Padel Apeldoorn

admin
11 januari 2022
509

Padel is tegenwoordig de snelst groeiende sport in Europa. Er zijn op dit moment meer dan 4000 padelclubs over de hele wereld te vinden. De sport wordt door ongeveer 10 miljoen spelers gespeeld. Toch is padel voor veel mensen nog steeds een onbekend concept. Hierdoor is Padel Apeldoorn ook pas later op gang gekomen.

De populairste spelvorm bij padel is het dubbelspel, maar enkelspel is ook een vorm die uitgeoefend wordt. Padel wordt zowel competitief als recreatief gespeeld. Ook in Apeldoorn is padel steeds populairder aan het worden.  De sport wordt in deze stad op verschillende manieren aangeboden. Om jou een keuze te helpen maken tussen alle soorten clubs hebben we de beste hieronder beschreven. 

Padel Apeldoorn

Apeldoorn Padel of Padel Apeldoorn? Apeldoorn padel, jawel! Deze locatie beschikt over 6 padel banen, waaronder 4 dubbelbanen en 2 enkelbanen (voor twee personen). Verder zijn er zitplekken bij de banen en beschikt de club over een buitenterras voor een lekker drankje achteraf. Het is niet nodig om een lidmaatschap aan te schaffen bij deze club. Ze werken namelijk volgens het pay and play principe. Je kunt reserveren door contact op te nemen of via de app Playtomic. Een baan huren kan al vanaf 24 euro per uur. Apeldoorn Padel is doordeweeks geopend van 08:00 tot 23:00 en in het weekend van 08:00 tot 18:00.

Vlijtseweg 140 Apeldoorn

+31552002068

https://apeldoornpadel.nl/

Club Pellikaan Apeldoorn

Padel Apeldoorn bij Club Pellikaan! Deze locatie is een fitnessclub die sinds kort ook beschikt over padel banen op “the field” (Een kleine buitenplaats bij de fitness). Wanneer je lid wordt van deze club kun je van alle faciliteiten inclusief de padel banen gebruik maken voor 68 euro per maand. Na het padellen kun je bijkomen in de wellness of met een drankje aan de bar. De club is doordeweeks geopend van 07:00 tot 23:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00.

Frankenlaan 42, Apeldoorn

+31553555605

https://clubpellikaan.nl/club-apeldoorn#club

Padelpoints Apeldoorn

Deze locatie beschikt over 6 indoor padel banen en een eigen horecagelegenheid. Het is niet nodig om lid te worden van de club als je dit niet wil. Je kunt al een uur padellen vanaf 22 euro per uur. Ook bij deze locatie kan gemakkelijk gereserveerd worden via de telefoon of via de Playtonic app. De club is doordeweeks geopend van 09:00 tot 23:00 en in het weekend van 09:00 tot 18:00. Als je met de auto naar de club komt, kun je hem gratis parkeren.

Ambachtsveld 2, Apeldoorn

+31655801647

https://padelpoints.nl/padel_banen/badhoevedorp/

Tennisclub “Sprenkelaar”| Tennis & Padel

Padel Apeldoorn bij Tennisclub ''Sprenkelaar'' beschikt sinds September 2021 over 3 outdoor padel banen. Wanneer je hier gebruik van wil maken dien je wel lid te zijn van de club. De kosten hiervan beginnen vanaf 130 euro per jaar plus 40 euro vrijwilligersbijdrage. Wanneer je lid bent geworden en graag een baan wenst te huren, kun je dit via een digitaal afhangbord doen. Het is mogelijk om iedere keer een tijd van 45 minuten reserveren. In de avonden mag je ook twee keer 45 minuten na elkaar reserveren.

Nocturnestraat 1, Apeldoorn

+31553603623

https://www.tcsprenkelaar.nl/

Waarom in Apeldoorn padel spelen?

Padellen in Apeldoorn kan op zeker vijf plekken. Deze clubs liggen allemaal net buiten het centrum van Apeldoorn. Padelclubs gaan in sommige plekken ook gepaard met tennisclubs, dit is voor padel in Apeldoorn niet anders. Zo zijn er meerdere clubs die alleen de focus hebben liggen bij padel, maar er zijn ook clubs waar zowel een tennis als padel baan in Apeldoorn te vinden is.

Bij deze clubs ligt wellicht het begin van jouw padelcarrière. Je kunt hier kennis maken met de club, spelers, trainers en de sport padel. In het begin zal de focus het meeste liggen bij de basiselementen van de sport zelf. Wanneer je bekend bent met het spel, is het tijd om te gaan focussen op techniek. Voor veel mensen het leukere gedeelte van de sport.

Naast techniek zal je ook te maken gaan krijgen met tactiek, waardoor je nóg meer inzicht gaat krijgen in de sport. Heb je nu interesse gekregen in de sport padel, maar ben je niet op zoek naar een padelclub in Apeldoorn? Ook in Deventer kun je padel volgen. Wil je meer weten over de sport? Bekijk dan eens instructievideo’s voor wat extra informatie en inzicht in de sport.

padel baan apeldoorn

Padelbaan huren in Apeldoorn

Er zijn meerdere opties om een padelbaan in Apeldoorn te huren, ook als je geen actief lid bent van de club. Het huren van een padelbaan wordt steeds een populairdere activiteit onder vrienden. Padel hoeft niet professioneel gespeeld te worden, het is ook leuk om op amateur niveau met je vrienden een potje te spelen. Je kan met z’n tweeën gaan, maar je kan er ook een groepsactiviteit van maken door met z’n vieren een baan te huren om dan een dubbelspel te spelen. Mocht je opzoek willen gaan naar een padel baan buiten Apeldoorn, dan kan je altijd nog op de officiële KNLTB padel website opzoek naar padelbanen bij jou in de buurt zoals in Enschede

apeldoorn padel
Lees ook:  Padel Deventer

Over de auteur

admin

Admin
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings