Starvie padel racket

Wanneer je hebt besloten om de sport padel uit te gaan oefenen, staat naast de juiste sportkleding ook een padel racket op je lijstje. Dit lijkt een snelle en makkelijke taak. Je kiest een vorm en een leuke kleur en je kan het padelveld op. Dit is echter niet het geval, je moet namelijk rekening gaan houden met verschillende aspecten. Een verkeerd padel racket kan veel negatieve invloed hebben op jouw spelniveau en spelvorm. Het wordt dan ook ten alle tijden aangeraden om in een winkel een padel racket te gaan kopen en niet online. Zo kan je je namelijk door iemand laten adviseren en krijg je zelf ook een gevoel voor het juiste racket.

padel racket starvie

Vorm van het racket

Een Starvie padel racket is verkrijgbaar in drie verschillende vormen: rond, traan/druppel en diamant. Een padel racket van Starvie heeft in de meeste gevallen niks te maken met een persoonlijke voorkeur, maar de vorm van het padel racket heeft invloed op jouw spelvorm. Naast de verschillende vormen is het voornaamste verschil tussen de rackets het balanspunt.

Het ronde padel racket heeft het laagst liggende balanspunt. Het lage balanspunt maakt het racket makkelijk te gebruiken. Het gewicht ligt laag waardoor het voor veel controle zorgt tijdens het spel. Een rond Starvie padel racket is over het algemeen voor beginnende of verdedigende spelers. Dit padel racket zet over het algemeen de minste kracht achter de bal.

Het traan/druppel vormige padel racket van Starvie is een racket dat vaak door padelspelers wordt gebruikt die het ronde racket zijn ontgroeit. Ze zijn in veel gevallen bekend met het spel en de techniek. Het balanspunt ligt bij dit padel racket wat hoger, waardoor er dus ook wat meer techniek nodig is. Dit padel racket zorgt ook nog steeds voor relatief veel controle.

Het diamant vormige Starvie padel racket is het racket dat door ervaren spelers wordt gebruikt. Het balanspunt ligt bij dit padel racket het hoogst, waardoor er dus heel veel techniek bij komt kijken. Het raakpunt bij dit racket is ook beperkt. De bal moet het racket vrijwel altijd op de zelfde punt raken, anders krijg je niet het ultieme resultaat. Bij dit racket wordt er veel op kracht gespeeld. Door de kracht is het moeilijker om techniek toe te passen.

starvie padel racket

Grip

Net zoals bij een tennisracket heeft een Starvie padel racket een overgrip over het handvat. De overgrip zorgt er logischerwijze voor dat je meer grip op het racket hebt tijdens een potje padel. Een grip komt in verschillende maten en dikte. De dikte van een overgrip heeft soms te maken met persoonlijke voorkeur. Zorg er wel voor dat je deze overgrip regelmatig laat vervangen, doordat de overgrip slijt door zweet en intensief gebruik.

Gewicht

Het gewicht van een padel racket van Starvie heeft in sommige gevallen te maken met persoonlijke voorkeur, maar is deels ook gebonden aan geslacht en leeftijd. Het gewicht van een padel racket voor mannen ligt tussen de 360g en 390g. Voor vrouwen ligt dit gewicht tussen de 340 en 370g en bij kinderen ligt het aanbevolen gewicht tussen de 240g en 280g. Het wordt sterk aangeraden om het racket eens vast te houden voordat je het koopt. Hierdoor kun jij het beste inschatten of het gewicht bij jou past.

Positie

Dubbelspel is bij padel de meest voorkomende spelvorm. Bij het dubbelspel is er een aanvallende en een verdedigende speler. In de meeste gevallen is de linker speler de aanvallende speler en de rechter speler de verdedigende speler. Dit kan ook omgedraaid zijn. Dit ligt vaak aan de voorkeur van beide spelers. Aanvallende spelers hechten meer waarde aan een racket dat veel kracht kan zetten. Een traan/druppel en diamant vormig racket worden voor deze positie het meest gebruikt. Bij verdedigende spelers is kracht minder van belang. Zij spelen meer op techniek. Het ronde padel racket is hiervoor geschikt door de controle die het padel racket biedt.

padel racket starvie

Conclusie

Nu je een indruk hebt gekregen van de verschillende aspecten waar je rekening mee moeten houden tijdens het kopen van een Starvie padel racket, is de kans groter dat je een padel racket kiest dat past bij jouw spelniveau en spelvorm. Beginnende en verdedigende spelers zullen eerder aangeraden worden om met een rond padel racket te spelen. Aanvallende en ervaren spelers zijn over het algemeen wat meer geïnteresseerd in de kracht achter de bal en spelen dus vaker met een traan/druppel of diamant vormig racket. Nadat je rekening hebt gehouden met al deze punten, kan je eindelijk je favoriete kleur kiezen die bij jouw uitrusting past.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings