Padel Bussum

Padel Bussum

Padel is de snelst groeiende sport in Europa. De sport kent tegenwoordig 10 miljoen spelers en meer dan 4000 padel clubs verspreid over de hele wereld. In Bussum is padel, ondanks de bekendheid wereldwijd, voor veel mensen een nog onbekende sport.

Padel is een sport die gespeelt wordt met een racket en een bal. De sport is een combinatie tussen de sporten tennis en squash. Het is belangrijk dat de bal eerst de grond moet raken en daarna mag je de bal via de glazen muren terugspelen naar de tegenstander. Bij padel zijn er langere rally’s dan bij tennis en squash. Bij de padelbaan in Bussum kan er alleen dubbelspel gespeeld worden. Dit betekent dat je alleen met vier personen kunt spelen, niet maar met zijn tweeën (enkelspel).
Wanneer je geïnteresseerd bent in padelbanen in Bussum, lees dan verder.

Padel baan in Bussum huren

In Bussum is momenteel maar één locatie waar je kunt padellen. De reden hiervoor is dat padel zoals eerder gezegd nog niet heel bekend is in Bussum. Het feit dat je bij deze ene club alleen met zijn vieren kunt spelen, maakt het wel gezelliger. Je kunt vrienden en/of familie bij elkaar pakken om zo op amateuristisch of professioneel niveau een potje padel te spelen. Daarnaast is padel geschikt voor mensen van alle leeftijden. Je kunt niet te jong of te oud zijn voor de sport. Als deze club niet bij je past, zijn er genoeg grotere steden in de omgeving waar meerdere padel banen te vinden zijn. Voorbeelden hiervan zijn Hilversum, Almere en Amersfoort.

Padel Bussum

PadelClub Bussum

Deze locatie is onderdeel van de premium health club Squash&Wellness. Je hoeft geen lid te zijn van de club om een baan te huren bij deze locatie. Je kunt een baan huren via het pay & play concept. Hiernaast onderzoekt de club nog steeds mogelijkheden voor competities en toernooien die kunnen plaatsvinden voor de KNLTB. De club beschikt over 5 outdoor padel banen, indoor is niet mogelijk.
Als je net pas komt kijken bij de sport, is het ook mogelijk om eerst wat lessen te krijgen via deze club.

Struikheiweg, Bussum

+31356935072

https://www.squashenwellness.nl/

Tennis of padel in Bussum

Ondanks dat er veel overeenkomsten zijn tussen padel en tennis, zijn er toch genoeg verschillen. Deze verschillen zorgen ervoor dat de twee sporten als individuen kunnen worden gezien. Zo zijn de velden bij padel kleiner dan bij tennis. De ballen bij de sporten zij vrijwel identiek qua uiterlijk, maar de ballen bij padel zijn iets kleiner en vooral lichter. Doordat er minder druk achter de bal zit, stuitert hij iets minder hoog.

Het meeste verschil tussen de sporten ga je echter vinden in de uitrusting. Tennisrackets zijn namelijk groter dan padel rackets en hebben allemaal dezelfde vorm. Padel rackets hebben allemaal andere groottes en je kunt kiezen uit drie verschillende vormen. Elke vorm bestemd voor een ander spelniveau. De ronde vorm is vooral ideaal voor beginnende en verdedigende spelers die bij het net staan. De druppel vorm is ideaal voor gevorderde spelers, het balanspunt ligt iets hoger in het racket. De diamant vorm is ideaal voor spelers die al langer padel beoefenen en geen extra controle nodig hebben bij een racket. Diamant vormige rackets zorgen voor extra kracht.

Als laatste zijn er bij padel ook andere spelregels. Zo moet je bij padel onderhands opslaan, terwijl er bij professioneel tennis juist bovenhands opgeslagen wordt. De puntentelling bij padel is 15-30-40 game. Een set van 6 gewonnen games leveren een set op.

Padel Bussum

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings