Padel Bussum

Padel Eindhoven

Padel is dé sport van het moment. Het is echter voor een groot aantal mensen nog steeds een onbekend concept. Momenteel telt de sport meer dan 4000 padelclubs en 10 miljoen spelers wereldwijd.

Padel is een racket- en balsport. Het wordt ook wel gezien als een combinatie tussen tennis en squash. Het gebruik van de muren is een aspect dat uit squash is ontstaan en de vormgeving van het veld en de belijningen heeft weer iets weg van tennis. De muren mogen gebruikt worden wanneer de bal op de grond gestuiterd heeft aan jouw zijde van het net. De bal mag niet eerst via de muur de grond raken bij het overspelen. Deze spelvorm is gecreëerd zodat er langere rally’s ontstaan. De bekendste spelvorm bij padel is het dubbelspel. Enkelspel is ook mogelijk, maar wordt over het algemeen minder vaak gespeeld.  

Padel

Waarom padellen in Eindhoven?

Eindhoven biedt enorm veel mogelijkheden om te padellen. Aangezien de sport ontzettend populair is onder studenten en Eindhoven een grote studentenstad is, zijn er dus ook veel plekken waar je terecht kan voor een potje padel.

Het normaal dat padelclubs gecombineerd zijn met tennisclubs.
Wanneer jij zou besluiten om deze nieuwe sport te gaan beoefenen dan zal je eerst kennis maken met de club en de sport. In het begin zal de focus vooral liggen bij de belangrijkste basiselementen. Wanneer jij de basis onder de knie hebt kan je beginnen om jouw techniek bij te schaven.

Voel jij echt de drang om padel wekelijks te spelen onder begeleiding van een trainer, dan is het belangrijk dat je de juiste club vindt waar jij met alle plezier de kneepjes van de sport leert. Ben je (nog) niet opzoek naar padelles in Eindhoven, maar ben je wel geïnteresseerd in de sport bekijk dan eens deze instructievideo’s

TPC Eindhoven

TPC Eindhoven staat voor Tennis Padel club. Dit is een nieuwe vereniging die op 1 januari 2022 de deuren heeft geopend voor leden. TPC is ontstaant uit een fusie tussen TV Tegenbosch en TV Prinsejagt. Momenteel beschikt de club over 21 tennisbanen en 2 padelbanen. Er worden 6 padelbanen aangelegd die vanaf het voorjaar 2022 speelbaar zullen zijn. Padel is mogelijk voor iedereen bij TPC. Jeugd, senioren en internationale spelers kunnen zich aanmelden om padel te komen spelen bij TPC Eindhoven. De club beschikt alleen over buitenbanen.

Banen kunnen gehuurd worden via de website. Hierbij is het mogelijk om voor leden en niet-leden een baan te huren. Voor een kleine prijs zijn er rackets en ballen ter beschikking om te huren.

Oude Bossche Baan 7
5624 AA, Eindhoven
040-2483867
https://www.tpceindhovennoord.nl/

Bokt

Bokt is net zoals TPC een tennis- en padelclub gelegen in Eindhoven. De club heeft sinds kort ook twee padelbanen beschikbaar gesteld voor geïnteresseerden. Ze organiseren diversen activiteiten waar padelspelers aan kunnen deelnemen. Bij Bokt zijn een heleboel verschillende competitie vormen mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan een laddercompetite, waar jij je met een medespeler inschrijft en zo andere teams kan uitdagen. Daarbij is er ook zoiets als Inloop en hussel. Hierbij wordt je ingedeeld door de begeleider, afhankelijk van het aantal aanwezige wordt het doordraai systeem bepaald. En natuurlijk kan je bij deze club ook meedoen aan de KNLTB competitie. Bokt beschikt ook alleen over buitenbanen.

Het huren van een padelbaan is ook gewoon mogelijk als lid en vreemdeling van de club. Je kan een reservering plaatsen via hun email: baanverhuur@tvbokt.nl

Anconalaan 1
5633 BJ Eindhoven
040-2480882
https://www.tvbokt.nl/

Padelhof

Padelhof is de koploper van de padel binnenbanen in Eindhoven. De club is in november 2021 geopend. Hier staan de sport, socializing en plezier centraal. Het boeken van een baan is mogelijk via de app ‘Playtomic’. Hierbij kan je PadelHof zoeken in de app en een geschikte datum en tijd zoeken. Het is mogelijk om tijdens het boekingsproces aan te geven dat je rackets en ballen wil huren. Daarna krijg je via de app een code waarmee je het gebouw kan betreden. Als je via de app je vrienden of familie hebt uitgenodigd, zullen zij ook de code ontvangen. Het is daarbij ook mogelijk om gebruik te maken van hun geluidssysteem, waar jij je eigen muziek kan afspelen.

Voor het krijgen van privé of groepstrainingen, moet je een mailtje sturen naar: info@padelhof.nl. Hierna zal je verder geholpen worden bij het starten van jouw padel carrière.

Egelstraat 2
5622 AK Eindhoven
040-2001424
https://www.padelhof.nl/

Metzpoint

Metzpoint is een padel- en tennisclub gelegen in de buitenring van Eindhoven, namelijk Veldhoven. De club bestaat inmiddels al 40 jaar en is ondertussen zeven tennisbanen en vijf padelbanen rijker. Metzpoint staat bekend om hun gezelligheid en samenhorigheid.

Ook Metzpoint zit niet stil wanneer het op evenementen aankomt. Zo organiseren zij net als TV Bokt een laddercompetitie, een toss avond waar je makkelijke andere padelspelers leert kennen, een Metzpoint toernooi, clubkampioenschappen, gezelligheidstoernooien etc.

Peter Zuidlaan 40
5502 NH, Veldhoven
db@metzpoint.nl
https://metzpoint.knltb.site/

Recent

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

Comfortabele trainingspakken voor padel

Hoe kies je een racket voor padel tennis?

© Alles over padel - 2022
Made with
Web Wings