Adidas padel schoenen

Een goede uitrusting om padel te spelen is meer dan alleen een goed racket. Ook de schoenen spelen een belangrijke rol in het spel van de speler. De juiste schoenen zorgen er namelijk voor dat je je goed kunt bewegen en niet uitglijdt.

Adidas padel schoenen zijn zeer populair onder de ervaren spelers van padel. Dit komt doordat de Adidas padel schoenen voldoende grip bieden. Hiermee worden blessures voorkomen en wordt het spelen aangenamer gemaakt. Echter maakt Adidas verschillende soorten padel schoenen, die allemaal andere voordelen hebben. Zo heeft de zool een grote invloed op de grip die de schoenen bieden en heeft ook demping invloed het spel. Waarom je Adidas padel schoenen moet kopen, wat padel schoenen zijn en welke zool je moet kiezen leggen we je hieronder uit.

Waarom Adidas schoenen voor padel?

Padel en tennis zijn vergelijkbaar met elkaar, maar zijn absoluut niet dezelfde sport. Het is voor veel mensen verleidelijk om met tennisschoenen te padellen, maar dat wordt ten zeerste afgeraden. Niet zo gek dus dat merken als Adidas speciale padel schoenen produceren. Een padelbaan is veel kleiner vergeleken met een tennisbaan, waardoor de speler te maken krijgt met plotselinge bewegingen. Ballen komen harder aan en men moet sneller reageren, ook bij padel enkelspel. Hierdoor is de schok op de voeten vele malen groter dan tijdens het tennissen.

Daarnaast zijn de bewegingen meer verticaal en zal de stevigheid op een andere plek moeten zitten. Om ervoor te zorgen dat de schoenen de plotselinge en andere bewegingen aankunnen, zullen er speciale padel schoenen aangeschaft moeten worden. Alleen zo wordt uitglijden en een eventuele blessure voorkomen.

Wat zijn Adidas padel schoenen?

Padel schoenen worden speciaal gemaakt om de bewegingen van het padel bij te kunnen houden. Hierdoor wordt de sport een stuk veiliger en minder blessure gevoelig. De Adidas padel schoenen bieden de juiste stevigheid die nodig is om veilig padel te kunnen spelen. Zoals benoemd worden er, tijdens het spelen van padel, andere bewegingen gemaakt dan bij tennis. De stappen naar voren, ook wel de verticale bewegingen genoemd, komen vaak voor tijdens een padel spel. In dit geval worden de schoenen vaak gebogen. Het is dan ook belangrijk om schoenen te hebben die deze buiging aan kunnen.

Adidas padel schoenen hebben flexibele, maar toch stevige zolen en een flexibele bovenkant. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat jij je als speler sneller en makkelijker kunt bewegen. Daarnaast zijn de Adidas padel schoenen licht van gewicht en bieden voldoende ventilatie. Door padel te spelen met de Adidas schoenen beweeg jij je als een echte professional over de baan.

Adidas padel schoenen kopen

De padel schoenen van Adidas zijn in verschillende winkels te kopen. De winkels bieden inmiddels verschillende soorten van het merk aan, zodat jij het beste paar schoenen vindt. Wanneer je Adidas padel schoenen gaat kopen moet je op een aantal aspecten letten. Het belangrijkste is het vinden van de perfecte balans tussen grip, demping, stabiliteit en flexibiliteit.

Beginnende spelers van padel zullen eerst kijken naar schoenen die, buiten comfort, voldoende grip bieden. In het begin is het even wennen aan de bewegingen waardoor uitglijden vaak voorkomt. Ook zul je nog even aan de schoenen zelf moeten wennen, omdat deze anders zijn dan andere sportschoenen. Wanneer je gewend bent aan het dragen van de beginnende schoenen is het altijd mogelijk andere Adidas padel schoenen aan te schaffen.

Ervaren of regelmatige padel spelers zullen eerder kijken naar schoenen die de klappen opvangen en dempend werken. Het spel zal steeds heftiger worden en plotselinge bewegingen zullen steeds vaker voorkomen. Een goede demper zorgt ervoor dat de klappen op spieren en gewrichten worden opgevangen. Daarnaast is het van belang genoeg verschillende maten, grip en zolen uit te proberen. Alleen zo vind jij het paar schoenen die het beste bij je past.

Adidas schoenen zool

Om de grip van de schoenen te bepalen wordt er bij Adidas padel schoenen gebruik gemaakt van verschillende soorten zolen. Ten eerste produceert Adidas padel schoenen met een visgraatzool. Deze zool bevat zigzaggende lijnen die lijken op een visgraat. De lijnen zijn diep uitgesneden, zodat er meer grip kan worden gecreëerd. Beginnende spelers kiezen dus vaak voor visgraatzolen.

Padel spelers die graag in de buitenlucht genieten van hun favoriete sport, maken gebruik van de omnizool. Deze zool is vooral geschikt voor padel in de buitenlucht op kunstgras en gravel. De omnizool heeft nopjes aan de onderkant, om voor meer grip te zorgen op het buiten terrein. Als laatste produceert Adidas een gemende zool, welke een combinatie is tussen de visgraat- en omnizool. De zool bevat zowel nopjes als de zigzag lijnen waardoor de schoen op verschillende plekken te gebruiken is. Welke zool jij kies voor je Adidas padel schoenen hangt af van de plek waar jij padel het liefste speelt.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings