padel apeldoorn

Padel Apeldoorn

Padel is tegenwoordig de snelst groeiende sport in Europa. Er zijn op dit moment meer dan 4000 padelclubs over de hele wereld te vinden. De sport wordt door ongeveer 10 miljoen spelers gespeeld. Toch is padel voor veel mensen nog steeds een onbekend concept. De beste manier om padel uit te leggen is dat het een mix is tussen tennis en squash.

Padel is namelijk ook een racket- en balsport. Het tenniselement dat je terugvindt in het padel spel is de indeling van het veld. Door de glazen wanden die het speelveld omringen, wordt padel ook vergeleken met squash. De glazen muren zijn een belangrijk aspect in deze sport, aangezien deze gebruikt mogen worden tijdens het spel. Doordat de muren gebruikt kunnen worden, worden er langere rally’s gecreëerd.

De populairste spelvorm bij padel is het dubbelspel, maar enkelspel is ook een vorm die uitgeoefend wordt. Padel wordt zowel competitief als recreatief gespeeld. Ook in Apeldoorn is padel steeds populairder aan het worden.  De sport wordt in deze stad op verschillende manieren aangeboden. Om jou een keuze te helpen maken tussen alle soorten clubs hebben we de beste hieronder beschreven. 

Apeldoorn Padel

Deze locatie beschikt over 6 padel banen, waaronder 4 dubbelbanen en 2 enkelbanen (voor twee personen). Verder zijn er zitplekken bij de banen en beschikt de club over een buitenterras voor een lekker drankje achteraf. Het is niet nodig om een lidmaatschap aan te schaffen bij deze club. Ze werken namelijk volgens het pay and play principe. Je kunt reserveren door contact op te nemen of via de app Playtomic. Een baan huren kan al vanaf 24 euro per uur. Apeldoorn Padel is doordeweeks geopend van 08:00 tot 23:00 en in het weekend van 08:00 tot 18:00.

Vlijtseweg 140 Apeldoorn

+31552002068

https://apeldoornpadel.nl/

Club Pellikaan Apeldoorn

Deze locatie is een fitnessclub die sinds kort ook beschikt over padel banen op “the field” (Een kleine buitenplaats bij de fitness). Wanneer je lid wordt van deze club kun je van alle faciliteiten inclusief de padel banen gebruik maken voor 68 euro per maand. Na het padellen kun je bijkomen in de wellness of met een drankje aan de bar. De club is doordeweeks geopend van 07:00 tot 23:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00.

Frankenlaan 42, Apeldoorn

+31553555605

https://clubpellikaan.nl/club-apeldoorn#club

Padelpoints Apeldoorn

Deze locatie beschikt over 6 indoor padel banen en een eigen horecagelegenheid. Het is niet nodig om lid te worden van de club als je dit niet wil. Je kunt al een uur padellen vanaf 22 euro per uur. Ook bij deze locatie kan gemakkelijk gereserveerd worden via de telefoon of via de Playtonic app. De club is doordeweeks geopend van 09:00 tot 23:00 en in het weekend van 09:00 tot 18:00. Als je met de auto naar de club komt, kun je hem gratis parkeren.

Ambachtsveld 2, Apeldoorn

+31655801647

https://padelpoints.nl/padel_banen/apeldoorn/

Tennisclub “Sprenkelaar”| Tennis & Padel

Deze locatie beschikt sinds September 2021 over 3 outdoor padel banen. Wanneer je hier gebruik van wil maken dien je wel lid te zijn van de club. De kosten hiervan beginnen vanaf 130 euro per jaar plus 40 euro vrijwilligersbijdrage. Wanneer je lid bent geworden en graag een baan wenst te huren, kun je dit via een digitaal afhangbord doen. Het is mogelijk om iedere keer een tijd van 45 minuten reserveren. In de avonden mag je ook twee keer 45 minuten na elkaar reserveren.

Nocturnestraat 1, Apeldoorn

+31553603623

https://www.tcsprenkelaar.nl/

Waarom in Apeldoorn padel spelen?

Padellen in Apeldoorn kan op zeker vijf plekken. Deze clubs liggen allemaal net buiten het centrum van Apeldoorn. Padelclubs gaan in sommige plekken ook gepaard met tennisclubs, dit is voor padel in Apeldoorn niet anders. Zo zijn er meerdere clubs die alleen de focus hebben liggen bij padel, maar er zijn ook clubs waar zowel een tennis als padel baan in Apeldoorn te vinden is.

Bij deze clubs ligt wellicht het begin van jouw padelcarrière. Je kunt hier kennis maken met de club, spelers, trainers en de sport padel. In het begin zal de focus het meeste liggen bij de basiselementen van de sport zelf. Wanneer je bekend bent met het spel, is het tijd om te gaan focussen op techniek. Voor veel mensen het leukere gedeelte van de sport.

Naast techniek zal je ook te maken gaan krijgen met tactiek, waardoor je nóg meer inzicht gaat krijgen in de sport. Heb je nu interesse gekregen in de sport padel, maar ben je niet op zoek naar een padelclub in Apeldoorn? Ook in Deventer kun je padel volgen. Wil je meer weten over de sport? Bekijk dan eens instructievideo’s voor wat extra informatie en inzicht in de sport.

padel baan apeldoorn

Padel of tennis in Apeldoorn?

Het kan lastig zijn om te kiezen tussen padel of tennis in Apeldoorn. Dit komt doordat padel in de meeste gevallen wordt beschreven als een vorm van tennis. Er zijn een heleboel aspecten die inderdaad overeen komen, maar er zijn ook genoeg verschillen waardoor padel wel gezien wordt als een individuele sport. Zo is het tennisveld een stuk groter dan een padel baan.

De belijningen en de verdeling van de vlakken is wel hetzelfde. De puntentelling is daarbij ook gelijk aan tennis. De punten telling gaat van 15-30-40-game, waar 6 gewonnen games een set oplevert.
De bal bij tennis en padel in Apeldoorn zal voor de meeste in het eerste oogopslag hetzelfde lijken, maar bij een vergelijking wordt het duidelijk dat de padelbal kleiner en zachter is. Daarnaast staat er minder druk op de bal waardoor een padel bal lager zal stuiteren.


Ook is er een verschil in de rackets van padel en tennis. Tennisrackets hebben allemaal dezelfde vorm en verschillen alleen maar in kindermaten en volwassen maten. Bij padel zijn er verschillende vormen rackets. De vorm van het racket heeft te maken met de spelvorm, het spelniveau en zelfs met de positie in het veld.

Padelrackets komen in drie vormen: rond, druppel/traan- en diamant vorm. De ronde padelrackets worden voor beginners aangeraden en aan verdedigende spelers die bij het net staan. Het druppel/traan vormige racket is voor gevorderde spelers. Het diamant vormige racket wordt het meest gebruikt door professionele padelspelers. Aangezien bij dit racket het balanspunt het hoogst ligt en de ‘sweet-spot’ bij dit racket het kleinst is.

Het is dus belangrijk dat je de bal vrijwel altijd op hetzelfde punt raakt. Daarbij heeft padel ook wat andere regels. Zo is bijvoorbeeld bij padel de opslag onderhands, waar dit bij tennis op professioneel niveau altijd bovenhands is.

apeldoorn padel

Padelbaan huren in Apeldoorn

Er zijn meerdere opties om een padel baan in Apeldoorn te huren, ook als je geen actief lid bent van de club. Het huren van een padelbaan wordt steeds een populairdere activiteit onder vrienden. Padel hoeft niet professioneel gespeeld te worden, het is ook leuk om op amateur niveau met je vrienden een potje te spelen. Je kan met z’n tweeën gaan, maar je kan er ook een groepsactiviteit van maken door met z’n vieren een baan te huren om dan een dubbelspel te spelen. Mocht je opzoek willen gaan naar een padel baan buiten Apeldoorn, dan kan je altijd nog op de officiële KNLTB padel website opzoek naar padelbanen bij jou in de buurt zoals in Enschede!

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings