Padel Limburg

Padel is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het is een spel dat makkelijk te leren is en leuk voor alle leeftijden. Je speelt padel in een dubbelvorm, dit wilt zeggen dat je 2 tegen 2 speelt, met een net tussen de teams en een omheining van glazen wanden. Het is een makkelijkere sport dan tennis, omdat je minder technische vaardigheden en fysieke kracht nodig hebt. Hierdoor kun je vanaf jonge leeftijd al padel leren spelen.

In limburg is padel nog heel erg bekend, dit is te merken want er is niet heel vaak een padel baan in Limburg te vinden. In het noorden van Limburg al helemaal niet. Wij hebben een aantal padelbanen in Limburg voor je op een rijtje gezet.

padel racket starvie

Peakz Padel Sittard

Aan de rand van Sittard kan men lekker gaan padellen. Met lange openingstijden kun je hier iedere dag terecht. Met 5 indoorbanen en 1 unieke indoor single baan en 5 outdoorbanen in aanbouw is er genoeg ruimte om te padellen in Limburg met Limburgse gezelligheid.

Wil je nu iets meer over padel leren, dan kan dat tijdens de privé- en groepslessen die worden aangeboden. Na je potje padel kun je in de horecagelegenheid een heerlijk drankje doen met je tegenstanders. Een groot voordeel is dat je hier gratis kunt parkeren.

Rijksweg Zuid 206, Sittard

085-1850111

https://www.peakzpadel.nl/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Padel Organisatie•Peakz Padel (@peakzpadel)

TPC Boshoven

Bij deze vereniging kan men op twee padelbanen gaan sporten! Iedereen kan hier komen padellen, echter kunnen niet-leden alleen tijdens daluren en in het weekend padellen. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om een padelracket te huren. Het is een vereiste om met 4 spelers te reserveren, omdat padel een dubbelspel is.

Na een heerlijk potje padel of tennis in dit mooie Limburg, kan men genieten van de mooie natuur. Tuurlijk is het na afloop ook mogelijk om een lekker drankje te doen in de kantine!

Vrakkerveld 4, Weert

049-5531927

https://tpcboshoven.nl/

T.C. Bunde

Met twee verlichte padelbanen kun je ten alle tijden genieten van een heerlijk spel padel. Er worden om de zoveel tijd clinics georganiseerd, waarbij er in korte tijd veel wordt uitgelegd over padel in Limburg. Met een ervaren instructeur zul je hier heel veel leren, wat je ook meteen kunt toepassen in een potje padel. Al met al kun je hier zeker van een potje padel genieten.

Heiveld 1, Bunde

043-3646308

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tennis en padel club Bunde (@tpcbunde)

Tennis Padel Geuldal

Met 2 padelbanen gelegen in Houthem – St. Gerlach kun je mooi van een potje padel genieten. Een potje padel spelen in een landelijke omgeving, wie wilt dat nu niet? Het is een club waarbij de leeftijd varieert van 5 tot 80 jaar. Het is een hele actieve club, waarbij genoeg activiteiten worden georganiseerd. Voor padellessen zijn er 3 soorten pakketten, hierbij kies je hoeveel lessen je wilt volgen, zodat je steeds meer over padel leert. En tuurlijk kun je daarna een lekker drankje doen in de kantine. Wie wilt er nu niet genieten van een potje padel in het mooie Limburgse zuiden.

Putweg 4, Valkenburg aan de Geul

043-6041586

https://www.tennispadelgeuldal.nl/

RTC N.I.P.

In Roermond kunnen ze nog niet zo heel lang padel spelen, daar ontdekken ze sport ook langzaam. Maar de leden van RTC N.I.P kunnen nog meer mensen kennis laten maken door het introduce systeem, waarbij mensen twee keer mogen proberen voordat ze daadwerkelijk lid worden van de vereniging. In het midden van Limburg kan men padel spelen naast de tennis competitie. Het is dan ook mogelijk om een abbonement te pakken voor padel en tennis of allleen padel.

Een leuke manier van competitie die ze hier hanteren is de mix & match competitie, waarbij je steeds tegen andere mensen moet spelen. Dit is een interne competitie waar alleen leden aan mee kunnen doen. Een leuke manier om padel en tennis in Limburg te combineren.

Maastrichterweg 31, Roermond

047-5315371

https://www.rtc-nip.nl/
 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RTC-N.I.P. (@rtcnip)

Waarom Padellen in Limburg?

Naast dat het in Limburg hartstikke gezellig is, zijn Limburgers ook fanatiek. Een perfecte sport in Limburg is dus padel. Ondanks dat er nog niet zoveel padelbanen zijn in Limburg, kun je wel op genoeg plekken al genieten van padel door heel Limburg. Onder het genot van een mooi landschap een uurtje lekker padellen, wie wilt dat nu niet? Dat is wat Limburg aan padel toe kan voegen, het mooie landschap!

Padel & Tennis Limburg

Veel mensen vergelijken padel toch nog met tennis. Echter zit er een groot verschil tussen padel en tennis in Limburg. Tennis heb je in tegenstelling tot padel veel meer kracht voor nodig. Aangezien het veld bij padel een stuk kleiner is zal het ook minder kracht kosten om de bal naar de overkant van het veld te krijgen.

Echter is padel een sport waarmee je uithoudingsvermogen en snelheid opbouwt. Je krijgt een betere hand-oog coördinatie, eigenlijk heeft het alleen maar voordelen! Dus wanneer zien we jou op een padelbaan in Limburg. Wil je ook in Brabant padel gaan spelen? Kijk dan vooral op de pagina's van Venlo , Eindhoven, Den Bosch of Tilburg!

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings