padel tilburg

Padel Tilburg

Padel is een dynamische, plezierige racketsport die lijkt op een mix van tennis en squash. Overgekomen uit Spanje wordt padel in Nederland ook steeds populairder. Niet gek ook! Want het spelletje is lekker toegankelijk, snel te leren en spectaculair. Maar wist je dat nabij Tilburg de eerste padel baan in Nederland is aangelegd?

Guus Hiddink staat vooral bekend als succesvolle voetbaltrainer, maar hij kan ook met reden de padel pionier van Nederland genoemd. Guus Hiddink was namelijk degene die padel in Nederland introduceerde door een padelbaan op de Herdgang, het trainingscomplex van betaaldvoetbalclub PSV Eindhoven aan te leggen. De spelers van PSV waren al snel net zo verzot op de sport als Hiddink zelf, en de populariteit van padel bleef groeien. Iets naar het Noordwesten van deze eerste padel baan in Nederland vind je Tilburg.

Padellen kun je ook op steeds meer plaatsen in Tilburg. Op zoek naar een locatie om padel te spelen in Tilburg? Lees dan hieronder verder. Wij hebben deze vijf beste padel locaties in Tilburg op een rijtje gezet.

  • Tennis & Padel Club Tilburg
  • Club Pellikaan Tilburg
  • RTV Quirijn
  • Hockey Club Tilburg
  • Padel in de Reeshof

Tennis & Padel Club Tilburg

Padel was in Tilburg voor het eerst mogelijk bij Tennis Club Tilburg. Inmiddels heeft de vereniging haar padel tak uitgebreid en vind je er drie buiten padel banen voorzien van ledverlichting waarop regelmatige exclusieve padel toernooien worden georganiseerd. De club vind je naast het Koning Willem II stadion. Afgezien van padel staat Tennis Club Tilburg vooral bekend om haar tennis reputatie. De club is na 1947 namelijk uitgegroeid tot een van de grootste tennisverenigingen van Nederland.

Adres: Goirlese Weg 34, 5026 PC Tilburg

Openingstijden: 09.00-22.30

Telefoon: 013 542 0606

Website: https://www.tennisclubtilburg.nl/

Club Pellikaan Tilburg

Is het slecht padel weer in Tilburg? Dan ga je naar de padel baan bij Club Pellikaan. Club Pellikaan beschikt namelijk over twee binnen padel banen. Bovendien heeft de club een unieke padel baan voor één tegen één partijen. Zo een baan vind je bijna nergens in Nederland! Bij Club Pellikaan is het niet mogelijk voor niet-leden om een baan te reserveren, wel kun je een dag pas kopen. Met de dag kun je naast het potje padel nog genieten van de andere faciliteiten van deze luxe sportschool. Alleen hier vind je wellness, fitness, tennis, padel, tennis en kinderactiviteiten onder één sportschool dak.

Adres: Pelikaan, Rueckertbaan 219, 5042 AE Tilburg

Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 07.00-22.30

Vrijdag: 07.00-21.00, Zaterdag & Zondag: 08.00-16.30

Telefoon: 013 463 4746

Website: https://clubpellikaan.nl/club-tilburg

RTV Quirijn

RTV Quirijn beschikt sinds het laatste kwartaal van 2018 over twee padel banen in Tilburg. Bij RTV Quirijn kun je overdag en s ’avonds padellen in Tilburg, want de padel banen zijn uitgerust met ledverlichting. De onoverdekte banen van RTV Quirijn sluiten s ’avonds wel eerder dan op andere padel of tennis locaties in Tilburg. Door een e-mailtje te sturen naar de vereniging is het ook voor niet-leden mogelijk gebruik te maken van de padel banen. De club organiseert veel evenementen en toernooien voor haar leden. Zo kun je er ook kennis maken met padel tijdens een padel workshop of training.

Adres: Centaurusweg 142, 5015 TA Tilburg

Openingstijden: 09.00-22.00

Telefoon: 013 455 7259

Website: https://www.rtvquirijn.nl/

Hockey Club Tilburg

Bij Hockey Club Tilburg vind je ook enkele kooien met daarin een padel baan in Tilburg. De hockeyclub heeft zich laten inspireren door Spaanse sportclubs waar hockey en padel naast elkaar wordt gespeeld. In overleg met haar leden werd de aantrekkelijkheid van padel in Nederland bevestigd en werd ervoor gekozen vijf padel banen aan te schaffen. Als lid van de club in Tilburg mag jij onbeperkt gebruik maken van de padelbanen.

Maar ook als niet-lid kun je een padel baan bij de hockeyclub huren. Je kunt eenvoudig een baan reserveren via hun website. Wil je in Tilburg padel training van professionele padel spelers die op het hoogste padel niveau hebben gespeeld? Ook dan ga je naar Hockey Club Tilburg.  

Adres: Bredaseweg 447, 5036 NA Tilburg

Openingstijden: Doordeweeks 14.00-23.30, Zaterdag en zondag 08.00-22.00

Telefoon: 013 782 0980

Website: https://www.hctilburg.com/

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HC Tilburg (@hctilburg)

Padel in de Reeshof

In Tilburg wordt in 2022 mogelijk het grootste padel centrum van de Benelux gebouwd. De aanvraag voor dit gigantische padel paleis ligt op dit moment bij de gemeente Tilburg. Wordt er toestemming gegeven?  Dan vind je aan het begin van de herfst, in de Tilburgse wijk de Reeshof, acht binnen- en zes buiten padel banen.

Hoewel Tilburg nu al voldoende padel banen kent, zal met de introductie van padel in de Reeshof het aantal bestaande padel banen verdubbelen. Met de geplande 14 banen in de Reeshof komt het aantal in Tilburg op 36. Een van de initiatiefnemers van dit project is Eddy Wimmers. Eddy is een fan van padel en heeft al eerder vier padel banen aangelegd bij zijn tennisvereniging in Oisterwijk.

Ook net buiten Tilburg is het mogelijk om padel te spelen. Onder andere Eindhoven en Den Bosch hebben een ruim aanbod padel banen. Zijn de padel en tennis banen in Tilburg dus op een zonnige dag volgeboekt? Dan zijn er altijd nog de padel locaties in de naastgelegen steden.

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings