Een padeltoernooi

Redactie
8 augustus 2022
1315

Na een aantal lessen te hebben gevolgd ben je klaar voor het spelen van wedstrijden. Het wordt hoog tijd dat je je eens gaat inschrijven voor een toernooi! Maar kan dat zomaar en hoe gaat dit in zijn werk? Na het lezen van deze blog weet jij welke stappen je moet doorlopen om mee te kunnen doen aan een padeltoernooi.

Het spelen van een toernooi is een belangrijk onderdeel binnen de padel sport. Door het spelen van wedstrijden leer je veel en krijg je de sport nog sneller onder de knie. Hiernaast verbindt padel mensen en is de sociale factor erg belangrijk. Op deze manier leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

In heel Nederland worden padel toernooien georganiseerd. Voordat je je kunt inschrijven zul je eerst moeten uitzoeken waar je een toernooi kunt gaan spelen. Op de site van de KNLTB kun je via de toernooiplanner zien waar en wanneer er padeltoernooien gespeeld worden. Via de KNLTB kun je je vervolgens inschrijven voor het toernooi. Als je lid bent van een vereniging kan dit via je eigen padelprofiel. Heb je nog geen padelprofiel, maar ben je wel lid binnen een vereniging? Geen zorgen, want ook dan kan je je inschrijven voor een toernooi. Bij het inschrijven van een toernooi zul je een padel speelsterkte moeten laten aanmaken. Dit gebeurt door middel van een automatische melding die je bij het inschrijven krijgt.

Ben je nog geen lid van een vereniging, zorg er dan voor dat je lid wordt. Vraag bij de ledenadministratie of ze je een padellidmaatschap kunnen toekennen. Wil je geen lid worden van een vereniging, dan kun je door het aanschaffen van een toernooipas alsnog meedoen met toernooien. De toernooipas bevat een KNLTB-bondsnummer, geeft je toegang tot MijnKNLTB en is één jaar geldig. Mocht je dus geen lid willen worden, maar wel toernooien willen spelen, dan kan dit ook gewoon met de toernooipas.

Lees ook:  Padel Deventer

padeltoernooi

Het toernooicircuit

In het toernooicircuit van het padel zijn er verschillende onderdelen:

  • Onderdeel A: speelsterkte 1,2 en 3: hierbij zijn er punten te verdienen voor de KNLTB Padelranglijst. Dit kan op verschillende niveaus, namelijk: P500, P250 en P100. P500 is het topcircuit. Bij het topcircuit zijn de meeste punten te verdienen.
  • Onderdeel B: speelsterkte 4 en 5
  • Onderdeel C: speelsterkte 6 en 7
  • Onderdeel D: speelsterkte 8 en 9

Het onderdeel A bestaat uit 3 categorieën, namelijk herendubbel (HD), damesdubbel (DD) en gemengd dubbel (GD).
Onderdelen B en C bestaan uit 4 categorieën. Dit zijn HD, DD, GD en D. D staat voor een dubbelspel waarbij het mogelijk is dat mannen en vrouwen door elkaar spelen.
Tenslotte bestaat onderdeel D alleen uit een D categorie.

Het spelen van meer dan één toernooi

Wanneer jij hebt besloten om aan een toernooi mee te doen, is het mogelijk om in dezelfde periode nog een toernooi te spelen. Je moet er wel voor zorgen dat je de verplichtingen van beide toernooien na kunt komen. Let echter wel op dat je in één week maar aan één nationaal padeltoernooi mag deelnemen. Deze nationale padeltoernooien tellen mee voor de nationale padelranglijst. Je mag er dus niet voor kiezen om twee toernooien tegelijk te spelen die invloed hebben op de padelranglijst.

Je kunt er dus wel besluiten om bijvoorbeeld één nationaal padeltoernooi en één normaal padeltoernooi in dezelfde week te spelen. En je kan twee normale toernooien tegelijk spelen. Twee nationale padeltoernooien kan dus niet. Wanneer je van plan bent om meer dan één toernooi te spelen, zorg wel dat je dit duidelijk communiceert met de organisatie van het toernooi. Zij kunnen hier eventueel rekening mee houden. Het kan ook zijn dat toernooiorganisaties het risico liever niet willen nemen en je afraden om twee toernooien te spelen. Denk dus altijd eerst goed na of je wel in één week twee toernooien wilt spelen. Er zijn jaarlijks genoeg padeltoernooien waar je aan mee kunt doen, dus inschrijven voor twee padeltoernooien is vrijwel onnodig.

Lees ook:  Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings