asics padel

Asics padel schoenen

Naast een goed padel racket is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de rest van je uitrusting. De schoenen spelen namelijk ook een belangrijke rol in het spel van de speler. Deze zorgen er onder andere voor dat je goed rond kunt bewegen en hierbij niet uitglijdt.
Asics padel schoenen zijn zeer populair onder de padel spelers. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan vooral verder. Hier leggen wij jou namelijk uit wat Asics schoenen nou zo goed maakt en waar je ze kunt krijgen.

asics padel schoenen

Waarom Asics padel schoenen gebruiken

Asics padel schoenen zijn een soort tennisschoenen, maar dan speciaal ontworpen voor de sport padel. Net als tennis en padel op elkaar lijken, maar totaal anders zijn, is dit bij de schoenen ook zo. Asics padel schoenen behoren tot de beste, aangezien ze een bovenwerk hebben van synthetisch leer. Deze stof is erg duurzaam en biedt veel grip. Verder hebben ze een gewatteerde enkelkraag. Deze kraag zorgt voor een extra laagje comfort in de schoen. Als laatste hebben de schoenen ook een non-marking rubberen buitenzool die een goede grip hebben op indoorbanen. Dit maakt dat ze een goede keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een goed paar schoenen voor padel.

padellen lelystad

Wat zijn Asics padel schoenen

Schoenen die voor padel gemaakt zijn, geven je de mogelijkheid om de bewegingen van padel goed bij te houden. Op deze manier wordt padel vele malen veiliger en heb je minder snel een blessure. Asics padel schoenen bieden je de juiste stevigheid en grip die je nodig zult hebben. Het is belangrijk om schoenen te hebben die kunnen buigen, aangezien je bij padel veel naar voren en de zijkant stapt. Asics padel schoenen hebben die flexibel zijn met een stevige zool. Ook zit er gel in de zolen van Asics schoenen, die zorgen voor een maximale demping en beschermen je knieën tegen blessures.

Asics padel schoenen kopen

Asics padel schoenen zijn in meerdere soorten winkels te verkrijgen. Deze winkels bieden meestal meerdere soorten van het merk Asics aan. Op deze manier vind jij altijd wel een paar schoenen die het beste bij jou passen. Online zul je de meeste varianten van de schoenen vinden, maar fysieke winkels zoals bijvoorbeeld de Decatlon hebben ook voldoende op voorraad.
Zodra je de stap maakt om Asics padel schoenen te gaan kopen, is het belangrijk om eerst onderzoek te plegen.

Zaken waar je naar moet kijken zijn bijvoorbeeld demping, zool, grip, flexibiliteit en stabiliteit. Aangezien het in het begin van het beoefenen van de sport nog even wennen is aan de bewegingen van de sport, is het voor beginnende spelers belangrijk om schoenen te kiezen met voldoende grip. Op deze manier glijd je minder makkelijk uit.

Daarna is het belangrijk om te onthouden dat Asics padel schoenen in verschillende breedtes komen. Voordat je padel schoenen gaat kopen is het daarom handig dat je de juiste breedte voor je voet kiest. Deze kun je makkelijk zelf opmeten met een meetlint.

Waarom is padel zo populair?
De redenen voor de populariteit van padel

Asics schoenen zool

Zoals eerder benoemd hebben Asics padel schoenen een zool gemaakt van non-marking rubber. Dit betekent dat de schoenen geen strepen of krassen op de vloer achterlaten. Dit is erg belangrijk voor indoorbanen, omdat het schade aan het oppervlak voorkomt en de speelruimte er op deze manier schoon en netjes uit blijft zien.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar welk soort zool je zou willen hebben. Asics schoenen hebben er namelijk meerdere waaruit je kunt kiezen.
Als eerste is er de zool die lijkt op een visgraat. De lijnen van deze zool zijn diep uitgesneden, waardoor veel grip kan worden gecreëerd. Deze zool is ideaal voor beginnende spelers, alleen al voor de grip.

Als je graag padel in de buitenlucht speelt in plaats van binnen, is het handig om naar de omnizool te kijken. Met deze zool kun je in de buitenlucht op zowel kunstgras als gravel spelen. Padel schoenen met deze zool hebben nopjes aan de onderkant, die weer voor meer grip zorgen op het buitenterrein. Als laatste is er ook nog de padel schoen met een gemengde zool. Dit is een combinatie tussen zowel de vissengraat als de omnizool. Deze zolen hebben de nopjes van de omnizool en de zigzaggende lijnen van de visgraatzool.

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings