Padel Venlo

Padel Venlo

Padel is een racketsport die tegenwoordig over de hele wereld bekend is. Er zijn nu wereldwijd ongeveer 4000 padel clubs en 10 miljoen spelers. Dit worden er bijna dagelijks meer. Padel is een sport die uit een combinatie van tennis en squash bestaat. Dit komt doordat de muren ook gebruikt mogen worden tijdens het spel en de spelregels neerkomen op die van tennis. Het veld is wel iets kleiner dan bij tennis.

De meest gespeelde vorm van padel is dubbelspel, dit speel je met vier personen. Daarnaast is het bij sommige clubs mogelijk om enkelspel te spelen. Dit speel je met twee personen. Ondanks dat padel zo werelds bekend is, is er in Venlo pas één padel baan die binnenkort opengaat. Wel zijn meerdere tennisclubs aan het overwegen om er ook mee te beginnen. De dichtstbijzijnde plaatsen met een padel club zijn Roermond en Weert. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, nodigen wij je uit om verder te lezen.

TC Venlo

Deze locatie is de padel club in Venlo die in het weekend van 26 en 27 maart 2022, twee padel banen feestelijk zullen openen. Naast de twee padel banen beschikt de locatie ook over 11 gravelbanen voor tennis, een kidspark en één mini smashcourt baan voor de jeugd. Het is één van de grootste clubs in Venlo en via KNLTB ook van het district Limburg. Je kunt op twee manieren een baan reserveren bij deze club. Het kan zowel met een lidmaatschap als door los een baan te huren.
Een kennismakingslidmaatschap is gratis tot 17 jaar, hierna gelden de volgende prijzen.

Voor jeugd tot en met 17 jaar 100 euro per jaar en studenten 125 euro per jaar. Andere personen dienen contact op te nemen met de club. Los een baan huren is mogelijk voor 10 euro per uur wanneer je student bent en daarna 20 euro per uur.

Schaapsdijkpark 44, Venlo

+31773517437

https://www.tpcvenlo.nl/

RTC N.I.P.

Op deze locatie is het nog maar sinds kort mogelijk om een potje padel te spelen. De locatie is geopend van 8 uur in de ochtend tot 11 uur in de avond. De kosten voor het huren van een padel baan zijn 20 euro per uur. Omdat het een vrij nieuw concept is, is het bij deze club ook mogelijk om een introducee mee te nemen. Je mag iemand twee keer meenemen naar de club voordat ze daadwerkelijk lid moeten worden.

Maastrichterweg 31, Roermond

+31475315371

https://www.rtc-nip.nl/

T.C. Boshoven


Deze locatie beschikt over twee padel banen. Het is zowel mogelijk om een lidmaatschap aan te schaffen als een baan per uur te huren. Wanneer je ervoor kiest om een baan per uur te huren, kun je echter alleen in de daluren padel komen spelen. De prijzen per uur zijn dan 30 euro. Als je ook een racket wenst te huren kost dit je 2,50 per uur. Leden kunnen ervoor kiezen om een padel baan te huren via de app van de KNLTB.

De club is doordeweeks geopend van 9 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond. In het weekend zijn ze geopend van 9 uur in de ochtend tot wel 11 uur in de avond. Op deze manier heeft iedereen kans om een baan te reserveren bij T.C. Boshoven. Deze club heeft geen mogelijkheid tot enkelspel spelen, alleen dubbelspel is mogelijk.

 Vrakkerveld 4, Weert

+31495531927

https://tpcboshoven.nl/

Padel of tennis in Venlo

Alle drie de locaties zijn van origine een tennisvereniging. Echter, ze konden uiteindelijk niet meer om de populariteit van padel heen. Elke club krijgt veel vragen over of ze ook beschikken over een padel baan. Het is in ons land ook zeer gebruikelijk dat tennisbanen dit doen, deze drie locaties zijn niet de eerst en zeker niet de laatste. Het is gebruikelijk omdat tennis en padel zoveel overeenkomen. De puntentelling is hetzelfde en bij beide sporten scoor je door de bal tweemaal te laten stuiteren aan de kant van de tegenstander.

Een groot verschil ligt hem echter in de uitrusting. Een padel racket heeft verschillende vormen en is volledig opgevuld. Een tennisracket heeft daarentegen één dezelfde vorm en is gemaakt van gespannen draden. Het veld van padel is zoals eerder benoemd kleiner dan bij tennis. Dit is hetzelfde verhaal met de bal.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings