padel apeldoorn

Nox padel racket

Het kopen van een padel racket kan onnodig moeilijk zijn. Zeker wanneer je net pas met de sport gaat beginnen. Alle padel rackets hebben andere vormen en verschillen soms erg veel in prijzen.
Om jou te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij onderstaand artikel geschreven over de padel rackets van Nox. Een padel racket van Nox is de perfecte keuze voor beginners en gevorderde spelers. Het heeft een ergonomisch ontwerp waardoor het gemakkelijk vast te houden. De kop is gemaakt van grafiet voor een betere controle.

Vormen van de Nox padel rackets

Zoals waarschijnlijk al bij je bekend is, zijn er drie soorten vormen rackets. Dit zijn rond-, druppel- en diamantvormig. De ronde vorm is veruit het meest populair en ideaal voor beginners. Een voorbeeld van een goed rond racket is de “Nox Drive”. Met een kern van Eva foam heeft het racket een grote sweetspot. Deze sweetspot zorgt ervoor dat je de bal op een groot gedeelte raakt en meer controle hebt.

De druppelvorm geeft meer kracht en is perfect voor gevorderde spelers.  Een goed voorbeeld van een druppelvormig racket is de “Nox Ignite”. Ondanks dat de sweetspot wat hoger ligt (en dus voor meer kracht zorgt) is het racket niet te zwaar, waardoor je makkelijk de controle houdt. Het is een ideaal racket voor een gevorderde speler die elke week wel een potje speelt.

De diamantvormige is ideaal voor ver gevorderde spelers die geen extra controle nodig hebben en/of hun vaardigheden willen verbeteren. Een goed voorbeeld van een diamantvormig racket is de “Nox Attraction”. Dit is een nieuw racket met een leuk design. Het is ideaal voor een speler in de aanvallende positie. De sweetspot ligt nog hoger, waardoor je nog meer kracht hebt. Het racket zorgt ook voor meer spin en er is een demping in het racket gemaakt die blessures voorkomt.

Gewicht van de padel rackets

De padel rackets van Nox zijn net als andere rackets te verkrijgen in verschillende gewichten. Dit zijn de gewichten licht en zwaar. Ook is er vaak onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen rackets.

Een racket in de categorie licht weegt tussen de 365 en 375 gram. Een racket in de categorie zwaar weegt tussen de 385 en 395 gram. Padel rackets voor vrouwen bevinden zich in de lichtere categorie, maar een man of vrouw wordt niet tegengehouden door spelregels wanneer ze een lichtere of zwaarder racket wensen. Een te zwaar racket kan namelijk voor pols- en elleboogblessures zorgen.

Een licht racket is daarnaast ook beter voor beginnende spelers en een zwaarder racket voor gevorderde spelers. Met een licht racket kun je namelijk je vaardigheden verbeteren en met een zwaarder racket heb je kracht en controle.

nox padel racket

Grip van de rackets

Als de grip op een racket voor jou niet stevig genoeg is, of wanneer het racket niet lekker in de hand ligt, wordt het aanbevolen om een overgrip aan te schaffen. Het is namelijk zo dat als je geen goede grip hebt, je ook weer meer kans hebt op polsblessures. Overgrip is een soort grove tape die je aanbrengt op het handvat. Hoeveel rolletjes tape je gebruikt, ligt aan de persoonlijke voorkeur. Je mag zoveel aanbrengen totdat het racket lekker in de hand ligt. Nox beschikt over overgrip tape in vier verschillende kleuren, namelijk, goud, oranje, zwart en grijs. Deze zijn verkrijgbaar bij Nox zelf of op andere websites.

padelracket

Het beste Nox padel racket

Wij hebben twee verschillende rackets gevonden die we je zouden aanbevelen. Voor de gemiddelde speler raden wij de “Nox Tie” aan. Dit is een racket in de vormcategorie druppel. Het is een allround racket die zorgt voor meer kracht en controle door het lage gewicht. Het padel racket is namelijk maar 360 gram.

Voor de gevorderde speler raden wij de “Nox ML10 Luxury Bahia” aan. Dit padel racket wordt ook gebruikt door de professionele speler Miguel Lamperti. Het blad van het padel racket is van ruw materiaal waardoor het je een uitstekend effect aan de bal kan geven. Daarbij heeft het racket ook een antivibratie waardoor het aantal trillingen in het racket verminderd worden. Als laatste heeft de “Nox ML10 Luxury Bahia” en ruw oppervlak die voor meer spin in je slag zorgt.

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings