Waarom je tijdens het padellen genoeg moet drinken

Nick
5 april 2023
1275

Paddelen is een fantastische manier om te ontspannen en de natuur te verkennen. Of je nu op een rustige rivier, een groot meer of op de zee peddelt, het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. In dit artikel zullen we uitleggen waarom voldoende drinken zo belangrijk is tijdens het paddelen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je altijd genoeg water bij je hebt.

Waarom is hydratatie zo belangrijk tijdens het paddelen?

Wanneer je op het water bent, is het gemakkelijk om te vergeten dat je lichaam vocht verliest. In feite verlies je vocht sneller dan je denkt, vooral als het warm is en je zweet.

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven om verschillende redenen:

Verbeterde prestaties: Wanneer je uitgedroogd bent, zal je prestatie verminderen. Je voelt je moe en je kunt niet meer optimaal paddelen. Door gehydrateerd te blijven, blijf je alert en kun je langer blijven peddelen en zo voorkom je kale plekken in je haar of baard als gevolg van uitdroging.

Verhoogde veiligheid: Als je uitgedroogd bent, kun je last krijgen van vermoeidheid, spierkrampen en duizeligheid. Dit kan je coördinatie en evenwicht beïnvloeden, wat kan leiden tot ongelukken op het water. Door gehydrateerd te blijven, blijf je alert en verklein je het risico op ongelukken.

Verbeterde gezondheid: Voldoende hydratatie is goed voor je lichaam en kan helpen om uitdroging te voorkomen. Uitdroging kan leiden tot hoofdpijn, constipatie en zelfs nierstenen. Door voldoende water te drinken, kun je deze problemen voorkomen.

Hoeveel moet je drinken tijdens het paddelen?

De hoeveelheid water die je moet drinken tijdens het paddelen hangt af van verschillende factoren, zoals de temperatuur, de intensiteit van de activiteit en je eigen lichaamsgewicht. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 1 liter water per uur te drinken tijdens het paddelen. Als het erg warm is, moet je meer drinken om uitdroging te voorkomen.

Lees ook:  Padel training

Tips voor hydratatie tijdens het paddelen

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt tijdens het paddelen:

Neem voldoende water mee: Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt voor de hele trip. Het is beter om te veel water mee te nemen dan te weinig.

Gebruik een hydratatiesysteem: Een hydratatiesysteem, zoals een drinksysteem met een waterzak, is een handige manier om gehydrateerd te blijven tijdens het paddelen.

Drink regelmatig: Wacht niet tot je dorst hebt om te drinken. Drink regelmatig kleine hoeveelheden water om gehydrateerd te blijven. Concluderend is het belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het paddelen. Niet alleen verbetert het je prestaties en verhoogt het je veiligheid, maar het is ook goed voor je gezondheid. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt en drink regelmatig kleine hoeveelheden water om uitdroging te voorkomen. Met deze tips kun je optimaal genieten van je volgende peddelavontuur op het water.

Over de auteur

Nick

Alles over padel is ontstaan nadat ik in 2021 in Spanje op vakantie was, Malaga om precies te zijn. Ik had al goede dingen gehoord over een bekende padel-hotspot niet ver van de stad: Real Club Padel Marbella. Na wat gegoogeld te hebben waren mijn maat en ik het als snel eens, hier moesten we zeker naar toe! Zo gezegd zo gedaan dus. Nog diezelfde avond regelde ik via de app BlaBlaCar een retourtje van Malaga naar Marbella. Vroeg in de ochtend reden we mee met een dokter die ons afzetten in de 'Old Town'. Helaas voor ons was de club nog wel ietjes verder. Na wat telefoontjes in steenkolen Spaans tóch nog een taxi ritje kunnen regelen die ons netjes voor de deur heeft afgezet. Eenmaal aangekomen verbaasden we ons direct over hoe populair deze club was. Een parkeerplaats vol met auto's met verschillende Europese kentekens, die allemaal hier waren om een potje te padellen. Toen we vroegen of er een baan vrij was hadden we één optie: de baan delen met 2 locals die, laat me het zo zeggen, vrij goed waren. Oftewel, die maat van me en ik werden van het kastje naar de muur gestuurd. Om ons zelf een beetje te verdedigen was dit wel ons eerste potje padel ooit 😉 Na een aantal potjes hebben we gezellig wat gegeten op het terras dat bij de club hoorde. Het mooie aan padel is dat het een laagdrempelige sport is die iedereen kan beoefenen om beter te worden. Je hebt geen jaren ervaring nodig om een leuke pot te spelen. Eenmaal terug in Nederland zijn we meteen weer op zoek gegaan naar een mogelijkheid om te padellen, en sinds dien hebben we nooit meer terug gekeken. Ondertussen hebben we een paar van onze vrienden ook aangestoken met de padelkoorts en gaan we nu iedere zaterdagmiddag spelen. Nu je de intentie kent heet ik je van harte welkom op de website! Sportieve groetjes, Nick
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings