Wilson padel racket

Padel is momenteel een van de snelst groeiende sporten in Europa. Voordat je kan beginnen met het spelen van deze leuke sport is het van belang een padelracket te kopen. Bij het kopen van een padelracket komen meerdere aspecten kijken. Je zal overspoeld worden met verschillende kleuren en vormen. De kleur zal tijdens je zoektocht het minst belangrijke aspect zijn en de vorm van het racket het belangrijkst. Het kopen van een verkeerd padelracket kan namelijk invloed hebben op je eigen spel. De vorm van je racket kan besloten worden aan de hand van je spelniveau, positie in het spel en ook je eigen lichaamsbouw. Het wordt dan ook aangeraden om een racket fysiek te gaan kopen en niet online. Laat je door iemand informeren, zodat jij straks het meeste uit je padelracket kan halen. 

wilson padel racket

Vorm van het racket

Zoals al eerder beschreven is het kiezen van de juiste vorm eigenlijk het belangrijkste aspect. Een Wilson padel racket is in drie verschillende vormen verkrijgbaar: rond, druppel/traan en diamant. Je zal vast een persoonlijke voorkeur hebben voor een vorm, maar de vorm heeft eerder te maken met de spelvorm. Dit komt omdat het balanspunt bij elk racket op een andere plek zit.

Bij een rond padelracket ligt het balanspunt het laagst. Dit wil zeggen dat het racket makkelijk in de hand ligt. Het ronde padelracket heeft ook de grootste ‘sweet-spot’. Dat wil zeggen dat de bal op verschillende punten het racket kan raken, maar dat je dan nog steeds het gewenst resultaat krijgt. De ronde rackets worden aangeraden voor beginners, omdat je veel controle hebt bij dit padelracket. Het gewicht van het racket ligt namelijk laag, waardoor het met je hand verplaatsbaar is. Padelrackets met een ronde vorm vereisen over het algemeen minder techniek.

Een druppel/traan vormig padel racket van Wilson heeft het balanspunt net wat hoger liggen. Deze rackets worden meestal gebruikt door mensen die de spelregels en techniek beter onder de knie hebben. Dit padelracket is net een stapje hoger dan het ronde racket. Door het hoger liggende balanspunt is het ook mogelijk om net wat meer kracht achter de bal te zetten.

Als laatste het Wilson padel racket in diamant vorm. Bij dit padelracket ligt het balanspunt het hoogst. Dit racket wordt gebruikt door ervaren spelers. Doordat het balanspunt hoger ligt is het gewicht moeilijk verplaatsbaar. Het diamant vormige Wilson padel racket heeft daarbij ook de kleinste sweet-spot. De bal moet bij dit racket vrijwel op het zelfde punt geraakt worden om het optimale eruit te kunnen halen. Er is veel techniek vereist bij dit racket. Daarbij zet dit racket ook de meeste kracht achter de bal.

padel racket wilson

Gewicht

Het gewicht van het padelracket is vaak bepaald aan de hand van het geslacht en leeftijd. In sommige gevallen kan het gewicht van een padelracket ook een persoonlijke voorkeur zijn. Het gewicht van een mannen padelracket ligt tussen de 360g en 390g. Voor vrouwen ligt het gewicht net iets lager op 340 en 370g en bij kinderen ligt het gewicht van het dames padelracket rond de 240g en 280g. Om zeker te weten welk gewicht het beste bij jouw past, wordt het aangeraden om verschillende rackets vast te pakken en te proberen. Zo ben je weer een stapje dichterbij het kopen van jouw perfecte Wilson padel racket.

Positie

De meest gespeelde spelvorm bij padel is het dubbelspel. Bij het dubbelspel is er een aanvallende en een verdedigende speler. De linker speler is in de meeste gevallen de aanvallende speler en de verdedigende speler speelt op de rechter helft. Bij een aanvallende spelpositie is het vaak waardevoller om een racket te hebben die veel kracht kan uitoefenen. Een verdedigende speler is veel bezig met de volley. Hierdoor is kracht niet zo van belang, maar eerder techniek.

wilson padel racket

Conclusie

Na een uitleg over de verschillende aspecten waar jij rekening mee moet houden wanneer je een Wilson padel racket gaat kopen, vergroot je de kans dat jij een padelracket koopt die bij jouw spelniveau en spelvorm past. Beginnende en verdedigende spelers zullen eerder gebruik maken van een rond padel racket van Wilson en ervaren en aanvallende spelers zijn eerder geneigd om met een traan/druppel of diamant vormig padelracket te spelen. Nu je al deze aspecten hebt overwogen kan je je eindelijk druk gaan maken over de kleur die jouw uitrusting compleet gaat maken.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings