Padelkleding dames

Redactie
8 augustus 2022
693

Over het algemeen is het voor vrouwen belangrijk om met de juiste kleding op de padel baan te verschijnen. De vraag of vrouwen ook daadwerkelijk voor de juiste kleding gaan, dat is maar de vraag. Vrouwen wil er voornamelijk verzorgd en leuk uitzien, maar of dit ook altijd functioneel is blijft echter de vraag.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je kleding draagt dat comfortabel is. Kleding waar jij je gemakkelijk in kunt bewegen. Padel kleding is erg functioneel, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Verschillende merken doen hun uiterste best om deze combinatie in hun padel kledinglijn voort te zetten. Zoals je wellicht in een eerder geschreven blog hebt gelezen hoef je niet veel geld uit te geven aan kleding om padel te kunnen spelen. Bijna iedereen heeft wel een sportoutfit in de kledingkast liggen die je ook kunt aandoen bij het spelen van padel. Wanneer jij je echt comfortabel wil voelen tijdens het spelen van padel wordt padel kleding wel aangeraden.

Padel kleding

Padel kleding voor vrouwen is te vergelijken met tenniskleding. Zo is het voor vrouwen mogelijk om een T-shirt of topje dragen. Een T-shirt of topje kunnen vrouwen combineren met een short of een rokje. Daarbij is er ook nog keuze voor een jurkje binnen de tennis/padel kledinglijn. Genoeg keuze dus!

Het wordt aangeraden om een shirtje of topje te dragen dat gemaakt is van dri-fit materiaal. Dit zorgt ervoor dat het zweet snel wordt afgevoerd en het shirt droog blijft. Hierdoor zijn er ook geen zweetplekken zichtbaar. De short of het rokje zijn in de meeste gevallen ook gemaakt van dri-fit materiaal. Zichtbare zweetvlekken zijn dus verleden tijd!

Lees ook:  Je eerste padel racket kopen

Daarnaast is het voor vrouwen ook belangrijk om een goede sport-bh onder een padel outfit te dragen. Een sport-bh geeft de borsten ondersteuning en zorgt voor compressie waardoor de impact op je lichaam verkleind wordt. Vaak is de sport-bh ook gemaakt van dri-fit materiaal.

Padel rok of jurk

Vrouwen kunnen naast het dragen van een short, ook een rokje of een jurkje dragen. Dit zie je ook vaker bij vrouwentennis. De keuze voor een rokje of een jurkje maakt je outfit toch net iets charmanter. Waarschijnlijk denk je dat een rokje een onhandig kledingstuk is tijdens padel. Dit is echter niet waar. Vrijwel elk jurkje en rokje is voorzien van een strak binnen broekje. In de meest gevallen valt het rokje over het binnen broekje, waardoor het broekje dus eigenlijk onzichtbaar is. Het broekje geeft je de perfecte bewegingsvrijheid. Daarbij is het binnen broekje ook straks genoeg om er ballen in weg te stoppen. Een rokje of jurkje kan jou dus net zoveel comfort en bewegingsvrijheid bieden als een short.

Padel legging

Naast dat vrouwen ook een joggingsbroek kunnen dragen tijdens de koudere wintermaanden, is het ook mogelijk om een padel legging aan te schaffen. In vergelijking tot een legging die je aan kunt doen tijdens het fitnessen, bevat een padellegging ook de mogelijkheid om ballen kwijt te kunnen. Dit komt doordat een padel legging aan beide zijdes van de broekspijpen zakken heeft waarin de ballen weggestopt kunnen worden. In een padellegging kan een vrouw zich gemakkelijk bewegen en dus snel van positie veranderen, iets wat erg belangrijk is bij het padellen.

Lees ook:  Last van pijnlijke nagel tijdens het padellen

Kledingmerken voor dames

Mocht je niet helemaal weten bij elke merken je terecht kan voor jouw padelkleding. Wees niet bang, want de kleding die voor tennis verkocht wordt op de bekende merksites, kunnen ook gebruikt worden voor padel. Nike en Adidas maken bijvoorbeeld geen duidelijk onderscheid tussen padel en tennis, aangezien de kledinglijn eigenlijk volledig overeenkomt.

Naast bekende sportmerken zijn er ook nieuwe merken op de markt gekomen. Deze nieuwe merken richten zich momenteel alleen op de sport padel. Een voorbeeld van echte padel kledingmerken zijn bijvoorbeeld Padelista en Bullpadel. Met Padelista maak jij jouw look af op de padelbaan. Deze collectie kenmerkt zich door een minimalistisch design en is hiernaast ook nog eens erg comfortabel en functioneel. Padelista heeft zowel keuze in shorts, rokjes, jurkjes, topjes, T-shirt, truien en padel leggings. Genoeg keuze en gemakkelijk te combineren. Ontdek het snel en zorg ervoor dat jouw padeloutfit compleet wordt.

Over de auteur

Redactie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings