De juiste kleding om padel te beoefenen

21 april 2022
38
Kleding voor padel

Waarschijnlijk heb je de naam ondertussen al vaak genoeg zien langskomen. Het is namelijk de snelst groeiende sport in Europa momenteel. Padel is een mix tussen squash en tennis. Padel is ook een racket- en balsport. Het padelveld heeft belijning hetzelfde als een tennisveld. Het padelveld is omringd door een glazen muur, waardoor het aspect squash komt kijken. Verder is de puntentelling bij padel hetzelfde als tennis. Het padelveld is in vergelijking met een tennisveld wel een stuk kleiner. In Nederland kan je vrijwel overal padel gaan spelen. Padel is vooral bekend onder studenten. Het komt vaak voor dat padelbanen worden aangelegd bij een tennisclub. Aangezien padel een aftakking is van tennis, wordt dit nu vaak bij tennisclubs gecombineerd. Daarbij speel je padel in de meeste gevallen als dubbelspel. Naast het gebruik van een racket en een bal is het natuurlijk belangrijk dat je uitgerust bent met de juist padel kleding.

Schoenen

Wanneer je op zoek gaat naar schoenen voor padel is het erg belangrijk om schoenen te kiezen die een goede grip hebben. Door de baan die padel heeft is de kans dat je uitglijdt met de verkeerde schoenen aanwezig. Probeer dus schoenen te vinden die jou voldoende grip bieden, waardoor je snel en korte bewegingen kan maken. Zorg ook voor demping in de zool. Dit is belangrijk voor het laten luchten van je voet. Hierdoor zal je je voet het beste behandelen.

T-shirts

Het is in principe niet heel erg belangrijk wel soort T-shirt je aanhebt. Het aller belangrijkste is eigenlijk dat je kiest waar jij je prettig in voelt. Voel jij je beter in een T-shirt waar je jouw zweetplekken niet in ziet? Dan gebruik je dat T-shirt. Vind je het toch lekkerder om met een T-shirt zonder mouwen te spelen. Alles is een goed plan zolang jij je maar goed voelt in de kleding die je aan hebt. Omdat padel overeen komt met tennis kan je er ook eventueel voor kiezen om met tenniskleding te baan op te gaan. Daarbij is ook belangrijk dat je goed ondergoed voor dames draagt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sport bh’s.

Lees ook:  Een padeltoernooi

Broeken voor padel

Zoals eerder vermeld lijken padel en tennis eigenlijk ontzettend veel op elkaar. Dus daarom hoeft er per definitie ook niet veel verschil te zitten in de kleding. Dit geldt voor de broekjes natuurlijk hetzelfde. Je kan als man gewoon voor een korte sportbroek kiezen. Zorg wel dat er zakken in zitten zodat je de ballen kwijt kan. Bij vrouwen komt het ook nog wel eens voor dat ze op de binnenbanen in een sportlegging spelen, maar voor de rest kan een vrouw er ook voor kiezen om tennisrokjes, jurkjes dragen of om ook te kiezen voor een korte broek. De mogelijkheden bij padel zijn eindeloos. Het draait er eigenlijk om dat jij je goed kan bewegen in je kleding.

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Geluidshinder door padel

Peakz Padel

The Padellers

Hoe kun je padel en vechtsport combineren?

© Alles over padel - 2023
Made with
Web Wings