Beste padel racket: welk racket past bij mij?

23 februari 2022
116
beste padel racket

Wanneer je fanatiek padel beoefent, wil je natuurlijk je eigen padelracket hebben. Het padelracket ziet er anders uit dan de traditionele tennisrackets. Een padelracket heeft namelijk geen snaren, maar is geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racket zitten een aantal gaten, zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket is maximaal 45,5 bij 24 centimeter groot en wordt met een koord om de pols bevestigd. Bij het aanschaffen van een racket moet je, net als bij het aanschaffen van padel schoenen, rekening houden met een aantal dingen. Maar hoe weet je welk racket nou geschikt voor jou is? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een padelracket? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet zodat je weet je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een racket.

Padelracket gewicht

Bij de aanschaf van een padelracket, heb je de keuze uit een licht of een zwaar racket. Een licht racket weegt meestal tussen de 365 en 375 gram. De zware rackets wegen over het algemeen tussen de 385 en de 395 gram. Voor beginners is het aan te raden te beginnen met een licht racket. Deze is beter te controleren en heeft minder impact op de gewrichten. Ook is een licht racket aan te raden voor kinderen. De beste padel rackets voor gevorderden zijn zwaardere rackets. Een zwaarder racket zorgt ervoor dat je met meer kracht kunt slaan. Daarnaast is een zwaarder racket net even een stukje degelijker dan de lichte variant.

Lees ook:  Comfortabele trainingspakken voor padel
beste padel racket voor gevorderden

Beste padel racket beginner

Er zijn drie verschillende vormen padelrackets te onderscheiden. Zo heb je een rond-, druppel- en diamantvormig padelracket. Het druppelvormige racket wordt ook wel een traanvormig padelracket genoemd. Ook bestaan er hybride modellen, deze zitten tussen de verschillende vormen in. De verschillende rackets hebben ieder hun voordelen. Het ronde padel rackets valt in de categorie ‘beste padel racket voor beginners’. We leggen uit waarom dat zo is.

Ronde padelrackets zijn de beste padel rackets voor beginners. Er zijn uiteraard uitzonderingen, waarbij een gevorderd speler kiest voor een rond racket. De voornaamste reden waarom deze rackets ideaal zijn voor beginners is de grote sweetspot. Hierdoor zijn deze rackets de beste padel rackets voor beginners, omdat ze makkelijk in gebruik zijn. De sweet spot is de plek op het racket waarmee je de bal het beste kunt slaan. Wanneer je de bal met deze plek slaat, kun je de bal het hardste en gecontroleerd slaan. Raak je de bal niet met de sweetspot, dan kun je minder kracht zetten en zal de bal niet de gewenste richting op gaan. Bij een rond padelracket is de sweetspot groter en de balans van het racket lager. Hierdoor zal je dus meer controle hebben. De grotere controle gaat ten koste van de kracht die je kunt zetten. Over het algemeen sla je dus een stukje zachter dan met bijvoorbeeld druppelvormig padelracket.

Beste padel racket voor gevorderden

Een veelgebruikte vorm voor gevorderden is het druppelvormige racket. Bij dit racket zul je merken dat de balans naar boven in het racket is verschoven. Het oppervlak waarmee je slaat (de sweet spot) zit verder bovenop. Hierdoor kun je een stuk dus met een stuk meer kracht slaan en sla je dus harder dan met een rond padelracket. Het is aan te raden deze vorm padelracket pas te gebruiken wanneer je een gevorderd padel speler bent. De druppelvormige rackets hebben een kleinere sweetspot, waardoor je met meer kracht kunt slaan. Ondanks de kleinere sweetspot behoud je toch nog relatief veel controle over je slag. Bij een diamantvormig racket zal die controle een stuk minder zijn.

Lees ook:  Wat is de World Padel Tour?

Als laatste hebben we nog de diamantvormige padelrackets. Dit zijn de beste padel rackets voor gevorderden. Bij deze vorm padelrackets zit de sweetspot nog een stukje hoger. Door de hogere sweetspot zit de balans in dit racket ook een stuk hoger dan bij de andere rackets. Diamantvormige padelrackets zijn ideaal voor spelers die regelmatig op zoek is naar kracht en zelf al over veel controle en gevoel beschikt. Je kunt dit racket dus het beste gebruiken wanneer je een gevorderd speler bent. Ook is de keuze voor een racket afhankelijk van je speelstijl. De verschillen tussen de verschillende rackets is soms lastig te zien, maar je kunt meestal zien dat het midden van het racket een stukje hoger is dan de zijkanten. Vandaar ook dat dit racket diamantvormig wordt genoemd.

beste padel racket   merken

Beste padel racket merken

Padel rackets zijn te verkrijgen in verschillende vormen, grip en lengtes. Om meer grip te geven hebben de beste padel racket merken de optie van meer overgrip toegevoegd. Hoewel er een groot verschil aan kwaliteit zit wanneer je een padel racket gaat kopen is het ook noodzakelijk dat er bij de beste padel racket van merken de grip regelmatig vervangen wordt. Wanneer je handen zweten, zal de grip steeds een beetje slechter worden. Door de slechtere grip zal het racket uiteindelijk veel beweging hebben in de hand. Met name wanneer je de bal niet raakt met de sweetspot, zul je merken dat het racket erg veel beweegt in de hand. Doordat verschillende merken als Adidas, Dunlop en Babolat padelrackets maken is er voldoende verschil in de padelrackets om de juiste te vinden die bij jou past.

Lees ook:  Gezonde voeding en padel

Conclusie

Kies vooral een racket dat het beste bij jouw speelstijl past. De vorm van je padelracket heeft grote impact op de kracht of controle die je uit je racket haalt. Voor beginners is het aan te raden te beginnen met een rond racket. Gevorderde spelers kunnen een racket kiezen dat het best past bij hun speelstijl. Wanneer je aanvallend speelt, dan zal een agressief racket beter aansluiten op jouw speelstijl. Bij een verdedigende speler is juist het omgedraaide van toepassing. Het beste merk voor een padel racket hangt ook af van wat jouw doel is. Laat je ten alle tijden goed informeren.

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Geluidshinder door padel

Peakz Padel

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings