Padel racket dames

Als je regelmatig padel speelt is langzamerhand nodig om je eigen racket aan te schaffen. Een padel racket is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van de uitrusting. Er zijn veel verschillende soorten padel rackets verkrijgbaar. Voor de dames onder ons is het ook mogelijk om te kiezen voor een padel racket die speciaal voor hen gemaakt is. Deze rackets zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van je hand en zijn iets lichter dan de algemene rackets. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een padel racket koopt. Onderstaande onderdelen kunnen hier goed bij helpen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een padel racket voor dames?

Zoals net benoemd is het belangrijk om onderzoek te doen voordat je zomaar een padel racket koopt. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een padel racket dames koopt. Over het algemeen beschikken de dames over een iets lichter racket aangezien zij iets minder spieren hebben dan heren. Voordelen van een lichter racket zijn dat er voldoende wendbaarheid is en je bent hiermee langer in staat om je spelniveau op te houden.
Zwaardere rackets kunnen voor blessures aan de hand, pols en elleboog zorgen. Voor een padel racket dames is het aanbevolen om een racket met een gewicht tussen de 340 en 365 gram te pakken. Als je als dame toch liever een zwaarder racket wil, geven wij als tip mee om dit alleen te doen wanneer je de sport dagelijks gaat beoefenen en bezit over een krachtige speelstijl.

padelracket

Verschillende vormen padel rackets

Er zijn drie verschillende vormen padelrackets. Welke je het beste kunt kopen hangt af van of je een beginner of gevorderde bent en wat je speelstijl is. De verschillende soorten vormen zijn:

Padelracket rond

Een rond padel racket is het ideale racket voor een beginner. Een groot voordeel van een rond racket is dat het een grote sweetspot heeft. Dit betekend dat het racket een groot raakvlak heeft waarmee je tegen de bal zou kunnen slaan. Vanuit deze sweetspot haal je de meeste kracht en controle. Wanneer je de bal niet vanuit de sweetspot raakt, zal hij minder goed uit je racket springen. Een nadeel van het ronde racket is dat je minder hard zal slaan. De controle wat je erbij krijgt gaat namelijk ten kosten van de kracht.

Padelracket druppel

Een druppelvormig racket is het ideale racket voor een gevorderde speler. Bij een druppelvormig padel racket komt de balans meer naar voren. De sweetspot zit meer naar boven in het racket en is wat kleiner dan bij een rond racket. Dit zorgt ervoor dat je meer kracht hebt vanuit het racket, waardoor je weer veel harder kunt slaan. Een nadeel van het racket is dat je iets van controle verliest, maar nog altijd meer hebt dan bij een diamantvormig racket.

Padelracket diamant

En diamantvormig racket is het ideale racket voor iemand die op zoek is naar een racket die voor veel kracht kan zorgen. De sweetspot op dit soort racket zit nog hoger dan bij een druppelvormig racket. Dit zorgt daarom voor nog een keer wat extra kracht. Diamantvormige rackets worden vooral gebruikt door mensen die zelf al over veel controle beschikken in het spel en hier niet de hulp van een racket voor nodig hebben.

padel lelystad

Het materiaal van een dames padel racket

Zodra je hebt gekozen voor een racket met het juiste gewicht en de juiste vorm, is het tijd om te gaan kijken naar welk materiaal voor jou het beste is. Het belangrijkste hierin is dat je een keuze maakt tussen een racket met hard of met zacht materiaal. Beginnende spelers kunnen het beste kiezen voor een zacht racket, deze zorgen voor meer controle. Wanneer je al vaker gespeeld hebt kun je beter voor een harder padel racket voor dames kiezen, hier kun je namelijk harder mee slaan.
De kern van een padel racket voor dames bestaat uit rubber. Hierdoor kun je als dame harder slaan.

Het uiterlijk van een dames padel racket

Nadat je de technische opties hebt doorlopen is het dan eindelijk tijd om naar het uiterlijk van het racket te kijken. Bij de rackets voor dames komen vooral de kleuren geel, groen, roze en oranje voorbij. Merken kiezen bewust voor deze kleuren, omdat ze lekker opvallend zijn en leuk om naar te kijken.

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings