Adidas padel racket

Om padel op de juiste manier te kunnen spelen is het niet alleen van belang op de hoogte te zijn van alle spelregels, maar ook om de juiste uitrusting te hebben. Hoewel padel een vrij nieuwe sport is, wordt deze steeds populairder onder de sporters. Hierdoor wordt het kopen van de juiste uitrusting steeds makkelijker. Wanneer we kijken naar het aanbod in rackets, zien we steeds meer merken die padel rackets produceren. Zo is het ook mogelijk een Adidas padel racket te krijgen. Het merk produceert de rackets in verschillende vormen die daarnaast allemaal een andere gewichtsverdeling hebben.

Adidas is een grote leverancier van sportproducten en weet daarom als geen ander hoe belangrijk het is om onderscheid te maken tussen het niveau van spelen. Op basis van die informatie kan namelijk het best passende racket worden gekocht. Een padel racket van Adidas is van hoge kwaliteit, maar het is altijd aan te raden je goed in de aankoop te verdiepen.

Waarom een padel racket van Adidas?

Een goed racket die bij jou en je tactiek past brengt veel voordelen met zicht mee. Ten eerste voorkomt een goed padel racket dat je last krijgt van blessures bij de pols of elleboog. Er bestaan genoeg Adidas padel rackets die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last krijgt van een blessure. Vooral voor de beginnende speler is dit een belangrijk punt. Een ander voordeel van een padel racket van Adidas is het feit dat het assortiment enorm breed is. Zo zorgt het merk ervoor dat er voor iedere speler een perfect racket tussen zit. Iedere speler heeft namelijk andere doelen die hij/zij wil bereiken.

Adidas weet door vormen en gewicht te combineren ervoor te zorgen dat doelen bereikt kunnen worden. Zo zorgen lichte padel rackets ervoor dat je snel kunt bewegen en dus beter kunt inspelen op de veranderingen in het veld. Een zwaarder racket zorgt er daarentegen voor dat je meer kracht achter de bal kunt zetten en je bal dus harder aankomt.

Daarnaast biedt een Adidas padel racket de optie om te bepalen waar dat gewicht te vinden is. Gewicht in het handvat van het racket helpt je met controle over het racket, waardoor dit perfect is voor de beginnende speler. Meer kracht wordt bereikt door gewicht aan de bovenkant van het racket. De juiste uitrusting heeft dus veel invloed op de manier waarop jij padel speelt.

Welke soorten Adidas padel racket zijn er?

Het assortiment van Adidas padel rackets is groot genoeg om je te voorzien van het perfecte racket. Buiten het verschil in gewicht, zijn de padel rackets in verschillende vormen te krijgen. Adidas onderscheidt drie verschillende vormen van padel rackets.

Om te beginnen is dat het ronde racket, die ideaal is voor beginnende spelers. Het vlak van het ronde padel racket van Adidas is beter verdeeld waardoor ballen gemakkelijker te raken zijn. Er wordt aangeraden het gewicht in de rand te zetten zodat men meer controle heeft over het racket.

Het tweede soort Adidas padel racket is een ruitvormig racket. Deze vorm is gemaakt voor de ervaren speler, omdat het raakvlak moeilijker te raken is. Ook zijn de rackets minder goed te controleren, maar bieden meer kracht.

Als laatste maakt Adidas druppelvormige rackets, welke een mix zijn tussen de andere vormen. Dit racket is echt gemaakt voor de speler die niet meer beginner is en richting een ervaren speler gaat.

Wat is de prijs van een Adidas padel racket?

Een Adidas padel racket is van zeer hoge kwaliteit en kan lang mee. De rackets worden gemaakt van verschillende materialen die stuk voor stuk de beste kwaliteit hebben. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van Fiberglas en soft rubber. Deze materialen zorgen ervoor dat je racket de klappen goed kan opvangen. Hierdoor komen de klappen minder hard aan op jouw pols en elleboog, zodat je geen blessures krijgt. Ook het rubber dat wordt gebruikt om voldoende grip te krijgen is van hoge kwaliteit. De prijs van een Adidas padel racket ligt tussen de 150 en 250 euro.

Hoe lang gaat een padel racket van Adidas mee?

Padel is zowel bij beginners als bij ervaren spelers een zeer intensieve sport. Door het kleine speelveld komen de ballen harder aan en zijn de klappen een stuk harder. Om deze reden gaan de padel rackets minder lang mee dan tennis rackets en zullen sneller vervangen moeten worden. Toch speelt het niveau van de speler ook mee met de levensduur van het racket. Hoe hoger het niveau van spelen is, hoe vaker de persoon op het veld te vinden is. Iemand die minder vaak padel speelt zal niet zo snel een racket moeten vervangen als iemand die het een paar keer per week speelt.

Daarnaast heeft de locatie van het spelen invloed op de tijd die het racket mee kan. Een Adidas padel racket die vooral buiten wordt gebruikt heeft te maken met verschillende weersomstandigheden. Regen, zon en wind zijn allemaal factoren die invloed hebben op de impact van het rackets. Een padel racket van Adidas kan over het algemeen een jaar tot anderhalf jaar mee.  

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings