Padelballen

Naast de juiste kleding heb je voor padel ook de juiste padelballen nodig. Lees verder om meer te weten te komen over padelballen en waarin deze verschillen met een reguliere tennisbal.

padelballen verschil

Het verschil tussen tennis- en padelballen

In het eerste opzicht lijken de twee ballen ontzettend veel op elkaar. Voor een beginner zullen de ballen misschien zelfs identiek zijn, maar er zit wel degelijk verschil tussen de twee ballen. Een tennisbal stuitert bijvoorbeeld hoger dan een padelbal. Als je bijvoorbeeld zou besluiten om met een tennisbal een padelbaan te betreden zal je over het algemeen een te hard en te snel spel ervaren, waar je eigenlijk niet naar op zoek bent.

Het is dus essentieel om met de juiste bal te spelen. Wanneer je een tennis- en een padelbal naast elkaar zou leggen, dan kom je er al snel achter dat de padelbal een stukje kleiner is. De afmetingen van een padelbal vallen tussen de 6,35 en 6,77 centimeter en bij een tennisbal ligt dit iets hoger tussen 6,54 en 6,86. Doordat padelballen minder druk bezitten, stuitert de bal ook aanzienlijk minder hoog dan een tennisbal.

Beste padelballen

Bij tennisballen en padelballen is het verschil dus duidelijk te merken, maar ook bij de ballen voor padel zelf is er een groot verschil aanwezig. Zo kan een padelbal meer of juist minder druk bevatten. Verschillende banen en spelniveaus kunnen een indicatie zijn om de juiste padelbal te kiezen. De snelheid van de bal staat in lijn met de druk die de bal bezit.

Dus zit er een hogere druk op de bal dan stuitert die hoger en is die ook sneller. Bij een bal waar minder druk op zit, zal de bal dus lager stuiteren en ook langzamer zijn. Welke de beste padelballen voor jouw zijn is dus een persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen worden ballen met een lagere druk aangeraden voor beginnende spelers. Ervaren spelers kunnen het beste kiezen voor een bal met een hogere druk.

beste padel ballen

Head padel pro ballen

De Head padel ballen zijn de officiële World Padel Tour ballen. Momenteel beschikt Head over twee verschillende modellen, namelijk: Head Padel Pro ballen en Head Padel Pro S ballen. De padelballen van Head pro hebben een keurmerk van de Spaanse padel federatie. De meest gebruikte bal voor de World Padel Tour is de Head Padel Pro S, omdat de bal levendiger en sneller is. Deze bal wordt dus ook meestal gebruikt door ervaren spelers. De Head Padel Pro ballen worden door hun langzamere spel aangeraden voor beginnende spelers.

Tretorn padelballen

Naast Head, staat Tretorn bekend als een van de leidinggevende producenten op het gebied van racketsportballen, voor padel is dit niet anders. Tretorn hecht veel waarde aan het produceren van duurzame producten. Zo zijn de Tretorn padelballen van hoge kwaliteit en worden ze daarbij ook nog eens duurzaam geproduceerd. Tretorn padelballen zijn zowel geschikt voor beginnende spelers als voor ervaren spelers.

padel ballen huren

Padelballen huren

Wanneer jij nog niet bezit over eigen padelballen en de spelregels nog moet leren kennen, dan zijn deze ook vaak te huur bij padelbanen. Zo kan je bij sommige locaties huren tegen betaling en andere bieden ze weer gratis aan. Het nadeel bij het huren van padelballen, is het feit dat je de ballen niet altijd voor het kiezen hebt. Je moet genoegen nemen met de ballen die zij voor jou beschikbaar stellen.

Dus als jij bijvoorbeeld als beginnende speler een bal gaat huren, maar de padelclub heeft alleen ballen met hoge druk, zal het spel voor jou sneller zijn en kan het misschien zelfs tegenvallen. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Wanneer je bijvoorbeeld juist opzoek bent naar een sneller spel, maar de padelbal die jij krijgt heeft een lagere druk waardoor het spel voor jou te langzaam is. Om er dus zeker van te zijn dat jij met de juiste bal speelt, kan je het beste padel ballen kopen.

Padelballen kopen

Wanneer je van plan bent om padelballen te kopen, dan kun je vrijwel bij elke (online) sportwinkel terecht. Padel ballen kopen in de winkel is aan te raden wanneer je graag meer informatie wilt krijgen over de werking ervan. Ben je al helemaal op de hoogte van de beste padelballen en padelballen verschillen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk padel ballen te bestellen. Padel ballen bestellen kan via diverse webshops. Er worden verschillende ballen voor padel verkocht, zodat je altijd een goede bal vindt.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings