Padel

Padel Leiden

Padel in Leiden is momenteel een opkomende sport die in populariteit groeit. Momenteel is padel de snelst groeiende sport in heel Europa. Er bestaan zo ongeveer 400 padelclubs en meer dan 10 miljoen spelers wereldwijd.

Padel wordt gezien als een combinatie tussen tennis en squash. Net zoals tennis en squash is padel ook een racket- en balsport. Het tennisaspect dat terug te zien is bij padel is de vormgeving van het veld en de belijning. En de muren die het speelveld omwringen worden, staan weer in lijn met squash. Bij padel is het gebruik van de muren toegestaan nadat de bal aan jouw speelhelft heeft gestuiterd. De bal moet altijd eerst op de grond stuiteren voordat de muren meegenomen mogen worden in de rally. Door deze vorm van spelen worden er langere rally’s gecreëerd. Je kan padel als enkel- en dubbelspel spelen. Dubbelspel is momenteel de bekendste spelvorm binnen deze sport.

padel racket starvie

Waarom padel in Leiden?

In Leiden zijn er momenteel twee plekken beschikbaar waar jij padel kan (leren) spelen. Het komt vaak voor dat padel en tennisclubs gecombineerd zijn, aangezien de sporten ook dichtbij elkaar liggen. Mocht jij nu graag padel willen gaan spelen in Leiden dan moet je eerst op zoek naar een club waar jij aansluiting bij voelt. Bij de eerste kennismaking zal je namelijk de club leren kennen en de sport zelf. De basiselementen zullen in eerste instantie aan bod komen, voordat je jouw techniek kan gaan bijschaven. Ben je (nog) niet opzoek naar padellessen, maar heb je wel enige interesse in de sport? Neem dan een kijken bij onze instructievideo’s

Padelrackets

Padelrackets zijn verkrijgbaar in drie verschillende vormen: rond, druppel/traan en diamant. De verschillende vormen hebben vrijwel niks met persoonlijke voorkeur te maken, maar de vorm moet bij jouw spelvorm en speltechniek passen. Zo worden de ronde padelrackets aangeraden voor beginners en verdedigende spelers. Doordat het balanspunt laag ligt, is het mogelijk om veel controle uit te oefenen op het racket. Dit soort rackets zetten over het algemeen de minste kracht achter de bal.

Padelrackets met een druppel of traan vorm hebben het balanspunt iets hoger liggen. Deze rackets worden gebruikt door spelers die het ronde racket zijn ontgroeit. De controle die je kan uitoefenen ligt iets lager, maar dit wordt gezien als een racket met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.
Als laatste, het padelracket met de diamant vorm. Dit padelracket wordt aangeraden voor aanvallende en ervaren spelers. Bij dit racket ligt het balanspunt het hoogst. Het is dus moeilijker om controle uit te oefenen en daarbij is het ook belangrijk bij dit racket om de bal vrijwel altijd op hetzelfde punt op het racket te raken, om het maximale eruit te kunnen halen. Dit racket zet ook de meeste kracht achter de bal.

padelracket

TPC Unicum

TPC Unicum staat voor tennis padel club. De club beschikt over drie padelbanen. Je kan hier padellessen nemen, maar je kan helaas geen padelbaan huren. Door de drukte op hun eigen park is het niet mogelijk om bij TPC Unicum een baan te huren.  Mocht je besluiten om padellessen te gaan nemen bij deze club, dan zal je te maken krijgen met een heel paar leuke evenementen die Unicum organiseren. Zo kan je o.a. deelnemen aan de laddercompetitie en padel toss. Bij beide speel je een potje padel tegen vreemde. Je wordt ingedeeld door de club zelf.

TPV Zuid-West

TPV staat voor tennis padel verenging. Er zijn momenteel twee padelbanen aanwezig. Zoals al eerder vermeld komt het vaker voor dat padelclubs hand in hand gaan met tennisclubs. Als je een baan zou willen huren bij TPV dan moet je via de landelijke Padelboeker de baan huren. Mocht je ook nog de uitrusting nodig hebben dan moet je een mailtje sturen naar: info@tpvzuidwest.nl

Mocht je nu niet op zoek zijn naar een padelbaan in Leiden, dan kan je op onze website ook nog terecht voor een heleboel andere plekken in Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Rijswijk, Noordwijk Deventer, Amsterdam, Tilburg en nog veel meer.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings