padel zwolle

Padel Zwolle

Padel is een sport dat wordt gespeeld met een speciaal padel racket en een padelbal. De sport wordt gezien als een mix van tennis en squash, doordat het speelveld uit een klein tennisveld en glazen achterwanden bestaat. Hoewel padel veel overeenkomt met tennis en squash, zit er genoeg verschil in om het een geheel eigen sport te noemen. Dit betekent dan ook dat er spelregels zijn die ervoor zorgen dat padel over de hele wereld hetzelfde wordt gespeeld. Echter, deze universele spelregels zijn pas de afgelopen jaren ontwikkeld. Padel is vrij nieuw in de sportwereld, maar werd al snel met veel enthousiasme opgepikt. Deze groei in populariteit heeft ervoor gezorgd dat padel inmiddels in meer dan 70 landen beoefend wordt. Op dit moment worden er dan ook al verschillende toernooien en kampioenschappen georganiseerd. Toch is padel niet alleen op wedstrijdgebied erg populair. De sport wordt steeds meer als een recreatieve sport gespeeld. Hierdoor is de vraag naar padel in Nederland zeer groot. Zo is padel in verschillende grote steden als Amsterdam en Utrecht te spelen en is padel in Zwolle ook een opkomende sport. In Zwolle is padel op verschillende locaties te spelen.

Peakz Padel IJsselhallen

Peakz Padel vind je door heel Nederland met ook een locatie in Zwolle. Op deze locatie hebben ze maar liefst 10 indoor en 4 outdoor banen. Het is de locatie van het Nederlands Kampioenschap Padel. Ondanks dat je padel speelt met vier personen, proberen ze hier je de mogelijkheid te geven om toch alleen te kunnen komen. Door via de app je aan te melden voor een potje, als vier mensen zich hebben aangemeld gaat het potje door.

Rieteweg 4, Zwolle

085-1850111

https://www.peakzpadel.nl/locaties/ijsselhallen

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Padel Organisatie•Peakz Padel (@peakzpadel)

PadelZwolle

Iedereen kan bij PadelZwolle terecht, ervaring of niet! Je hoeft niet eens tennis ervaring te hebben. Kom je voor het eerst kennismaken met padel, dan krijg je hier een gratis instructie over de spelregels binnen padel en tactiek. Het is bij PadelZwolle dan ook niet verplicht om een lidmaatschap aan te schaffen. Ze werken hier met Padel Urenkaarten, hiermee kun je al een potje dubbel spelen vanaf 4 euro p.p..

Middelweg 401, Zwolle

06-21697711

https://www.padelzwolle.nl/

Squash & Padel Centrum Zwolle

Dit is een squash baan waar vanaf het voorjaar 2022 padelbanen zijn. Hierbij hebben ze vier outdoorbanen, die in de avond verlicht kunnen worden. Je kunt hier het materiaal huren voor een kleine prijs. Hier werken ze met een lidmaatschap, maar ook zonder lidmaatschap kun je hier sporten.

Boerendanserdijk 47, Zwolle

038-4548485

https://www.squashenpadelcentrumzwolle.nl/

Tennis- en Padelvereniging Zwolle 750 (TVZ 750)

Binnen deze vereniging kun je gebruik maken van twee padel banen. Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd binnen de vereniging. Als lid is het verplicht om drie bardiensten te draaien per jaar, tenzij je op een andere manier je vrijwillige bijdrage levert. Zo kunnen ze het hele jaar door de kantine open houden!

Peterskampweg 8, Zwolle

038-4544204

https://www.tvz750.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Tennisvereniging TVZ 750 (@tvz750)

Kamper Juniores Lawn Tennis Club l Tennis & Padel

Ook hier hebben ze twee padel banen waar men gebruik van kan maken. Je kunt de banen los huren voor 25 euro per uur, hierbij zitten de materialen dan al inbegrepen. Ook bestaan er whatsapp groepen om zo mensen te vinden om een potje padel mee te spelen.

Cellesbroeksweg 2A, Kampen

038-3324196

https://kjltc.knltb.site/

Tennis Club Hattem

Bij Tennis Club Hattem beschikken ze over twee padel banen. Deze banen kun je huren als lid en als niet-lid, echter hebben leden hierbij een voordeliger tarief. Je kunt hier ook padel training krijgen, er zijn verschillende soorten trainingen die gegeven worden. Deze trainingen zijn inclusief baanhuur en het gebruik van het materiaal.

Astraweg 7, Hattem

038-4441598

https://www.tchattem.nl/

Padel of tennis in Zwolle

Hoewel er een duidelijk verschil te zien is tussen de twee sporten worden padel en tennis in Zwolle nog wel eens door elkaar gehaald. Het is nog altijd te zien dat men een beetje twijfelt over het padellen in Zwolle. Echter, wij kunnen het spelen van padel alleen maar aanraden. Padel is namelijk een stuk dynamischer, socialer en laagdrempeliger dan tennis. Dit zorgt ervoor dat de sport ten alle tijden voldoende variatie biedt en voor alle leeftijden te spelen is. Daarnaast is padel, net als tennis, zowel op een binnen- als op een buitenbaan te spelen. Vooral in de zomer heeft buiten padellen in Zwolle de grootste voorkeur. Wanneer je twijfelt over padel of tennis in Zwolle, dan raden wij aan padel een keer te proberen. Een padel les of het bekijken van instructievideo’s zullen er al gauw voor zorgen dat je iedere week op de baan wilt staan.

padellen zwolle

Padellen in Zwolle

De stijgende populariteit van padel is inmiddels niet meer te ontkennen. In Zwolle wordt padel, net als in andere grote steden, steeds populairder. Hierdoor bouwen verschillende clubs in Zwolle padel banen. De kenmerken van padel zorgen ervoor dat er voldoende variatie in het spel is. Ook is de sport door jong en oud te spelen, omdat de intensiteit van het spel aan te passen is door de personen die het spelen. Zo blijft het voor iedereen even leuk om te padellen in Zwolle. Spelers die eenmaal begonnen zijn met het spelen van padel, blijven het spelen. Hierdoor blijft de groep padel spelers alleen maar stijgen en wordt ook de vraag naar meer padel banen zeer groot. Ook tennisclubs zien de vraag naar padel stijgen en kiezen er dan ook voor om tennisbanen om te bouwen tot padelbanen.

zwolle padel

Een padel baan in Zwolle huren

Doordat een padel baan gemakkelijk in Zwolle te huren is, wordt het spelen van padel laagdrempelig. Het enige wat een speler dan nog nodig heeft is de juiste uitrusting. Deze bestaat uit een padel racket en tennisballen. Op een padel baan in Zwolle is het ook mogelijk om deze benodigdheden te huren. Vooral voor de beginnende speler is dit een zeer handige optie. Wanneer je nog nooit padel hebt gespeeld is het handig om een padel baan in Zwolle te huren en daarbij een les te nemen. Zo zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van alle spelregels en basistechnieken. De volgende keer hoef je dan enkel een baan te huren en lekker padel te spelen.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings