrijk onderdeel van de uitrusting. Misschien zelfs wel het meest belangrijke onderdeel. Er zijn veel verschillende soorten padel rackets te vinden. Welk racket het beste is voor jou is afhankelijk van het niveau waarop jij speelt, wat je tactiek is en hoe vaak jij padel speelt. Op basis van deze informatie zul je een padel racket moeten kiezen die het beste bij jou past.

Het is belangrijk je goed te verdiepen in de aankoop van een padel racket, zodat jij op je best de sport kan spelen. Een goed racket zorgt er daarnaast ook voor dat je weinig last krijgt van je hand of elleboog. Iets wat ook erg belangrijk is als je padel nog een tijdje wilt blijven doen.

Waar let je op bij het kopen van een padel racket?

Het juiste racket zorgt ervoor dat je beter wordt in het spelen van padel. Het racket moet dan wel bij jouw doelen passen. Wil je sneller in kunnen spelen op de veranderingen die er op het veld gaande zijn? Dan heb je een racket nodig waar je snel mee kan bewegen en moet je dus kiezen voor een licht padel racket. Ken je de spelregels en denk je dat een betere tactiek is om meer kracht achter jouw gespeelde ballen te zetten? Dan kies je voor een zwaarder padel racket, zodat je ballen harder aan komen.

Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Je zult meerdere rackets moeten proberen om erachter te komen welk gewicht jou het meeste aanspreekt. Wél zijn er een aantal richtlijnen die je kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Padel Racket
Gewicht

Een belangrijk punt is het gewicht van het racket. Het gewicht wordt per soort racket op een andere manier verdeeld. Gewicht in het handvat van het racket ondersteunt jou in het controleren van het padel racket. Als kracht zetten jouw tactiek is, dan kies je voor meer gewicht aan de bovenkant van het racket.

Speelstijl

Daarnaast kies je jouw padel racket op het niveau van jouw spel. Speel je alleen af en toe met vrienden en neem je padel niet zo serieus? Dan kies je voor een racket met veel grip zodat je meer wendbaarheid krijgt. Wanneer je regelmatig padel speelt, dan kies je voor een racket met flexibiliteit zodat je spel verbeterd. Als laatste kiezen gevorderde spelers voor een zwaarder racket, zodat ze harder kunnen slaan.

Lengte

De lengte van je lichaam heeft niks te maken met je racket keuze. Je moet vooral kijken naar je spelniveau en welk gewicht jij wenselijk vindt. Bij elk spelniveau is een andere vorm racket beter. Daarbij zijn druppel- en diamantvormige rackets vaak zwaarder zodat je meer kracht kunt zetten.

Vormen van een padel racket

Als padel speler moet je niet alleen kijken naar het gewicht en de grip die het racket biedt. Het is daarnaast ook belangrijk naar de vorm van het racket te kijken. Er bestaan in principe drie verschillende vormen rackets bij padel:

Ronde padel rackets

Een rond padel racket die vooral wordt gebruikt bij beginnende spelers. De ronde rackets zorgen er namelijk voor dat de bal makkelijker te raken is en men meer controle heeft over het racket. Het gewicht zit bij een rond racket vooral in de rand waardoor je zelf de snelheid kunt kiezen.

Ruiten padel rackets

Ruiten rackets zijn er voor de meer gevorderde spelers, omdat deze moeilijker te controleren zijn. Een ruiten racket zorgt ervoor dat de bal minder goed te raken is, maar biedt wel meer kracht.

Druppelvormige padel rackets

De laatste vorm zijn de druppelvormige rackets. Deze rackets zijn een mix tussen de ronde- en de ruiten padel rackets. Dit racket is perfect voor de speler die graag alle technieken en tactieken van padel wilt leren. Het is een tussenstap van beginner naar gevorderde speler.

Hoe lang gaat een padel racket mee?

Doordat padel een intensieve sport is, gaan de padel rackets minder lang mee dan tennis rackets. De rackets hebben door de glazen wanden meer te verduren. Hierom zullen ze sneller vervangen moeten worden dan een tennisracket. Het is uiteraard ook afhankelijk hoe vaak je padel speelt en op welk niveau je dit doet. Hoe hoger het niveau is, hoe intensiever de sport ook is voor het racket. Je zult merken dat ervaren spelers vaker hun racket moeten vervangen.

Ook de plek waar je padel speelt heeft invloed op de levensduur van je racket. Speel je vooral outdoor padel? Dan heeft je racket ook te maken met verschillende weersomstandigheden. Over het algemeen wordt er een jaar tot ander half jaar voor de levensduur van een padel racket gerekend.

Padel Racket

Hoe duur is een padel racket?

De prijs van een padel racket is afhankelijk van de kwaliteit. De gemiddelde prijs van een racket wordt geschat tussen de 150 en 250 euro. Hoewel een racket goedkoop kan zijn, zal deze waarschijnlijk niet lang mee kunnen. Het materiaal van goedkope padel rackets is over het algemeen een stuk slechter. Dit heeft ook invloed op jouw spel en is daarom alleen aan te raden bij beginnende spelers. Hoe meer padel je speelt hoe beter het is om een racket aan te schaffen van goede kwaliteit. Een goed racket past bij jou, je bewegingen en je tactiek. Het is voor gevorderde of regelmatige spelers een investering die wij aanraden om zeker te nemen.

Waar koop je het ideale racket?

Er zijn een aantal plekken waar je voor een voordelige prijs padel rackets kunt kopen. Je kunt natuurlijk naar grote sportwinkels zoals bijvoorbeeld de Decathlon gaan. Echter, een beter idee is om bij een kleiner bedrijf een padel racket aan te schaffen. Deze winkels zijn namelijk vaak gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen zoals padel. Je haalt padel rackets bij Duobakkersport.nl die van hoge kwaliteit zijn. Naast golf en fitness verkopen zij eigenlijk alles wat er bij padel komt kijken. Ook beschikken ze over de grote merken van bijvoorbeeld de padel rackets.

padel racket

Overige tips

Naast het bovenstaande zijn er nog een aantal korte, maar wel belangrijke tips waar je rekening mee moet houden. Wanneer je een beginnende speler bent raden we je aan om een licht tot middengewicht racket te nemen. Kies ook voor de ronde vorm. Ben je een gevorderde speler of speel je intensief? Ga dan voor een midden- of zwaargewicht. Kies ook een druppel- of diamantvormig blad. Doe hier wel eerst onderzoek naar. Iedere vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings