Padel training

Redactie
8 augustus 2022
1160

Je kunt natuurlijk gewoon met je padel racket een padelbaan op stappen om een balletje te slaan. Maar als je echt stappen wilt gaan maken binnen jouw padelniveau is het wel aan te raden om een padel les te nemen.

Het kan zijn dat je tenniservaring hebt en er ervan bent overtuigd dat een padel training overbodig is. Maar het tegendeel kan waar zijn! Je speelt padel namelijk op heel andere manier dan bijvoorbeeld tennis. Het kan dus zeker geen kwaad om een extra training te volgen van een padel trainer die meer ervaring heeft. Een trainer kan je tenslotte ook tips geven om het spel sneller te verbeteren.

Om een padel training te kunnen volgen, zul je je moeten inschrijven bij een KNTLB vereniging. Het voordeel van trainingen bij een vereniging die aangesloten is bij de KNTLB is dat de trainer een licentie moet bezitten. Deze licentie betekent dat de trainer een opleiding heeft gevolgd en hierdoor zowel beginnende als gevorderden padelspelers les kan geven.

Vaak kun je je bij zulke verenigingen inschrijven voor een zomer-en/of wintercursus. Deze cursus bestaat uit een x-aantal lessen waarvoor je een vast bedrag moet betalen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de groep. Je kunt namelijk, afhankelijk van de grootte van de vereniging, aangeven met hoeveel personen je een training wilt volgen. Het is vanzelfsprekend dat een privé les duurder is dan een training met een groep van 4 personen.

Padel oefeningen

Krijg je niet genoeg van deze sport en wil je graag zelf gaan trainen? Met de onderstaande oefeningen hoef je ook thuis niet stil te zitten. Zo kun je jouw niveau zelf tot een hoger level brengen.

  • Padel hit ups & stand ups: ga naar buiten, zorg dat je genoeg ruimte hebt en leg bijvoorbeeld een kussen op de grond voor je neer. Neem je padelracket en een bal en begin deze hoog te houden in een staande positie. Vervolgens ga je eerst met je linkerknie naar de grond en daarna met je rechterknie. Hierna ga je weer terug naar een staande positie. Herhaal dit een aantal keer zonder dat de bal van het racket afschiet. Zo kun je je balcontrole verbeteren.
  • Hit downs: neem een pion, een bal en een padelracket. Leg de pion op de grond en probeer met je padel racket en de bal rondjes om de pion heet te slaan.
  • Gebruik de muur: sla de bal tegen de muur aan en oefen verschillende slagen. Je kunt dichter bij de muur gaan staan om korte ballen te slaan. Wanneer je verder van de muur gaat staan, ben je lange ballen aan het oefenen. Probeer dit zowel voor je forehand als backhand te doen.
Lees ook:  The Padellers

Naast dat je thuis aan je padel techniek kunt werken, zijn er ook verschillende oefeningen die je alleen op de padelbaan kunt uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Langzaam vooruit naar het glas: voor deze oefening speel je de bal constant naar de achterwand toe en zet je na elke slag een stapje verder naar achteren. Zo sla je steeds kortere ballen. Terwijl je dichter naar het glas beweegt, merk je dat er meer half volleys en volleys gespeeld moeten worden.
  • Sla naar de hoeken: ga precies recht voor de hoek staan en sla de bal steeds van de linker naar de rechterhoek.
  • Topspin smashes tegen de achterwand: ga bij het net staan en kijk naar je eigen achterwand. Sla vervolgens een topspin smash naar deze achterwand. Vanwege de topspin zal de bal hoog van de glazen wand af stuiten. Blijf vervolgens deze oefening te herhalen.

padel training

Lidmaatschappen

Om training te kunnen volgen bij een KNLTB vereniging, dien je je in te schrijven bij deze vereniging. Meestal moet daar een lidmaatschap voor worden afgesloten. De vereniging betaald aan de KNLTB een bedrag per lid, dit wordt de afdracht genoemd. De soorten lidmaatschappen die je kunt afsluiten verschillen per vereniging. Omdat geen speler hetzelfde is, bieden veel verenigingen tegenwoordig verschillende pakketten aan om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de spelers. Denk hierbij aan jeugdlidmaatschappen, lidmaatschappen voor studenten en speciale familietarieven. Zo zijn er ook, afhankelijk van de club, zomer-, winter-, of jaarlidmaatschappen. Daarnaast zijn er ook nog verenigingen die een proeflidmaatschap aanbieden met of zonder lessen. Een voorbeeld hiervan is de Zomer Challenge. Dit is een compact lidmaatschap van 3 of 4 maanden waarmee je onbeperkt kunt padellen, lessen of clinics van een trainer mag volgen, mee kan doen aan toernooien. Dit lidmaatschap wordt afgesloten met het Zomer Challenge eindtoernooi. Op dit moment zijn er ongeveer 10 verenigingen die het Zomer Challenge lidmaatschap aanbieden. Ben je hierin geïnteresseerd? Vraag het dan bij jouw vereniging na of controleer het op de site van de KNLTB.

Lees ook:  Bullpadel

The Padellers

Momenteel zijn er ook verschillende padelverenigingen waar geen lidmaatschap voor nodig is om een padelbaan te huren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan padellen bij The Padellers. The Padellers hebben verschillende locaties in heel Nederland. Via een app kun je online een baan reserveren. Voor de reservering van een baan gelden tarieven, deze zijn meestal online te vinden zijn. Via deze ‘vereniging’ kun je verschillende soorten lessen volgen. Deze lessen worden door officiële trainers verzorgd. Denk hierbij aan kinderlessen, een proefles, privélessen of groepslessen. Ook hier gelden tarieven voor. Via The padellers kun je zien welke verenigingen er op dit moment zich hieraan hebben toegevoegd. Vind de padelbaan bij jou in de buurt en kom er middels een proefles achter of padel ook iets voor jou is! Misschien ga je het hartstikke leuk vinden en kan je niet wachten om je in te schrijven voor een toernooi (met je vriendengroep)!

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings