Head padel racket

Het kopen van racket voor padel lijkt op het begin een makkelijke opgave. Je ziet een padel racket van het merk Head dat je wel aanspreekt qua kleur en vorm. Zodra je gaat spelen kom je echter achter dat dit racket niet de goede keuze is geweest. Dit is natuurlijk zonde van je geld. Als je vooraf iets beter onderzoek had gedaan naar welk racket het beste bij je spelniveau past, was je niet onnodig geld kwijt geweest. Het verkeerde racket kopen heeft niet alleen invloed op je spelniveau, maar ook op je lichaam. Zo kun je onder andere nare blessures oplopen omdat het racket te zwaar voor je is.

Een Head padel racket kan worden opgedeeld in drie verschillende delen: het profiel. De kern en het slagoppervlak. Het profiel is hetgeen dat zich om rond de rand van het padel racket bevindt. De kern is de binnenkant van het racket. Deze kan net als het racket uit verschillende vormen bestaan. Het slagoppervlak is hetgeen dat de kern bedekt.

padel

Verschillende vormen van een Head padel racket

Een Head padel racket is in dezelfde vormen te vinden als rackets van andere merken. Dit zijn de vormen rond, druppel en diamant. Deze verschillende vormen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Deze zijn hieronder per racket uitgebreid beschreven.

Rond racket

Een Head padel racket met een ronde vorm is ideaal voor beginners. Ze hebben een laag balanspunt en een grote sweetspot. De sweetspot is het raakvlak van het racket waarmee je tegen de bal slaat. Vanuit deze sweetspot komt de meeste kracht en controle. Een nadeel van een rond racket is dat de controle wat je erbij krijgt ten kosten gaat van de kracht.

Druppel racket

Een Head padel racket met een druppel vorm is ideaal voor een gevorderde speler. Bij een druppel racket komt de balans meer naar voren dan bij een rond racket. De sweetspot zit meer naar boven en is iets kleiner, waardoor je iets meer kracht kunt zetten. Een nadeel is dat je iets meer controle verliest dan bij een rond racket. Echter heb je nog altijd meer dan bij een diamant racket.

Diamant racket

Een Head padel racket met een diamant vorm is ideaal voor een gevorderde speler die op zoek is naar een racket met veel kracht. De sweetspot zit hier nog hoger. Je hebt nu de meeste kracht, maar verliest veel controle. Dit racket wordt dan ook alleen aanbevolen voor spelers die zelf genoeg controle over het racket hebben.

Gewicht

Welk gewicht het beste voor jou is, heeft het meeste te maken met een persoonlijke voorkeur. Het gewicht van een racket voor de dames ligt tussen de 340 en 370 gram, voor de heren ligt het tussen de 360 en 390 gram. Het is niet verplicht om je aan een gender te houden bij het kopen van een racket. Wanneer je als vrouw liever een zwaarder racket wil is dit gewoon toegestaan.

padel rotterdam

Grip

Het wordt over het algemeen aangeraden om overgrip over je handgreep te doen. Op deze manier heb je als speler de meeste grip op je Head padel racket. Het is belangrijk om je grip om de zoveel tijd te vervangen. Wanneer je het racket vaak en intensief gebruikt zal deze uiteindelijk gaan slijten. Er zijn verschillende groottes binnen de griptape te krijgen. Welke het beste bij jou past ligt echt aan de persoonlijke voorkeur. Er zijn geen richtlijnen verbonden aan welke tape het beste bij welk racket past.

Positie in het spel

Je positie in het spel kan ook invloed hebben op welk Head padel racket het beste bij je past. Zo is bij aanvallende spelers een racket met een hoger balanspunt (druppel- of diamantvorm) het beste. Verdedigende spelers kunnen het beste gaan voor Head padel racket met een lager balanspunt (ronde vorm)

Het uiterlijk van een Head padel racket

Na onderzocht te hebben welk racket het beste bij je past op gebied van spelniveau en vorm, is het dan eindelijk tijd voor het uiterlijk van het racket. Vaak zie je dat de rackets voor dames in fellere kleuren zijn dan voor de heren. Echter maakt Head hier geen onderscheid in. Wanneer je als heer ook van een fel kleurtje houdt, is dit gewoon mogelijk.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings