Dunlop padel racket

Een padelracket kopen lijkt op het eerste ogenblik een makkelijke opdracht. Je ziet een groot aanbod aan padelrackets en besluit om op jouw favoriete vorm en kleur af te gaan, echter kom je er al snel achter dat dit racket wellicht niet de juiste keuze is voor jouw spelniveau. Het is daarom belangrijk om je altijd te laten adviseren door iemand die er verstand van heeft. Het kopen van een verkeerd padelracket kan niet alleen invloed hebben op je speelwijze maar ook op je lichaam zelf. Zo heb je bij het kopen van een slecht padel racket sneller kans op een blessure.

Er zijn natuurlijke meerdere factoren die je moet meenemen in je besluit van het geschikte padelracket. Gelukkig is er voldoende keuze doordat merken als Adidas, Babolat en Dunlop ook rackets produceren. Dunlop padel rackets bestaat uit drie delen: het profiel, de kern en het slagoppervlak. Met het profiel wordt het gedeelte rond de rand van het racket bedoeld, de kern is de binnenkant van het padelracket. De kern is te krijgen in verschillende vormen. Ten slotte is het slagoppervlak het gedeelte van het racket dat de kern bedekt.

dunlop padelracket

Vorm van het racket

Padel rackets van Dunlop komt in drie verschillende vormen: een ronde vorm, druppel/traan vorm en in diamant vorm. De vorm van het racket heeft met de spelvorm te maken. De vorm van het padelracket geeft duidelijkheid over het balanspunt op het racket. Padelrackets met een ronde vorm hebben een laag balanspunt. Dit wil zeggen dat het racket makkelijk te gebruiken is. Dit soort rackets worden over het algemeen aangeraden voor beginners. Het gewicht van dit padelracket ligt namelijk net boven de handgreep, dus ver onderaan het racket.

Het laag liggende gewicht zorgt voor veel controle, omdat het gewicht verplaatsbaar is met je hand. Rackets met een ronde vorm zullen over het algemeen minder kracht achter de bal kunnen zetten, maar daardoor is er ook minder techniek verreist. Ideaal als jij de spelregels nog aan het leren bent.

Bij druppel/traan vormige Dunlop padel rackets ligt het balanspunt net onder het midden van het padelracket. Deze vorm wordt voornamelijk aangeraden voor spelers die de ronde vorm zijn ontgroeid. Wanneer een speler bekend is met het racket, het spel en de techniek die daarbij komt kijken. Door het hoger liggende balanspunt is het gebruik nog steeds relatief makkelijk, maar wel moeilijker dan bij het ronde padelracket.

Bij een diamant vormig padelracket ligt het balanspunt het hoogst. Het gewicht ligt precies in het midden van het racket. Deze Dunlop padel rackets kan je de meeste kracht mee uitoefenen. Deze padelrackets worden het meeste gebruikt door professionele padel spelers. Doordat de ‘sweet-spot’ van het racket erg klein is, is het erg belangrijk dat de bal vrijwel altijd hetzelfde punt op het racket raakt. Bij het gebruiken van deze rackets is er veel techniek verreist, aangezien het racket vooral op kracht speelt.

Gewicht

Het gewicht van een padel racket van Dunlop kan in veel gevallen een persoonlijke voorkeur zijn, maar er zijn toch bepaalde aanbevelingen aan de hand van geslacht en leeftijd. Het gewicht van en padelracket voor mannen ligt tussen de 360g en 390g. Voor vrouwen ligt dit gewicht iets lager op 340g en 370g. Bij kinderen ligt dit gewicht tussen 240g en 280g. Het belangrijkste is om te kijken hoe gewicht is verdeeld over het padelracket. Het wordt aangeraden om een padelracket fysiek te gaan kopen in plaats van online.

Het is belangrijk om de keuze te maken terwijl je zelf het padelracket hebt kunnen voelen. Om het padelracket vast te houden krijg je het beste idee welk van de Dunlop padel rackets het beste bij jou past. Ook de grip die jij nodig hebt wordt dan duidelijk. Bij padelrackets wordt er een grip over het handvat geplaatst. Zoals de naam het al zegt geeft een overgrip meer grip tijdens het gebruik van een padelracket. Grips hebben ook voornamelijk te maken met persoonlijke voorkeur. Grips komen in verschillende maten en dikte. Zorg dat je deze overgrip regelmatig laat vervangen, aangezien ze slijten bij zweten en intensief gebruik.

Positie

In het dubbelspel is het spel tussen de spelers vaak verdeeld tussen een aanvallende speler en een verdedigende speler. Het meeste voorkomende scenario is dat de aanvallende speler links speelt en de verdedigende speler op de rechterhelft speelt. Aanvallende spelers hechten meer waarde aan de snelheid en kracht die ze kunnen uitoefenen. Daarom is voor deze spelers een traan/druppel vormig of diamant vormig padelracket aangeraden. Bij een verdedigende speler komt het gebruik van de volley vaker voor, en is het belangrijk om een lichter padelracket te hebben. Voor deze spelers wordt dan ook een rond padelracket aangeraden.

Conclusie

Nu je een idee hebt gekregen van de verschillende aspecten die komen kijken bij het kopen van een padel racket van Dunlop, zal de kans ook veel groter zijn dat je een padelracket kiest dat past bij jouw spelvorm en spelniveau. Beginnende en verdedigende spelers zullen eerder geneigd zijn om een rond padelracket te kiezen met een lager liggend balanspunt. Professionele spelers die kracht en snelheid belangrijk vinden, zullen dus eerder kiezen voor een traan/druppel vormig of diamant vormig racket. Nadat je al deze punten hebt overwogen kan je eindelijk je favoriete kleur kiezen waarmee jij jouw perfecte padel look compleet kan maken.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings