Padel Zoetermeer

Padel Zoetermeer

Bij padel moet de bal over het net in de andere helft gaan zonder dat de bal eerst een van de muren raakt. Als de bal echter de grond raakt en vervolgens de muur, is de bal nog steeds in het spel. Dit zorgt voor lange rally's waarbij tactiek, reactietijd en inzicht belangrijk zijn en staat garant voor plezier. Bij padel Zoetermeer is scoren hetzelfde als tennis, maar er zijn veel verschillen tussen sporten.

Padelvelden hebben muren, zodat je erop kunt schieten als een mikschijf. In tegenstelling tot tennis moet de service eenmaal op de grond stuiteren en van onderaf of op heuphoogte worden geraakt. Bij het serveren heeft de speler twee pogingen om de bal in het strafschopgebied van de tegenstander te slaan. Spelers kunnen de bal ook volleyen in een rally, maar het wordt als "uit" beschouwd als de bal rechtstreeks de muur raakt. Bij padel kunnen spelers de bal aan hun eigen kant van het veld tegen de muur stuiteren - vergelijkbaar met squash.

TV Buytenwegh - Tennis en Padel Zoetermeer

Al vanaf 1978 is TV Buytenwegh een berokken en gezellige club. Deze club heeft de missie om betaalbaar tennis en padellen mogelijk te maken voor iedereen. Je kunt hier het hele jaar een balletje slaan. Deze club heeft 8 tennis banen en 2 padelbanen. Ze geven ook diverse lessen om je op weg te helpen!

Buytenparklaan 5, 2717 AX Zoetermeer

079 351 7802

https://www.tvbuytenwegh.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tennis Buytenwegh (@tennisbuytenwegh)

Dekker Padel Zoetermeer

Dekker heeft maar liefst 4 gloednieuwe padelbanen waar je een balletje op kan slaan. De banen zijn aangelegd door Skypadel. Dit bedrijf heeft maar liefst 800 padelbanen wereldwijd mogen instaleren en hierdoor kun je er verzekerd van zijn dat de banen de hoogste kwaliteit bevatten. Padel is niet alleen goed voor je sportiviteit, maar ook voor je motorische ontwikkeling. Je wordt gedurende de tijd steeds beter en slimmer in het spel. Ervaar hierdoor steeds spannendere en langere rally’s.

Scheglaan 12, 2718 KZ Zoetermeer

079 368 4242

dekkerzoetermeer.nl/padel/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DEKKER ZOETERMEER (@dekkerzoetermeer)

ALTV Zoetermeer

Op ALTV merk je de populariteit van padel. Het is aan te raden om een baan van tevoren te reserveren door de oplopende drukte. Deze club heeft grootste plannen om hun padel beschikbaarheid uit te breiden. Hou vooral deze club in de gaten als je in de buurt woont!

Dr. J. W. Paltelaan 111, 2712 PT Zoetermeer

079 316 3469

www.altvzoetermeer.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ALTV Zoetermeer (@altvzoetermeer)

Tennis en Padel Meerzicht Zoetermeer

Wil je graag padellen, maar heb je geen medespelers? Kom dan vooral op de donderdagavonden bij deze club een potje spelen! Deze inloopavond is van 19:00-21:00 en reserveren of aanmelden is niet nodig. Ook worden bij deze club diverse toernooien georganiseerd. Zo kan je altijd jouw talent voor padel op de proef stellen en toffe prijzen winnen!

Zalkerbos 320, 2716 KS Zoetermeer

079 351 7059

https://www.tenniscentrummeerzicht.nl/

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Een bericht gedeeld door Ruud van Hoogdalem (@tennispadelmeerzicht)

Padel in Zoetermeer

Padel is een snelle racketsport met dynamische elementen van squash en tennis. Het is een toegankelijke, sociale en ideale sport voor elke leeftijd. Padel speel je meestal in duo's (2v2). Het afgelopen jaar heeft de plaats Zoetermeer padel nog populairder gemaakt door het laten plaatsen van meerdere padelbanen.

Niet alleen in Zoetermeer is padel zo ongelofelijk populair geworden. Je ziet steeds meer landen die hoogte krijgen van de sport en vooral ook het enthousiasme er omheen. Deze trend zorgt ervoor dat er over de hele wereld padelbanen te vinden zijn, het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. De sport kent tegenwoordig ongeveer 10 miljoen spelers en meer dan 4000 clubs verspreid over de hele wereld.

Padel Alkmaar

Padel of tennis in Zoetermeer?

Hoewel ongeveer 40% van de technieken overeenkomt met die van tennis, zijn er veel verschillen. Bij forehand en backhand mag de backswing alleen kort zijn bij gebruik van padel. Bij tennis is er maar één manier om de bal te raken: sla de bal zo hard als je kunt en boven je hoofd.

Er zijn verschillende soorten padels zoals kelnersmash, snake of powersmash. Volleys is vergelijkbaar met tennis; voor de lob gebruik je echter een iets andere techniek dan tennis. De service is ook anders, je kunt gebruik maken van padelservice. Het gebruik van muren vereist ook andere slagvaardigheden.

Bij padel speel je officieel altijd dubbel en houd je je aan de tennisregels. Dus de scores zijn als tennis, te beginnen met een spel van 15-30-40. Padelballen zijn lichter dan tennisballen, maar hebben bijna hetzelfde uiterlijk. Nog meer verschillend is het racket. Bij tennis hebben rackets dezelfde grootte en vorm. Bij padel is het racket kleiner van formaat en heeft het een andere vorm. Elke racketvorm in padel biedt ook een ander type spelniveau, bijbehorende techniek en positie op het veld.

Padelbanen zijn iets kleiner dan tennisbanen en hebben zij- en achterwanden. Deze kunnen ook tijdens wedstrijden worden gebruikt en zorgen ervoor dat de bal steeds weer terug het veld op stuitert. Dit zorgt ervoor dat je rally's veel langer zijn dan bij tennis. Wat is het verschil tussen padel- en tennisspelregels? Bij padel moet de opslag onderhands gespeeld worden, terwijl bij tennis op professioneel niveau de opslag altijd bovenhands is.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings