Beste padel schoenen: welke schoenen voor padel?

9 februari 2022
119
welke schoenen voor padel

Wanneer je gaat padellen is het belangrijk om, net als bij elke andere sport, van de juiste uitrusting voorzien te zijn. Beginnende spelers geven meestal meer geld uit aan het aanschaffen van het juiste racket. Een racket is natuurlijk belangrijk, maar de schoenen zijn net zo belangrijk. De juiste schoenen zorgen er namelijk voor dat je beter wordt in het spelen van deze dynamische sport. Er zit dus wel degelijk meer achter het kiezen van de juiste schoenen. Welke schoenen voor padel jij nodig hebt hangt af van jouw doelen en of je een beginner of een ervaren speler. Het heeft alles te maken met de grip op de baan. Padel is namelijk een zeer intensieve en snelle sport, waardoor bewegingen plotseling plaatsvinden. Hierbij is het ook belangrijk de juiste demping te hebben, zodat je blessures kunt voorkomen. Verder vinden sommige spelers het juist fijn als ze meer over de baan kunnen glijden om zo sneller bij de bal te komen. Hiervoor is een andere soort zool nodig dan wanneer je vooral grip wilt. Wat voor schoenen voor padel je nodig hebt is dus echt afhankelijk van wat jij uit je schoenen wilt halen. Om te bepalen welke schoenen voor padel jij het beste kunt gebruiken, wordt er gekeken naar jouw niveau.

Welke schoenen voor beginnende padelspelers?

Spelers die net begonnen zijn of nog niet zo goed padel spelen hebben vooral veel grip nodig. Schoenen die veel grip bieden zorgen namelijk voor meer controle. Een beginner moet namelijk wennen aan de baan en het spel. De bewegingen in padel zijn zeer plotseling, waardoor het noodzakelijk is deze controle te behouden. Uitglijden wordt met meer grip voorkomen, zodat je als beginnende speler meer aandacht aan de spelregels kunt geven. Wanneer we kijken naar schoenzolen, dan moet je kijken naar een zool met zigzag lijnen. Deze lijnen zorgen voor meer grip wanneer je padel op een binnenbaan speelt. Speel je padel op een buitenbaan? Dan is de omnizool aan te bevelen. Deze zool heeft nopjes die ervoor zorgen dat je genoeg grip hebt op gravel. Buiten de grip is het ook belangrijk om te kiezen voor schoenen die comfortabel zitten. Je wilt natuurlijk niet dat je last krijgt van je voeten en hierdoor padel minder leuk gaat vinden.

Lees ook:  10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over padel

Wat voor padelschoenen voor regelmatige spelers?

Als regelmatige speler zul je vooral opzoek moeten gaan naar een paar schoenen die de schokken een beetje dempen. Wanneer je vaak op het veld te vinden bent en de basistechnieken van padel onder de knie hebt, ben je veel aan het rennen en springen. Dit zorgt voor meerdere klappen op je voeten en enkels. Om deze klappen zo goed mogelijk op te vangen zul je goede dempers in je schoenen moeten hebben. Deze dempers voorkomen dat de klappen te hard worden, waardoor je minder snel een blessure oploopt. Uiteraard is het ook bij een regelmatige speler belangrijk om comfortabele schoenen te dragen. Ook kan je als regelmatige speler meer geld investeren in goede schoenen. Je weet namelijk al dat je meer gaat en zult spelen. Het is aan te raden de schoenen ten alle tijden goed te proberen, zodat je zeker weet dat deze goed zitten.

Welke padelschoenen voor ervaren spelers?

Een ervaren padel speler speelt op hoger niveau padel en is vaak op de baan te vinden. Wat voor schoenen zijn ideaal voor ervaren spelers? Je moet ervoor zorgen dat je de juiste combinatie hebt aan grip en isolatie. Een potje padel kan namelijk nog wel eens intensief worden, waardoor je veel gaat zweten. Om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten is het dan ook belangrijk de schoenen goed te isoleren. Ook de grip is belangrijk, je beweegt veel en wil natuurlijk wel dat je tactiek goed uitgevoerd wordt. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoenen voldoende stevigheid bieden. Deze stevigheid zorgt ervoor dat de schoenen, ondanks dat je veel aan het spelen bent, langdurig mee gaan. Daarnaast is demping bij ervaren spelers ook erg belangrijk. Hoe meer padel je speelt, hoe groter de kans is op een blessure. Hierdoor is het van belang de juiste schoenen te kiezen.

Lees ook:  Comfortabele trainingspakken voor padel

Conclusie: welke schoenen zijn het beste?

Wanneer we kijken naar welke schoenen voor padel het beste zijn, dan is dit afhankelijk van een aantal factoren. Zoals genoemd heeft dit vooral te maken met het niveau waarop jij padel speelt. Echter, het belangrijkste is dat de schoenen comfortabel zitten en jij er een tijdje mee vooruit kunt. Het aanbod aan padel schoenen is meer en meer aan het groeien. Dit komt vooral omdat de sport steeds populairder wordt. De vraag naar padel schoenen wordt groter, dus er komen meer aanbieders. Zo zijn er inmiddels ook Adidas padel schoenen verkrijgbaar. Het merk is niet van het grootste belang in de padel wereld, maar kan wel een indicatie geven of de schoen van goede kwaliteit is. Het is aan te raden van te voren verschillende schoenen te proberen, zodat je zeker weet dat je een schoen hebt die bij jou past.

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Geluidshinder door padel

Peakz Padel

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings