Dit heb je nodig om te beginnen met padel!

Nick
25 april 2023
1310

Padel wordt steeds vaker gespeeld in ons land. Er zijn tegenwoordig tal van verenigingen die deze sport aanbieden. Inmiddels ontdekken steeds meer mensen hoe leuk padel spelen kan zijn. Het is een zeer verslavende racketsport. Als je het één keer hebt gedaan, is de kans groot dat je niet meer van ophouden weet. De meeste verenigingen zien dit als dé oplossing voor de teruglopende tennissers. Tennis lijkt een beetje uit te zijn, maar padel is het helemaal.

Ben jij klaar voor een uitdagende en vernieuwende sport? En wil je binnenkort starten met jouw eerste les? Dan moet je natuurlijk nog wel de nodige voorbereidingen treffen. Want naast het zoeken naar een goede sportvereniging, heb je uiteraard ook een aantal spullen nodig. Hieronder zetten we de belangrijkste dingen op een rijtje. Mits je natuurlijk alle regels kent 😉

Padelrackets

Padelracket 


Zonder padel racket wordt het natuurlijk lastig spelen. Daarom verdient dit wel wat extra aandacht. Denk maar eens aan een professionele tennisser. Hij zal zijn tennisracket ook het belangrijkste onderdeel vinden. Padelrackets hebben veel weg van een tennisracket. Ze hebben dezelfde vorm, maar zijn wel wat kleiner. Bovendien is het oppervlak anders. Deze is vlak en heeft gaten.

Het racket is van essentieel belang voor jouw spel. Elk onderdeel van het racket kan weer van een ander materiaal gemaakt zijn. Hoe deze is opgebouwd, kan alles beïnvloeden. Welk racket je nodig hebt, hangt van heel veel verschillende factoren af. Laat je daarom altijd goed informeren in de winkel, zodat zij jou op basis van jouw persoonlijke wensen kunnen koppelen aan de juiste racket.

Lees ook:  Peakz Padel

Padelballen 


Hoe zou je ooit een racketsport kunnen spelen zonder ballen? Daarom is de aanschaf van padelballen bijna net zo belangrijk als het kopen van een racket. Als je de padelbal voor het eerst ziet, ben je misschien verrast. Qua uiterlijk lijkt deze namelijk identiek te zijn aan een tennisbal. Kan je dan niet gewoon een rol tennisballen kopen?

Nee, het verschil zit hem namelijk in de vulling. Padel is dan misschien wel een racketsport, maar het is heel anders dan tennissen. De bal moet ook op een geheel andere manier stuiteren. Daarom worden er speciale ballen gebruikt. De vulling is anders, waardoor de druk lager is. Bovendien moet een padelbal minder snel over het veld bewegen dan een tennisbal. 

Padel spullen

Kleding en schoenen 


Nu je alle benodigde attributen hebt, is het ook tijd om naar je eigen sportoutfit te kijken. Het is belangrijk dat je hier comfortabel in kunt bewegen. Kies dus voor niet al te strakke kleding en zorg dat de maat goed zit. Je wilt je echt vrij kunnen bewegen en je ook zelfverzekerd voelen in je outfit. Houd er rekening mee dat de sport best intensief kan zijn en dat er gezweet gaat worden. De juiste materialen zijn daarom goud waard. 


Heb je al eerder tennis gespeeld? Dan kan je in principe met dezelfde soort schoenen de baan op. Het is bij padel vooral belangrijk dat je snel uit de voeten kunt. Probeer daarom zo min mogelijk gewicht mee te dragen en kies voor lichtgewicht schoenen. Zo beweeg je jezelf sneller over het veld.

Lees ook:  Verse voeding eten met sporten

Over de auteur

Nick

Alles over padel is ontstaan nadat ik in 2021 in Spanje op vakantie was, Malaga om precies te zijn. Ik had al goede dingen gehoord over een bekende padel-hotspot niet ver van de stad: Real Club Padel Marbella. Na wat gegoogeld te hebben waren mijn maat en ik het als snel eens, hier moesten we zeker naar toe! Zo gezegd zo gedaan dus. Nog diezelfde avond regelde ik via de app BlaBlaCar een retourtje van Malaga naar Marbella. Vroeg in de ochtend reden we mee met een dokter die ons afzetten in de 'Old Town'. Helaas voor ons was de club nog wel ietjes verder. Na wat telefoontjes in steenkolen Spaans tóch nog een taxi ritje kunnen regelen die ons netjes voor de deur heeft afgezet. Eenmaal aangekomen verbaasden we ons direct over hoe populair deze club was. Een parkeerplaats vol met auto's met verschillende Europese kentekens, die allemaal hier waren om een potje te padellen. Toen we vroegen of er een baan vrij was hadden we één optie: de baan delen met 2 locals die, laat me het zo zeggen, vrij goed waren. Oftewel, die maat van me en ik werden van het kastje naar de muur gestuurd. Om ons zelf een beetje te verdedigen was dit wel ons eerste potje padel ooit 😉 Na een aantal potjes hebben we gezellig wat gegeten op het terras dat bij de club hoorde. Het mooie aan padel is dat het een laagdrempelige sport is die iedereen kan beoefenen om beter te worden. Je hebt geen jaren ervaring nodig om een leuke pot te spelen. Eenmaal terug in Nederland zijn we meteen weer op zoek gegaan naar een mogelijkheid om te padellen, en sinds dien hebben we nooit meer terug gekeken. Ondertussen hebben we een paar van onze vrienden ook aangestoken met de padelkoorts en gaan we nu iedere zaterdagmiddag spelen. Nu je de intentie kent heet ik je van harte welkom op de website! Sportieve groetjes, Nick
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings