Kuikma padel racket

Een padel racket kopen kan erg lastig zijn, vooral wanneer je net pas bij de sport padel komt kijken. Je ziet een groot assortiment aan padel rackets, met allemaal een andere vorm en ander soort materiaal. Een verkeerd racket kiezen heeft niet alleen maar invloed op je spelniveau, maar het kan ook voor onnodige blessures zorgen. Om jou te helpen bij het kiezen van het beste padel racket, hebben we hieronder een aantal punten benoemd waar je moet op moet letten bij het kopen van een padel racket.

Vormen van de Kuikma padel rackets

De vorm is misschien wel het allerbelangrijkste bij het kopen van een padel racket. Het is het beste dat je dit als prioriteit ziet bij het kopen van een Kuikma padel racket. Er zijn drie verschillende vormen padel rackets;

Rondvormig padel racket
Ronde padel rackets hebben een lager balanspunt dan andere rackets. Om deze reden is een rond padel racket ideaal voor beginnende spelers. Daarnaast is het ook een goed racket voor spelers die vooral veel volleyen op het veld. De rackets zijn goed voor deze soort personen, omdat het gewicht van een rond racket net boven de handgreep licht. Het laag liggende gewicht zorgt voor veel meer controle. Een nadeel van het ronde racket is dat je voor de meer controle minder kracht terug krijgt

Druppelvormig padel racket
Bij een druppelvormig padel racket ligt het balanspunt net onder het midden van het racket. Deze vorm wordt vooral aanbevolen voor spelers die al genoeg geoefend hebben met de ronde vorm en nu graag een stap verder willen gaan. Naast dat het balanspunt iets hoger ligt, is het balanspunt ook kleiner. Je kunt hierdoor iets meer kracht zetten dan met een rond racket. Echter, een nadeel is dat je iets meer controle verliest bij het gebruik van dit racket.

Diamantvormig padel racket
Bij een diamantvormig racket ligt het balanspunt het hoogste in het racket. Je hebt nu de meeste kracht, maar verliest veel controle ten opzichte van het ronde- en druppel padel racket. Om deze reden is een druppelvormig racket alleen geschikt voor gevorderde spelers. Zij hebben namelijk al de controle van zichzelf en hebben hier niet de hulp van een racket bij nodig.

Gewicht van de rackets

Er zijn drie soorten gewichten binnen padel rackets te krijgen. Dit zijn licht, medium en zwaar. Het juiste gewicht voor jou hangt af van je lengte, geslacht, gewicht en fitheid, ofwel kracht. Een lichter racket weegt tussen de 365 en 375 gram. Een zwaarder racket weegt tussen de 385 en 395 gram.
Vaak zie je dat vrouwen een lichter racket fijner vinden en mannen de voorkeur geven aan een zwaarder racket. De reden hiervoor is dat mannen over net iets meer spieren en kracht beschikken dan vrouwen.

padel racket kuikma

Het beste Kuikma racket

Een padel racket van Kuikma wat hoog scoort, is het Kuikma PR 990 Hybrid Soft racket. Dit racket is uiterst geschikt voor mensen die al vaker padel gespeeld hebben, maar nog geen professional zijn. Het racket heeft een zeer comfortabel gevoel wanneer bal en racket contact maken. Dit komt vooral doordat het racket gemaakt is met tereftalaat schuim. Dit schuim is druk-absorberend en zorgt ervoor dat je hand niet vermoeid tijdens de lange rally’s

Het Kuikma PR 990 Hybrid Soft racket is perfect voor spins. ewegingen te kunnen maken voor een perfecte spin. Er zijn vier spintechnieken die je zou kunnen leren: flat, backspin, topspin en slice.

padel amstelveen

Kosten Kuikma padel racket

De kosten van Kuikma padel rackets kunnen tussen de 35 en 100 euro liggen. De verschillen in prijzen hebben meerdere redenen. Zo hangt de prijs af van de vorm van het racket (rond, druppel of diamant) en het materiaal van het racket. De kosten voor een Kuikma racket voor kinderen beginnen vanaf 20 euro.
Ondanks dat de prijzen zo verschillen blijft Kuikma één van de voordeligste merken als het aankomt op padel rackets.

Uiterlijk Kuikma padel racket

Kuikma padel rackets zijn in alle kleuren te verkrijgen. Vaak zie je dat er een felle kleur wordt toegevoegd aan de rackets, vooral bij de rackets gemaakt voor vrouwen. Dit zorgt ervoor dat de rackets niet iets plezieriger zijn om naar te kijken.

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings