padel Waalwijk

Padel Waalwijk

Padel is één van de snelst groeiende sporten in de wereld, zo ook in Nederland. Op steeds meer plaatsen in het land zie je de padel banen opduiken. Eén van de redenen van de plotselinge populariteit is dat het spel redelijk makkelijk te spelen is. Dit is al helemaal het geval wanneer je al eens tennis of squash hebt gespeeld. Deze sporten komen namelijk op meerdere punten overeen. Zo hebben padel banen glazen wanden die je mag gebruiken bij het spelen en lijken de spelregels erg op die van tennis.

Het grootste verschil tussen de sporten ligt hem in de rackets. Padel wordt op zowel binnen- als buitenbanen gespeeld en normaal gezien in de vorm van dubbelspel. Bij sommige padel clubs is het echter ook mogelijk om enkelspel te spelen. In plaats van met vier personen te spelen, doe je dit dan met twee personen. Ook in Waalwijk zijn er een aantal padel clubs gekomen. Echter, de sport is hier nog niet zo bekend als in de rest van het land. Er zijn in Waalwijk op dit moment twee padel banen te vinden. Wanneer jij in deze omgeving woont en moeite hebt met het kiezen tussen de twee banen, nodigen wij jou uit om het volgende artikel te lezen.

Plaza Padel Waalwijk

Bij deze locatie beschikken ze over 9 indoor padel banen. Het bevindt zich in een industrieel pand en is door middel van het aantal banen de grootste locatie van Zuid-Nederland. Van de 9 indoorbanen zijn er 3 uitloopbanen. Deze zijn gemaakt voor de echte padel professionals.
Wanneer je nog nooit padel hebt gespeeld en graag een keer een les wil hebben voordat je begint, is dit ook mogelijk bij deze club. Padel Brabant verzorgt namelijk lessen bij Plaza Padel. Naast de indoorbanen is er ook een “Plaza lounge” waar je na een intensief potje spelen terecht kunt voor een lekker drankje.


De club is doordeweeks geopend van 09:00 tot 23:00 en in het weekend van 09:00 tot 18:00.
Een baan reserveren kan makkelijk via de app Playtomic. Het is mogelijk om deze baan per uur, anderhalf uur of twee uur te reserveren. Er gelden wel verschillende prijzen per tijd. Zo liggen de prijzen doordeweeks van 09:00 tot 18:30 en van 21:30 tot 23:00 tussen de €26,- en €52,- en van 18:30 tot 21:30 tussen de €32,- en €64,-. In het weekend liggend de prijzen ook tussen de €32,- en €64,-. De prijs die je moet betalen hangt af van hoe lang je de baan wenst te huren.

Elzenweg 5, Waalwijk

+31659817051

https://www.plazapadel.com/nl/waalwijk

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Plaza Padel (@plazapadel)

Tennisvereniging de Mattenkloppers Waalwijk

Deze locatie is opgericht in 1959 en beschikt over 4 outdoor padel banen. Er zijn twee mogelijkheden voor het huren van banen. Je kunt de club betreden met een lidmaatschap of met een reservering via Meet and Play. Een lidmaatschap kost voor volwassenen 150 euro per verenigingsjaar (01-01 tot 31-12). Ook ben je als volwassenen verplicht om zo nu en dan een bardienst te draaien in de kantine. Als je een baan wenst te reserveren kan dit via een afhangbord van de KNLTB. Wanneer je via Meet en Play een baan reserveert ben je 20 euro per uur kwijt en kan het alleen op tijden waarop de club een plaats vrijstelt.

Olympiaweg 10, Waalwijk

+31416333377

https://www.tpvwaalwijk.nl/

padel Waalwijk

Waarom padellen in Waalwijk?

Padel is een sport die door iedere leeftijdscategorie gespeeld kan worden. De intensiteit veranderd wel per leeftijd, aangezien uithoudingsvermogen een grote rol bij deze sport speelt. De sport is ook goed om sociale contacten te onderhouden aangezien je vrienden en/of familie kunt uitnodigen om een rally met je te spelen. Ook is het bij veel clubs mogelijk om aan te sluiten bij groepen die nog een persoon missen. Op deze manier leer je op een leuke manier nieuwe mensen kennen.

Wanneer de banen in Waalwijk je niet aanspreken kun je ook kijken naar dichtbij gelegen steden. Padel bevindt zich tegenwoordig namelijk bijna overal in het land. Voorbeelden van steden met padel banen zijn; ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Het is belangrijk om onderzoek te plegen naar de club voordat je een lidmaatschap aanschaft. Bij het per uur huren van een baan is dit iets minder belangrijk. Bij clubs die een om een lidmaatschap vragen zou je vooraf kunnen navragen of je eerst een keer op proef mag komen.

Recent

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

Wat te verwachten van het Padel World Summit 2024

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings