Padel schoenen

Als je regelmatig padel speelt, dan heb niet alleen een goed racket, maar ook goede schoenen nodig. De schoenen zorgen er namelijk voor dat jij je goed kunt bewegen en voldoende grip hebt. Goede schoenen voorkomen uitglijden, zodat je geen blessures oploopt tijdens het spelen van jouw favoriete sport. Om ervoor te zorgen dat jij de perfecte padel schoenen gaat kopen, geven je alle informatie die je nodig hebt. Padel schoenen verschillen namelijk op gebied van kwaliteit, grip en zool, waardoor de keuze niet zo makkelijk te maken is. Echter, deze keuze is zeer belangrijk als je de sport nog een tijdje wilt spelen. Let daarom goed op de volgende onderdelen.

Waarom schoenen voor padel?

Wanneer we padel met tennis vergelijken, zijn er een aantal grote verschillen te zien. Het spel is anders, de baan is kleiner en ook de uitrustig is verschillend. Als we kijken naar de verschillen die te maken hebben met schoenen, dan zijn het vooral de bewegingen die eruit springen. De bewegingen van padel zijn een stuk sneller, meer plotseling en meer verticaal. De bal komt, door de grootte van het veld, een stuk harder aan waardoor je sneller moet reageren. Uiteraard speelt het mee of je padel dubbel of padel enkelspel speelt, maar over het algemeen moet je veel sneller reageren.

Niet zo gek dus dat je andere schoenen nodig hebt bij het spelen van padel. Je hebt een andere vorm van grip, flexibiliteit en zolen nodig. Om hier rekening mee te houden worden er al speciale padel schoenen door verschillende merken gemaakt. Alleen zo voorkom je dat je uitglijdt en eventuele blessures krijgt.

Padel schoenen

Wat zijn padel schoenen?

Het is van groot belang dat jij je snel en wendbaar kunt bewegen over de baan, daar worden de schoenen op aangepast. Padel schoenen zijn speciaal ontworpen en gemaakt om het spelen van padel veiliger te maken. Zoals benoemd maak je andere bewegingen en moeten de schoenen hier op aangepast worden. Schoenen voor padel hebben een andere zool die ervoor zorgt dat je makkelijker kan bewegen. Ook zorgt deze padel schoenen zool ervoor dat je meer grip hebt op de baan waar jij speelt. Je kan gemakkelijker en sneller bewegen zonder hierbij je gewrichten te belasten.

Daarnaast heb je, doordat je meer draait, een flexibele bovenkant nodig. Deze bovenkant zorgt er net als de zool voor dat je sneller en makkelijker kunt bewegen. De schoenen zijn licht qua gewicht, maar bieden door de grip voldoende weerstand. De juiste padel schoenen bieden daarnaast de juiste ventilatie, zodat je sneller warmte kwijt kunt. Kortom, met de juiste padel schoenen beweeg jij je super snel over de baan.

Padel schoenen

Padel schoenen kopen

Als je van plan bent om padel schoenen te kopen, dan moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste is het van belang de tijd te nemen om de juiste schoenen te kopen. Probeer een aantal maten, merken en soorten uit zodat je zeker weet dat je de juiste schoenen koopt. Je moet een goede balans vinden tussen grip, demping en stabiliteit. Alleen jij weet welke combinatie het beste bij je past.

Ben je een beginner in het spelen van padel? Dan zul je in het begin vooral moeten kijken naar schoenen die veel grip bieden. Je wilt namelijk oefenen met het afzetten, zodat je die basis onder de knie hebt. Ook let je hierbij op het comfort van de schoenen. Je begint net met het spelen van de sport en zult nog even aan je schoenen moeten wennen. Heel belangrijk dat ze goed zitten en goed aanvoelen dus.

Ben je langzaamaan een ervaren, regelmatige speler aan het worden? Dan is het belangrijk om schoenen aan te schaffen met een goede demper. Deze zorgen ervoor dat de schokken minder hard aankomen en je gewrichten niet te veel belast worden. Als laatste is het voor experts belangrijk om te kijken naar schoenen die zowel grip, comfort als demping bieden. Ook zullen de schoenen lang mee moeten gaan en een goede isolatie bieden.

Padel schoenen zool

Niet alleen de flexibiliteit van de bovenkant is belangrijk, ook de padel schoenen zool is belangrijk. De zool heeft invloed op de grip die je hebt op de baan. Er zijn verschillende soorten padel schoenen zolen, wij benoemen de drie voornaamste.

Ten eerste is dat de omnizool, die geschikt is voor alle buiten activiteiten. Deze zool heeft nopjes aan de onderkant, zodat je meer grip hebt op kunstgras en gravel. De tweede zool die te vinden is bij padel schoenen is een visgraatzool. Deze zool heeft visgraat, ofwel zigzag, lijnen onder de zool zitten. Deze lijnen zorgen voor veel grip op de baan, waarmee uitglijden voorkomen wordt.

De laatste zool die vaak voorkomt is de gemengde zool. Deze zool is een combinatie van de omni- en visgraatzool. De zool bevat dus zowel de nopjes als de zigzag lijnen. Welke zool jouw schoenen moeten hebben is afhankelijk van de baan en de hoeveelheid grip die je moet hebben.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings