padel delft

Padel Delft

Padel is de hipste sport van dit moment! Padel is een combinatie van squash en tennis, waar gebruikt wordt gemaakt van een padel racket, squashwanden en tennisballen. Ondanks dat de sport vrij nieuw is, is padel nu al ontzettend populair. Veel mensen willen deze nieuwe sport uitproberen en raken vervolgens verslaafd aan de intensiteit en diversiteit van een potje padel. Van jong tot oud, iedereen met een redelijke conditie en balgevoel kan het spelletje spelen. In Nederland kun je in steeds meer steden een padel baan afhuren.

Ook in Delft kun je padel spelen. De afgelopen tijd zijn er verschillende padel banen gebouwd die ervoor zorgen dat iedereen kan padellen in Delft. Op dit moment zijn er op 200 verschillende locaties in Nederland al ruim 500 padel banen. Men verwacht dat in 2024 dit nummer verdubbeld is. Lees op deze pagina verder waarom padel in Delft zo leuk is, en waar je een padel baan in Delft zult vinden.

padellen delft

Padelcity

PadelCity in Delft heeft 7 padelbanen, waarvan 4 indoor en 3 outdoor. Het doel van Padelcity was een padel locatie creëren, waarbij meer beleving komt kijken dan alleen een baan boeken. Volgens de manager van PadelCity, Wybe van Limburgh, is dit gelukt met een onwijs gave hal in het kabeldistrict van Delft. Je kunt hier ook voor een goedkope prijs padelartikelen huren of kopen.

Schieweg 15, Delft

https://www.padelcity.nl/

Padel Academy

Dicht in de buurt van Delft ligt HELLO Padel Academy. Het doel van HELLO is de passie voor deze racketsport combineren met de Zuidelijke Spaanse bevlogenheid en de Westerse nuchterheid. Inmiddels heeft Padel Academy een team van 11 trainers ter beschikking. Er wordt succes geboekt op alle niveaus en voor diverse doelgroepen. Bij HELLO Padel Academy kan jij op de beste manier leren padellen, zodat je de sport volledig onder de knie krijgt.

Cobbenhagenstraat 2A, Rijswijk

https://www.padelacademy.nl/

Wat is padel?

Padel is een intensieve balsport waarbij de spelprincipes en onderdelen van tennis en squash gecombineerd worden tot één. Tijdens een wedstrijd padel spelen twee teams van twee spelers tegenover elkaar op twee speelhelften. Zij bevinden zich in een kooi met vier wanden om zich heen. Elk van de twee speelhelften is verdeeld in twee voorvlakken en een breder achter vlak. De wanden van een padel baan in Delft zijn er om ballen te kaatsen of om een andere richting aan de bal te geven.

Bij padel mag je net als bij squash de bal niet achter elkaar twee keer op jouw speelhelft laten stuiteren. Na één keer stuiteren sla je de bal naar de speelhelft van de tegenstander zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt.

Een team krijgt een punt wanneer de tegenstander niet in staat is de bal terug te slaan. De spelregels van padel zijn universeel vastgelegd waardoor sportievelingen in meer dan 70 landen wereldwijd de sport al geadopteerd hebben.

Omdat de spelregels wereldwijd hetzelfde zijn, zijn internationale wedstrijden ook mogelijk. De Spanjaarden en Argentijnen waren de eerste die massaal padel speelde. Niet gek dus dat deze twee landen op dit moment de professionele padel sport domineren! Om jou ook bekend te maken met de padel sport, hebben wij de spelregels en de geschiedenis van padel voor je op een rijtje gezet. Met deze uitleg kun je binnenkort ook aan de slag op een padel baan in Delft.

delft padel

Padel of tennis in Delft?

Padel is oorspronkelijk bedacht door een rijke Mexicaanse zakenman die geen plek op zijn terrein had voor een tennisbaan. Hij maakte aanpassingen aan het tennisspel en tennisterrein en bedacht een soortgelijke sport. Padel en tennis kun je beide spelen in Delft, maar bereid je wel voor op andere omstandigheden. Beide racketsporten kun je tijdens alle seizoenen spelen, omdat de banen zowel buiten als binnen zijn te vinden.

Het eerste verschil tussen tennis en padel zijn de rackets. Bij padel gebruik je kleinere rackets dan bij tennis. Een padel bal lijkt op een tennisbal maar is iets zachter. Tennis speel je meestal individueel tegen één tegenstander. Padel in Delft speel je in teams van twee, maar het is ook mogelijk om padel enkelspel te spelen.

Bovendien heeft de speelbaan van padel meer weg van squash dan van tennis. Een baan voor padel is kleiner dan een tennisveld en is omringd met een kooi van glas en hek. Een tennisbaan is gemiddeld 23,77 meter lang is en 10,97 meter breed. De standaard padel baan is 20 meter lang en 10 meter breed. Bovendien is padel makkelijker om te leren dan tennis. De sport is namelijk minder technisch en daardoor laagdrempeliger voor beginners. Daarbij is padel veel leuker en socialer, omdat je het met een groep speelt.

padel baan delft

Padel baan in Delft gebruiken

Padellen in Delft is zo leuk omdat de bal steeds weer een andere richting krijgt wanneer het de wanden raakt. Om een padel baan te bouwen in Delft was er veel plek nodig. Het paddelen in Delft vergt namelijk een grote kooi. Vanwege de terugvallende vraag naar tennis, worden padel banen vooral geproduceerd door bestaande tennis banen om te bouwen. Dit is kosten technisch ook voordeliger dan het aanleggen van een nieuwe padel baan. Ook tijdens het spelen zullen de padelballen minder ver weg worden geslagen, waardoor je energie bespaard.

Vergeleken met tennis heb je wel het geluk dat de tennisballen minder ver weg kunnen worden geslagen. In Delft speel je padel op verschillende locaties. Je kunt hier eenvoudig een padel baan huren met vrienden of collega’s. Omdat de baan volledig voor jullie gezelschap wordt gehuurd, kunnen jullie zelf de mate van intensiteit afspreken. Zijn jullie al gevorderde padel spelers dan maak je er een wedstrijd van. Hebben jullie nog niet veel ervaring, dan oefenen jullie samen de padel technieken en proberen jullie de wand uit. Wanneer je een beginner bent is het ook mogelijk een padel les te boeken of om handige instructie video’s na te doen.  

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings