padelniveau

Padel Maastricht

In de echte studentenstad kan een sport als padel toch niet uitblijven. En dat blijft het ook niet. Met twee padel & tennis verenigingen in Maastricht en één padelclub in de maak is het een sport die in deze stad langzaam begint op te komen. Maar wat is padel nu eigenlijk?

Padel is een racketsport, het lijkt een beetje op tennis en squash. Maar wordt gezien als individuele sport door het verschil in de spelregels. Zo moet bij padel de bal eerst stuiteren en speel je de bal vervolgens langs de muren naar de tegenstander. Door deze spelregel wordt het vooral gezien als individuele sport. Maar waar kun je deze sport nu eigenlijk beoefenen in Maastricht? Wij hebben de padel baan van Maastricht voor je op een rijtje gezet! Dus wil jij een keer gaan padellen in Maastricht, lees dan vooral snel verder!

padel maastricht

Kimbria Racket Club

Bij de Kimbria Racket Club krijg je de mogelijkheid om padel en tennis te spelen in Maastricht. Om een padel baan te kunnen reserveren moet je bij deze club lid zijn. Je kunt ook een aanvraag doen om een baan te huren, als je geen lid bent. Hier gaat natuurlijk wat meer tijd overheen. Je kunt ook gebruik maken van de introductie door een lid.

De trainingen worden verzorgd door Jo Mullens, hij is een gekwalificeerd padeltrainer vanuit de KNLTB. Met clinic’s die 10 weken duren worden alle aspecten van padel in Maastricht aan bod.

Met twee padel banen kun je zeker genieten van het mooie Maastricht met een potje padel!

Mergelweg 120, Maastricht

043-3214778

https://www.kimbriaracketclub.nl/

Ready Maastricht & MSTV Stennis

Ready Maastricht en MSTV Stennis maken gebruik van dezelfde padelbanen bij Tennispark ‘De Geusselt’. Stennis is een studenten vereniging, waar vooral studenten van University Maastricht tennissen. Terwijl Ready Maastricht dan weer een echte burgervereniging is.

Vanuit Stennis worden trainingen gegeven en op woensdag toss-avond, hierdoor kunnen alle leden de mogelijkheid krijgen tegen elkaar te spelen.

Doordat twee clubs gebruik maken van deze locatie, zullen meer mensen kennis kunnen maken met deze mooie sport!

Severenstraat 215, Maastricht

043-3620566

https://readymaastricht.nl/

Club Pelikaan

Bij Club Pelikaan kun je met een abonnement verschillende sporten beoefenen. Hierbij kun je niet alleen racket sporten beoefenen, maar ook andere sporten zoals zwemmen of yoga. En wat zeer fijn is, je hebt hier de mogelijkheid om een abonnement als gezin af te sluiten. Dit kan ervoor zorgen dat je als gezin gaat sporten, maar ook voordeliger qua kosten uit bent.

Op dit moment kun je nog geen padel spelen bij Club Pelikaan in Maastricht, maar de organisatie is bezig met het aanleggen van een padel baan in Maastricht. Dus in het voorjaar van 2022 kunt u heerlijk genieten van een potje padel in Maastricht bij Club Pelikaan.

Dousbergweg 4, Maastricht

043-3466766

https://clubpellikaan.nl/

Tennis en Padel in Maastricht

Veel mensen denken nog steeds dat tennis en padel eigenlijk hetzelfde zijn. Wij gaan jullie uitleggen waarom ze niet hetzelfde zijn. Als we gaan kijken hoelang het bij padel in Maastricht duurt voordat je een punt hebt gescoord. Dan ziet men dat dit langer duurt dan bij tennis. Dit komt doordat het over het algemeen tijd kost om de bal eerst te laten stuiteren en dan via de glazen wand naar de tegenstander te spelen.

Daarnaast is het materiaal en het speelveld anders bij beide sporten. Bij padel wordt er wel gebruik gemaakt van een tennis veld, maar is het daadwerkelijke speelveld kleiner. Eigenlijk kunnen we zeggen dat bij padel alles kleiner is. De materialen zijn kleiner, zoals de rackets en de ballen. Bij de rackets heb je ook verschillende soorten rackets. Deze rackets zijn ingedeeld op basis van niveau.

Padel baan huren in Maastricht

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er bij verschillende clubs een padel baan in Maastricht te huren. Maar wat is nu voor mij de reden waarom ik moet gaan padellen in Maastricht horen we je al denken. Padel is niet alleen gezellig, omdat het in dubbelspel is. Het is ook een spel waarbij je je lichaam gezond houdt. Je moet leren om met de juiste kracht te spelen, hierdoor leer je ook je eigen kracht nog beter kennen. Je houdt ook je hand-oog-coördinatie op peil, deze heb je bij padel namelijk zeker nodig.

Maar dat het gezellig is, is het voornaamste. Je kunt gezellig met je vrienden een padel baan in Maastricht huren voor een potje padel te spelen. Vind je het nu echt leuk dan zijn er meerdere plaatsen waar je padel kunt spelen in Limburg. Die hebben wij natuurlijk ook voor je op een rijtje gezet, maar niet alleen in Limburg. Als je nu als student uit Eindhoven komt, hebben we ook de padel banen in Eindhoven en Best voor je op een rijtje gezet. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken dat je geen padel kunt spelen, dat kun je in heel Nederland.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings