padel breda

Padel Breda

In Nederland wordt padel door steeds meer mensen gespeeld. Tegenwoordig heeft ook bijna iedereen er wel van gehoord. De sport die is afgeleid van tennis en squash maakt ook grote ontwikkelingen door binnen ons land. Zo zijn er in Nederlands steeds meer padellocaties. Een van deze padellocaties is Breda. Padel is in Breda steeds populairder aan het worden. De stad heeft nu meerdere locaties waar padel gespeeld kan worden. Ben jij geïnteresseerd in het spelen van padel in Breda? Wij zullen je vertellen waar je dit het beste kunt doen.

TV de IJpelaar en UTPV

Dit zijn twee van de vele padellocaties in Breda. Voor deze twee locaties moet je een lidmaatschap hebben afgesloten. Met zo’n lidmaatschap kun je hier het hele jaar terecht. TV de IJpelaar kent twee verlichte padelbanen en kunnen door het hele jaar heen bespeeld worden. Verder kent de vereniging ook nog een tennis gedeelte, aangezien het eerst alleen een tennisvereniging was. De verenging kent momenteel 900 leden, maar dit aantal stijgt nu erg veel door de aanleg van de padelbanen. De andere vereniging UTPV ligt in een zijbuurt van Breda en kent vier padelbanen. Twee van deze banen zijn al in 2014 aangelegd. Daarmee zijn zij een van de eerste in Nederland die een baan hebben aangelegd.

Trompenburgstraat 4, Breda & Jeugdland 4, Ulvenhout

076 5614132 & 076 5653053

https://www.tvdeijpelaar.nl/

TV Heksenwiel

TV Heksenwiel is een andere locatie in Breda waar padel gespeeld kan worden. Officieel is dit ook een vereniging waar je een clubkaart voor nodig hebt. Echter kun je via KNLTB boekingen doen om eventueel een padelbaan te huren. Bij deze vereniging is het ook mogelijk een introducé mee te nemen voor een klein bedrag, wanneer je lid bent van de vereniging. De vereniging kent twee padelbanen waar sinds 2017 met veel plezier gespeeld kan worden.

Heksendans 2, Breda

076 5416344

https://www.tv-heksenwiel.nl/

Tennis of padel in Enschede

Ondanks dat padel afgeleid is van tennis, kennen de twee sporten toch veel verschillen. De overeenkomsten van padel en tennis zijn duidelijk. Het wordt beide gespeeld met een racket en je scoort een punt daardoor de bal twee keer stuitert op de helft van de tegenstander. De velden van tennis en padel lijken ook erg op elkaar. Bij beide velden worden ze doormidden gedeeld door een net en witte lijnen. Toch zijn er ook duidelijk verschillen. Zo is padel veel explosiever en dynamischer dan tennis. Je kunt namelijk bij padel ook de wanden gebruiken om je heen. Dit is bij tennis niet het geval. Ook een is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan en is een padelracket van ander materiaal gemaakt dan een tennisracket. De twee sporten zijn nu beide erg populair en je ziet dat veel tennisverenigingen niet meer om padel heen kunnen. Het wordt dan ook verwacht dat padel de komende jaren in zal halen qua populariteit.

Padellen Breda

In totaal zijn er in Nederland nu 500 padelbanen, verdeeld over 200 locaties. Sommige locaties in Nederland kennen vele verschillende verenigingen waar padel gespeeld kan worden, zowel met lidmaatschap als zonder lidmaatschap. De ene locaties heeft de mooiste banen en op een andere locatie speel je in de aller mooiste omgeving. De concurrentie wordt steeds groter en groter.

Dit is ook het geval in Breda. Padel in Breda kent steeds meer concurrentie. In Breda bestonden al vele tennisverenigingen en de meeste hiervan bieden nu ook de mogelijkheid aan om padel te spelen. Het padellen in Breda zorgt voor een nieuwe trend in de stad. Er bestaat zelfs een officiële Padel Breda website. Deze website heeft als missie om zoveel mogelijk mensen in Breda kennis te laten maken met padel. Dit willen zij bereiken door gratis padellessen aan te bieden aan mensen die zich hebben ingeschreven bij een padelvereniging. Je krijgt dan professionele les, waardoor je de kneepjes van padel eerder onder de knie krijgt. Het enthousiasme wat ze hiermee ontwikkelen zou andere mensen aan moeten sporen om geïnteresseerd te raken in het spelen van padel.

padel breda

Padel vereniging Breda

Wanneer de snelgroeiende sport jou erg interesseert, dan kun je je inschrijven voor een padelvereniging in Breda. Dan kun je namelijk voor een klein bedrag onbeperkt padellen in Breda. Met één lidmaatschap ben je in Breda meteen welkom bij meerdere padelverenigingen.

Wanneer je twijfelt of je je wilt inschrijven voor een padelvereniging, kun je ook meegaan als introducé. Bij vele verenigingen waar in Breda waar padel gespeeld wordt, kun je een introducé pas kopen voor een paar euro. Dit kan je een aantal keer per jaar doen. Wanneer je daarna nog altijd niet overtuigd bent of je je wilt inschrijven, dan kun je bij padel in Breda ook een baan huren. Dit kost je een bepaald bedrag en dan heb je een uur de tijd om te genieten van potje padel!

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings