Padel kleding

Padel was in veel Spaanstalige landen razend populair, maar inmiddels is de sport in Nederland ook al uitgegroeid tot een favoriet. Dit zal de komende jaren nog veel toenemen qua populariteit. Door de groeiende interesse in padel komt er ook steeds meer padel kleding op de markt. Net als het racket en de schoenen, is ook de kleding erg belangrijk. Bekijk daarom goed welke kleding het beste bij jou past.

Padel kleding voor dames

Padel kleding voor dames verschilt duidelijk van padel kleding voor heren. Het is namelijk gebruikelijk voor een vrouw om padel te spelen in een rokje en een shirt. Het rokje wordt altijd met daaronder een ingebouwd broekje gemaakt, zo heb je geen last van ongewenst zichtbare lichaamsdelen. Verder heeft het rokje ook zakken waar jij een padelbal kunt stoppen. Dit is handig voor als jij moet opslaan, je kunt dan namelijk direct verder met de volgende bal. De kleding voor padel bestaat ook uit shirts, welke te vinden zijn in verschillende soorten en maten. Shirts zonder mouwen komen het meeste voor. Deze zitten comfortabel, schuren niet en je armbewegingen worden niet geblokkeerd.

Verder heb je ook nog padel schoenen voor dames. Dit is misschien wel het belangrijkste kledingstuk van je padel outfit. Padelschoenen zorgen namelijk voor grip tijdens het spel. Zonder goede schoenen loop je meer kans op blessures. Padel schoenen voor dames zijn niet anders dan padel schoenen voor heren. Alleen zien deze schoenen er vrouwelijker uit, dan de schoenen voor heren.

Padel kleding voor heren

Heren spelen voornamelijk padel in een korte broek en een shirt. Voor mannen is het gebruikelijker om een shirt te dragen met mouwen. Deze shirts zijn vaak zo gemaakt dat de mouwen goed mee bewegen met de armen tijdens het spelen van padel. Je armen maken namelijk veel bewegingen en moeten veel doorstaan. Het is daarom belangrijk dat je een shirt draagt dat bij jou past. De padelbroeken zijn korte broeken met zakken. Ook bij de padel kleding voor mannen zijn deze zakken bedoeld voor padelballen, zodat jij snel het spel kunt vervolgen indien nodig.

Bij een man zijn padelschoenen net zo belangrijk als bij een vrouw. De schoenen moeten echt zorgen voor uitstekende grip. Andere zaken waarop je kunt letten bij het aanschaffen van padelschoenen, zijn de demping en stevigheid rondom je voet. Je schoen kan namelijk wel veel grip bieden, maar wanneer jouw voet veel schuift kunnen blessures nog steeds voorkomen. Verder helpt de demping bij het opvangen van je ledematen, wanneer jij bijvoorbeeld moet springen om een bal te kunnen raken.

Padel kledingmerken

Er zijn veel soorten padel kledingmerken die jou ervan proberen te overtuigen dat hun kleding voor padel het beste is. Echter kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat één kledingmerk de beste is. Elk merk heeft namelijk zijn eigen kwaliteiten. Er zijn ook een aantal verschillende prijsklassen waarin padel kleding wordt aangeboden. Kleding voor padel is bij de Decathlon namelijk minder prijzig dan bijvoorbeeld Osaka padel kleding. Daar staat wel tegenover dat de Osaka padel kleding van hogere kwaliteit is. De prijs die zij aanbieden is over het algemeen goed te betalen en hun kleding wordt door veel padelspelers gedragen.

Verder is Babolat ook een grote marktspelers als het aan komt op padel kleding. Hun prijzen liggen net iets hoger dan gemiddeld en hun kleding wordt over het algemeen ook veel gedragen door ervaren padelspelers.

Babolat verkoopt ook padelschoenen die zeer geliefd zijn bij padelspelers. Toch is het belangrijk om te kijken of het merk de beste match is voor jou. Voor iedereen is er namelijk een padel kledingmerk dat bij hem of haar het beste past. Je komt er het beste achter door een aantal kledingmerken te passen en door volgens te kijken welke kleding het beste aansluit met jouw lichaamspostuur.

Extra kleding

Buiten de standaard kleding die nodig is voor het spelen van padel, zijn er ook nog extra’s die jij kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan zweetbandjes, haarbanden en sportsokken. Dit zijn allemaal kledingstukken die jouw spel kunnen optimaliseren. Nike biedt al jarenlang producten aan die voorkomen dat jouw zweet in de weg komt van jouw spel. Bij padel komt zweten erg veel voor, omdat het een snelle en dynamische sport is die veel van je lichaam vereist. Het is dan ook helemaal niet gek om te denken aan het kopen van extra padel kleding, om jouw spel te optimaliseren.

Maak het compleet met een racket!

Naast het dragen van geschikte kleding is het ook belangrijk om de juiste schoenen te dragen en om met het juiste padelracket te spelen. Je een bullpadel racket kopen, een diamond racket of een padelracket voor beginners.

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings