De 6 beste tips voor de beginnende padelspeler

Redactie
31 juli 2021
687

Padel is een unieke sport, niet alleen qua spelregels, maar ook wat betreft moeilijkheid. Het is namelijk niet de makkelijkste sport om zomaar in te stappen. Gelukkig zijn er veel manieren waarop beginnende padelspelers snel beter kunnen worden. Hieronder staan de 6 beste tips voor snelle vooruitgang in het spel van Padel.

1- Gebruik de juiste uitrusting

Hoeveel talent je ook hebt voor de sport, je speelt nooit optimaal als je niet de juiste uitrusting voor jou gebruikt. Zo is het belangrijk om te spelen met een goed racket, dat je helpt om soepeler te slaan en om minder fouten te maken. Om te beginnen zijn er drie verschillende soorten padelrackets: een rond racket, een druppelvormig racket en een ruiten racket. Ronde rackets worden vaak aangeraden voor beginners, omdat ze vaak beter handelbaar zijn. Ruiten rackets zijn over het hele oppervlak evenredig strak gespannen, waardoor ze beter zijn voor het spelen van snelle ballen. Dit gaat wel ten koste van controle, omdat het moeilijker wordt om de bal zacht te raken. Druppelvormige rackets hebben het beste van de twee werelden. Zo heb je meer controle over de bal dan met een ruiten racket, maar heb je nog wel meer kracht dan een rond racket.

Naast het padelracket, zijn de juiste schoenen ook essentieel. Tijdens het spelen maak je veel snelle bewegingen en draaien. Met goede padelschoenen heb je meer comfort en verminder je de kans op blessure. Voor elke padelspeler is de voorkeur voor schoenen anders, dus probeer meerdere schoenen uit om te kijken wat het beste bij je past

Lees ook:  Gezond afvallen? Probeer padel

2- De juiste handgreep

Hoewel een beter racket vanzelf al zorgt voor een betere speelervaring, is het ook belangrijk om de juist handgreep toe te passen. Dit komt omdat je tijdens de sport vaak het racket moet draaien om de bal onder een goede hoek te raken. Een goede handgreep voor beginnende padelspelers, is de ‘continental’ handgreep. Deze helpt bij het voorkomen van blessures aan de pols en aan de elleboog, en werkt goed voor bijna elk schot. Om deze handgreep te leren, wordt vaak gezegd om het racket vast te pakken als een hamer.

3- Let op je voetenwerk

Zonder goed voetenwerk, mis je al gauw de kracht en precisie achter je schoten. Daarnaast helpt het oefenen van je beweging met je positionering op het veld, zodat je altijd goed staat om de bal te raken. Een goede manier van bewegen betekent dat je stopt en stilstaat wanneer je de bal raakt, waarnaast je altijd in beweging bent. Het helpt om je gewicht naar de voorkant van je voeten te verplaatsen en je knieën altijd gebogen te houden, zodat je niet hoeft te buigen vanuit de rug. Dit is niet alleen beter voor je spelvaardigheid, maar ook voor je gezondheid.

4- Speel goed samen

Padel wordt gespeeld in tweetallen, dus het is belangrijk dat je goed samen speelt met jouw teamgenoot. Goede communicatie is niet alleen belangrijk als je tactisch wilt spelen, maar ook als je mentaal wilt winnen. Moedig elkaar aan en houd het moraal hoog als je dus beter wilt presteren.

Lees ook:  Sneller herstellen na een padel training

5- Maak gebruik van de wanden

De wanden in Padel staan er niet zonder reden. Een groot gedeelte van het spel gebeurt namelijk via de muren om het veld en het is dus heel belangrijk om ze goed te leren gebruiken. Voor tennisspelers kan het erg verwarrend zijn om de bal eerst tegen de muur te laten stuiteren, voordat je deze slaat. Toch is het goed om de wanden te gebruiken om het spel te vertragen en om jezelf meer tijd te geven om goed na te denken.

6- Vergeet water en rust niet

Net als een normale set in tennis, kan een Padel sessie lang duren. Zorg daarom dat je je concentratie- en energieniveau op peil houdt door genoeg water te drinken. Sportdrankjes werken nog beter als je zoekt voor een extra energie boost. Ten slotte is het goed om eens in de zoveel tijd rust te nemen van de sport. Zo verminder je de kans op blessures en houd je het spel leuk.

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings