padel schiedam

Padel Schiedam

Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in heel Europa. Het is een combinatie van tennis en squash. Hoewel padel een vrij nieuwe sport is, is het in een korte tijd op dit moment op veel locaties te beoefenen. Een van deze locaties in Nederland is Schiedam, zo is er een aanbieder die padelbanen in verhuurt.

Er zijn momenteel zes padelbanen in Schiedam te vinden. Hiervan is één padelbaan een officiële WPT padelbaan in Schiedam. Een WPT padelbaan is een exacte replica van de banen die zijn gebruikt in de World Padel Tour. Deze World Padel Tour is het belangrijkste professionele padelkampioenschap ter wereld. Buiten het feit dat er padel in Schiedam gespeeld kan worden, zijn er ook mogelijkheden tot het spelen van andere racketsporten, zoals tennis, picklebal en batminton. Echter, kunnen wij met veel overtuiging zeggen dat padel Schiedam een geschikte keuze is voor iedereen.

padellen schiedam

RacketSportSchiedam

Of je nu padel, tennis of badminton wilt spelen? Het kan hier! De padel banen hebben ze hier nog niet zo heel lang, namelijk pas sinds september 2020. Met 6 indoorbanen heb je meer dan genoeg kans om een potje padel te komen spelen. Het materiaal kun je tegen een kleine vergoeding huren.

Zoomweg 4, Schiedam

010-4706683

https://www.racketsportschiedam.nl/

Padelclub Vlaardingen

Een padelclub wat ieder moment open kan gaan, de eerste padel club van Vlaardingen. Het is een onderdeel van Padelclub Rotterdam. Maar je kunt er ook komen tennissen en fitnessen. Daarnaast kun je ook gezellig met je vrienden komen paintballen om daarna van een heerlijk drankje te genieten in het ruime sportcafé.

Watersportweg 11. Vlaardingen

010-3220100

Padelcity

Dit is een padelclub waar je 7 dagen per week terecht kunt om padel te beoefenen. Er zijn al 4 indoor padel banen en er komen nog 3 outdoor padel banen bij. Een padel racket kun je huren voor 3 euro en padel ballen zijn te koop. Met een unieke locatie en horeca gelegenheid kun je hier zeker genieten om te sporten.

Schieweg 15 Noord 5, Delft

https://www.padelcity.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Padel City Delft (@padel.city)

Waarom padellen in Schiedam?

In Schiedam is padel en het spelen ervan erg populair. Het is een echte aanrader door de vele mogelijkheden die je er krijgt. Padel is een sport die door iedereen gespeeld kan worden, zolang je maar fanatiek genoeg bent en zin hebt om de sport te leren. Uithoudingsvermogen en snelheid zijn erg belangrijk in de sport.

Wanneer jij nog een beginner bent, dan is het nemen van padelles een verstandige keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst instructievideo’s van padel te bekijken. Op de banen die te vinden zijn in Schiedam is het mogelijk om een padelles te nemen. Hier bevinden zich namelijk professionele coaches, die ervoor kunnen zorgen dat jij de sport binnen een korte tijd zelfstandig kunt beoefenen. Het padellen in Schiedam wordt ook gedaan door echte professionals.

De WPT baan is aantrekkelijk voor vele padelspelers van hoog niveau. Je zou dus altijd kunnen blijven kijken naar hoe hoog het niveau kan zijn. Hier kan je van leren, wanneer jij beter wilt worden in de sport. Je kunt je vrienden verrassen met de nieuwe trucs die je hebt geleerd van andere padelspelers.

schiedam padel

Padel of Tennis in Schiedam?

Veel mensen kiezen tegenwoordig padel boven tennis in Schiedam. Padel is namelijk een sport waarbij je makkelijker kunt instappen. Het is veel makkelijker met een padelracket om te gaan, dan met een tennisracket en er zijn bij padel veel meer mogelijkheden. Buiten dat padel makkelijker te leren is, heeft het ook veel voordelen. Je traint met padel namelijk je hele lichaam en je hoeft geen marathon te rennen om veel calorieën te verbranden. Het is een intensieve sport waarbij je veel bewegingen moet maken om de bal aan de andere kant van het veld te krijgen. De sport verbetert je coördinatie, reflexen en behendigheid.

Over het algemeen heeft padel veel voordelen voor je lichaam, maar padel biedt ook een manier van ontspanning. Het de ideale gelegenheid om met vrienden een sport te beoefenen, waarbij niet te veel regels komen kijken. Je kunt het spelen zonder al te veel belemmeringen. Het enige wat je nodig hebt is een padelbaan, een padelracket, een padelbal en twee spelers die een potje tegen elkaar willen spelen. Dit allemaal bij elkaar zorgt ervoor dat padel momenteel zo populair is. 

padel baan schiedam

Padel baan in Schiedam

We zullen dieper in gaan op de speciale padel baan in Schiedam. Padellen in Schiedam is namelijk mogelijk op een WPT padelbaan, maar wat is nou precies het verschil? Een WPT padelbaan is zo gemaakt, dat het mogelijk is het spel van alle hoeken te volgen. Deze banen werden namelijk gebruikt tijdens de World Padel Tour en dit werd uitgezonden op TV. De baan bestaat vooral uit premium glaswerk, waardoor er geen onnodige buizen of pilaren moeten worden gebruikt. Dit zou namelijk het zicht belemmeren van de toeschouwers.

Bij een normale padelbaan worden wel buizen en pilaren gebruikt. De grote van het veld is hetzelfde als een normale padelbaan. Deze banen bestaan uit een lengte van 20 meter en een breedte van 10 meter. Iets kleiner dan een tennisbaan. Als jij een keer gespeeld wilt hebben op een baan waar ook de professionals hebben gespeeld, dan is het spelen op de WPT  padelbaan zeker een aanrader.

Padellocaties

Andere mooie locaties waar je ook padel kunt spelen, zijn Nijmegen, Amsterdam, Groningen, Rijswijk, Delft en Apeldoorn. Op deze locaties vind je meerdere padelbanen, waarop jij deze mooie sport kunt beoefenen. Wanneer je wilt afwisselen qua locatie, dan kun je hier zeker eens een kijkje nemen.

Recent

Zo word je nog beter in padel!

Zo verbeter jij je padel prestaties

De belangrijkste padel regels op een rijtje

Padellen als bedrijfsuitje

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings