padel rijswijk

Padel Rijswijk

In Rijswijk is padel voor veel mensen nog steeds een onbekende sport, ondanks dat het momenteel de snelst groeiende sport in Europa is. Padel telt ongeveer 10 miljoen spelers en meer dan 4000 padelclubs over de hele wereld. Padel is een racket- en balsport, welke een mix is tussen tennis en squash. Het veld en de belijningen hebben veel weg van een tennisbaan en door de glazen wanden die het speelveld omringen, krijgt padel de vergelijking met de sport squash.

Bij padel is het toegestaan om gebruik te maken van de muren. Daarbij is het wel een belangrijke regel dat de bal bij het overspelen eerst de grond moet raken en daarna pas via de muren gespeeld mag worden. De bal mag dus niet via de muur de grond raken, dan gaat het punt naar de tegenstander. Door deze spelvorm ontstaan langere rally’s. Padel in Rijswijk kan ook als enkelspel gespeeld worden, maar de meest populaire spelvorm is het dubbelspel. Padel wordt zowel competitief gespeeld als recreatief. Een padelbaan in Rijswijk biedt meerdere mogelijkheden om kennis te maken met de sport. Zo kan je alleen of met je vrienden deze nieuwe, leuke sport ontdekken.

padellen rijswijk

Waarom padellen in Rijswijk?

Er zijn twee verschillende plekken in Rijswijk waar jij je padel skills kunt verbeteren en waar jij je padel carrière kunt starten. Deze clubs liggen vrijwel in het hartje van Rijswijk. Eentje is volledig gefocust op padel en één club is een combi van padel en tennis in Rijswijk. Je begint met een leuke kennismaking met de sport en de club. Zo leer je hoe leuk padellen in Rijswijk eigenlijk is. Je zult in het begin veel te maken krijgen met de belangrijkste basis elementen binnen de sport. Wanneer je deze onder de knie hebt, dan komt het stukje techniek kijken.

Plezier in het spelen van padel in Rijswijk speelt een grote rol. Wanneer jij veel interesse hebt om padel uit te gaan oefenen dan is het belangrijk dat je een padel baan in Rijswijk vindt waar jij in de juiste omgeving de kneepjes van de sport leert. Ben je (nog) niet op zoek naar padelles in Rijswijk, maar ben je wel geïnteresseerd in de sport? Bekijk dan eens deze instructievideo’s

rijswijk padel

Estate Padel

Deze club is gelegen in het Welgelegen tennispark in Rijswijk. Deze club is gecombineerd met de tennisclub: Tennispark Welgelegen. De club heeft het Spaanse concept Pay & Play overgenomen. Hierbij krijg je de kans om een baan voor een gewenste periode te huren. Daarbij verhuurt de club ook padelrackets en ballen. Eén sessie duurt 1,5 uur. De app geeft je de mogelijkheid om zowel met je eigen vrienden te komen spelen, maar ook om met vreemde een potje padel te spelen.

Je kan je natuurlijk ook aanmelden om lid te worden, wanneer je van plan bent om padel op een reguliere basis en iets serieuzer uit te oefenen.

Estate Padel organiseert ook allerlei toernooien. Zo organiseren ze bijvoorbeeld toernooien voor bedrijfsuitjes, waar bedrijven bij elkaar komen om eventueel contact onderling te leggen, of om gewoon op een vriendschappelijke manier een potje padel te spelen. Daarnaast organiseert de club ook eigen toernooien. Zo organiseren ze 3 tot 4 KNLTB toernooien per jaar. Als je wil meedoen aan dit soort toernooien moet je wel in bezit zijn van een KNLTB lidmaatschap.

Laan te Blotinghe, 2282NJ Rijswijk
070-3996996
info@estatepadel.nl
https://www.estatepadel.nl/contact/

Plaza Padel

Plaza Padel is een padelclub gelegen in zowel Rijswijk, Amsterdam, Waalwijk, Heiloo en Enschede. De club beschikt over 42 padelbanen verdeeld over de 5 locaties. Net zoals bij Estate Padel, maakt Plaza Padel ook gebruik van het Pay & Play concept, alleen valt het bij Plaza Padel onder de naam Book & Play. Ballen en padelrackets worden hier ook verhuurt.

Naast het aanbieden van memberships en padeltrainingen is Plaza Padel ook heel erg actief in het organiseren van toernooien. Zo heeft de locatie in Rijswijk toernooien georganiseerd zoals: students only (Kings & Queens Of The Court toernooi) en een international toernooi, waarbij mensen van verschillende nationaliteiten bij elkaar kunnen komen om gezellig een potje padel te spelen.

Cobbenhagenstraat 2a, 2288ET Rijswijk
+31705147085
Rijswijk@plazapadel.com
https://www.plazapadel.com/nl/locaties/rijswijk/

Tennis of padel in Rijswijk?

Ondanks dat tennis en padel ontzettend veel op elkaar lijken, zijn er toch aardig wat verschillen waardoor tennis en padel wel als twee individuele sporten gezien kunnen worden. Zo is het veld bij padel een stuk kleiner dan bij tennis. De belijning en de verdeling van de vlakken is hetzelfde.
De ballen zijn qua uiterlijk vrijwel identiek, maar de bal bij padel is kleiner en lichter. De bal heeft minder druk waardoor die minder hoog stuitert.

Het grootste verschil in de uitrusting is te vinden in het racket. Een tennisracket is groter en alle tennisrackets hebben ook dezelfde vorm. Bij padel is het racket kleiner en bestaat de vorm van het padelracket uit drie verschillende vormen. Bij elke vorm hoort ook weer een ander spelniveau, techniekvorm en heeft soms ook te maken met de positie in het veld. Als laatste heeft padel ook andere regels in het spel. Zo is onder andere de opslag anders. Bij padel moet de opslag onderhands gespeeld worden, waar bij tennis de opslag op professioneel niveau altijd bovenhands is.

padel baan rijswijk

Padel baan in Rijswijk huren

Momenteel zijn er twee padelclubs beschikbaar in Rijswijk om een baan te huren. Beide banen kunnen worden gehuurd door zowel leden als niet-leden. Als je wil deelnemen aan toernooien moet je goed opletten of je een KNLTB lidmaatschap nodig hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere steden om padel te spelen. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.

Vanwege het feit dat padel met z’n vieren gespeeld kan worden is het leuk om een klein groepje vrienden bij elkaar te pakken om zo op amateuristisch niveau een leuk potje padel te spelen. Zo leren jullie samen het spel en kom je er wellicht wel achter dat je de sport iets professioneler wil aanpakken dan een amateurpotje padel op een vrijdagavond met je vrienden.

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings