Padel schoenen heren

Een van de meest opkomende sporten van dit moment is padel. Dit is een sport die door iedereen gespeeld kan worden. Het is een racketsport, afgeleid van tennis en squash. Het is een intensieve sport, waarbij je je lichaam veel moet inspannen en je constant alert moet zijn. Tijdens deze inspanning is het fijn als je hiervoor ook de juiste kleding en schoenen draagt. Zo heb je tegenwoordig kleding die speciaal geschikt is voor het spelen van padel. Padelschoenen voor heren is hier onderdeel van. In dit artikel bespreken we een aantal van deze padelschoenen voor heren en helpen we jou bij het kiezen van de juiste padelschoen.

padel schoen

Soorten padelschoenen voor heren

Er zijn vele soorten padel schoenen te vinden. Je hebt ze in alle prijsklassen, vormen en maten. Nike en Adidas zijn twee grote marktleiders als het aan komt op sportschoenen en zij hebben zich nu ook gewaagd aan het produceren van padel schoenen. Zo heeft Nike tegenwoordig de Nike Air Zoom Vapor Pro en de Nike Court Vapor LITE. Deze worden gezien als twee van de beste padel schoenen voor heren op dit moment. Adidas heeft ook goede padel schoenen. Zij hebben bijvoorbeeld de Adidas Resonse Super 2.0.

Alle schoenen die zojuist zijn genoemd, zijn zeer geschikt voor op de padelbaan. De een zit iets beter dan de ander, maar vaak komt dit aan op persoonlijke voorkeur. Verder zijn er ook nog veel andere merken die zich bezighouden met het produceren van padel schoenen. New Balance, Asics en K-Swiss zijn voorbeelden van andere sportmerken die zich hiermee bezighouden. Niet alleen grote internationale sportkleding bedrijven houden zich hiermee bezig, maar je hebt ook échte speciale padelmerken. Dit zijn merken die zich op de padelsport richten. Bullpadel maakt bijvoorbeeld ook padel schoenen en deze zijn erg populair onder de padelspelers. Dit merk maakt naast schoenen nog meerdere padel artikelen.

De schoenen van de wereldkampioen padel

Spanje werd bij het WK padel in 2021 wereldkampioen. Een van front mannen van het Spaanse team is John Martin Diaz, ook wel bekend als JMD. Hij heeft al jarenlang een deal met Dropshot. Dit is een merk dat JMD van padelkleding voorziet. Ook zijn padelschoenen krijgt hij van het merk Dropshot. Wanneer er je dus bij wilt lopen als een wereldkampioen, koop je padelschoenen van het merk Dropshot. Vele padelspelers naast JMD zijn erg tevreden over de schoensoort die Dropshot uit heeft gebracht voor het spelen van padel. Ze bieden namelijk grip en vastheid. Twee belangrijke aspecten voor het spelen van padel.

Tips voor het kopen van padel schoenen

 Je wilt graag nieuwe padel schoenen kopen, maar er zijn zoveel soorten schoenen dat je niet meer weet welke je moet halen. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van padel schoenen voor heren.

  • Tip 1 - Bedenk goed hoeveel je wilt uitgeven aan nieuwe padel schoenen. Door vooraf na te denken over jouw budget, kun je al een aantal merken wegstrepen die niet in aanmerking komen. De padelschoen merken kun je namelijk onder verdelen in prijscategorieën.
  • Tip 2 - Kijk niet alleen naar de populaire merken waarvan je al eens gehoord hebt. Je had waarschijnlijk een tijd geleden ook nog nooit gehoord van padel, maar nu lijkt het je erg interessant. Dit kan ook zo gaan met schoenmerken waarvan je nog nooit gehoord hebt. Lees daarom veel recensies en ga ook eens naar een sportwinkel om het assortiment schoenen te passen.
  • Tip 3 - Heb jij vaak moeite met schoenen vinden die goed aansluiten aan jouw voeten? Ga dan eens naar een specialist. Zij kunnen jou adviseren over welke schoen bij jouw voet past. Padel is een sport die veel van je lichaam vraagt en het is dan ook belangrijk om schoenen te hebben die goed bij je voeten passen. Zo krijg je na het spelen van een potje padel geen last van jouw voeten.

Soms komt het voor dat er bijzonderheden zijn, waardoor je een specialere schoen nodig hebt. Wij raden het aan om hiervoor naar een voetenspecialist te gaan, zodat die voor jou kan bepalen wat de beste keuze is. Een voetenspecialist kan onder andere een steunzool op maak laten maken. Hiermee corrigeert de specialist eventuele bijzonderheden en kan hij of zij jouw klachten verminderen. Padel is een sport voor iedereen en het biedt daarom ook schoenen aan voor iedereen. Zorg dat jij de padelschoenen kiest die bij jou passen. De juiste padel uitrusting is namelijk essentieel voor een goede sportprestatie!

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings