Babolat padel racket

Een padelracket uitzoeken lijkt een ontzettend makkelijke taak te zijn. Je ziet een Babolat racket met leuke kleuren die bij jou passen, of de vorm staat je ontzettend aan en je kiest ervoor om dit racket te kopen. Je kunt er echter al snel achter komen dat je misschien wat meer tijd had moeten steken in het onderzoeken of dit racket wel bij jou als speler past. Een verkeerd racket kan zowel invloed hebben op je spelniveau als op je lichamelijk spel. Er zijn namelijk meer dingen die je in overweging moet nemen bij het uitzoeken van een padelracket. Zo blijkt de kleur uiteindelijk het minst belangrijkste aspect van je racket te zijn. Er zijn verschillende rackets zoals een Adidas, dunlop of Babolat racket. Een Babolat padelracket onderscheidt drie belangrijke delen: het profiel, de kern en het slagoppervlak. Het profiel is het gedeelte rond de rand van het padelracket. De kern is de binnenkant van het racket en kan uit verschillende vormen bestaan. Het slagoppervlak is het gedeelte dat de kern bedekt.

Babolat Venom 2022 padelracket

Vormen

Een Babolat padelracket is te vinden in drie verschillende vormen: rond, druppel of een diamant vormig racket. De vorm van het racket zegt voornamelijk iets over de balans die het padelracket met zich mee brengt. Zo hebben padelrackets met een laag balanspunt een ronde vorm. Dit zijn ook rackets die voornamelijk voor beginners geschikt zijn, die de spelregels nog niet zo goed onder de knie hebben. Het gewicht van het racket ligt ver onderaan  bij de handgreep. Dit zorgt voor veel controle, omdat het gewicht makkelijk verplaatsbaar is met je hand. De rackets zullen minder kracht achter de bal zetten, maar er is ook minder techniek verreist bij het bedienen van ronde Babolat padelrackets.

Bij een druppelvormig Babolat padel racket ligt het balanspunt iets boven het balanspunt van het ronde padelracket. Deze rackets zijn voornamelijk bedoeld voor ervaren spelers die een iets hogere techniek hebben. Door het hoger liggende balanspunt is het makkelijker om controle uit te oefenen op het racket.

Een Babolat padel racket die een hoog balanspunt heeft, heeft een diamant vorm. Bij deze padelrackets ligt het balanspunt precies in het midden van het racket. Deze padel rackets van Babolat zorgen er dan ook voor dat je meer kracht kunt uitoefenen. Dit racket maakt het makkelijker om veel kracht te zetten, maar het toepassen van techniek is hier een stuk ingewikkelder. Bij deze rackets is het erg belangrijk om de bal altijd in het midden te raken. Diamant vormige rackets waar het balanspunt het hoogste ligt, is dan ook een geliefd padelracket bij professionele spelers. Het is erg belangrijk om veel techniek toe te passen, omdat deze rackets over het algemeen het lastigst te bedienen zijn.

Gewicht

Het gewicht van een Babolat padelracket heeft in veel gevallen te maken met een persoonlijke voorkeur. Het gewicht voor een vrouwen padelracket ligt ongeveer tussen de 340g en 370g. Bij Heren ligt dit wat hoger tussen de 360g en 390g. Voor kinderen wordt 240g tot 280g aangeraden. Het is vooral belangrijk om te kijken hoe het gewicht verdeeld is. Het heeft er uiteindelijk mee te makken hoe makkelijk het padelracket voor jou te gebruiken is. Het wordt dan over het algemeen ook aangeraden om een padelracket te gaan kopen in een winkel. Zo kan je het racket vasthouden en zelf een mening en gevoel vormen bij een Babolat padel racket.

Grip

Net zoals bij tennis komen ook de padelrackets met een grip. Het wordt over het algemeen aangeraden om er een overgrip overheen te doen, zodat je als speler beter grip hebt op je racket. De overgrips komen in verschillende maten en dikte. De grip is de meeste gevallen ook een persoonlijke kwestie. Het is wel belangrijk om je grip om de zoveel tijd te laten vervangen, omdat de grip zal afbreken bij intensief gebruik.

Positie

Je spelpositie kan ook invloed hebben op de keuze van je padelracket. Zo zijn er bij padel aanvallende spelers en verdedigende spelers. Wanneer er geen padel enkelspel gespeeld wordt, dan wordt het spel gespeeld met 4 spelers in totaal. In de meeste gevallen speelt de aanvallende speler links en speelt de verdedigende speler rechts. Bij aanvallende spelers is kracht en snelheid van belang. Deze spelers zullen dus ook sneller voor een racket kiezen waar het balanspunt hoger ligt. Denk hierbij aan de diamant -of druppelvormige rackets. De verdedigende spelers zijn meer gericht op de volley en bij deze spelers is ook meer techniek verreist zijn. Deze spelers zullen eerder neigen naar een padelracket met een ronde vorm en een lager liggend balanspunt.

Een keuze maken

Nu je een beeld hebt gekregen van de verschillende punten van een Babolat padel racket, zul je ook een passendere keuze kunnen maken voor jouw spelvorm en spelniveau. Beginnende spelers en verdedigende spelers zullen dus eerder neigen naar een rond padel racket. Meer ervaren spelers met meer kracht en een meer aanvallendere spelpositie, zullen eerder aangeraden worden om een druppel -of diamant vormig Babolat padel racket te kopen. Na het overwegen van al deze aspecten kan je een leuke kleur kiezen die jouw uitrusting compleet gaat maken.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings