Last van pijnlijke nagel tijdens het padellen

Nick
14 juni 2023
1222

Tijdens het padellen kan het voorkomen dat je last krijgt van pijnlijke nagels. Deze nagelproblemen kunnen je speelervaring belemmeren en zelfs tot serieuze ongemakken leiden. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken van pijnlijke nagels tijdens het padellen, geven we enkele tips om dit probleem te voorkomen, en behandelen we ook het onderwerp kalknagels.

Oorzaken van pijnlijke nagels tijdens het padellen

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot pijnlijke nagels tijdens het padellen:

Stoten van de nagel

Tijdens het intensieve spel kan het gebeuren dat je nagel per ongeluk tegen je schoen of racket stoot. Dit kan leiden tot pijn, blauwe plekken of zelfs bloedingen onder de nagel.

Overmatige druk op de nagels

Als je je schoenen te strak hebt aangetrokken of als je te lang speelt zonder pauze, kan er overmatige druk op je nagels ontstaan. Dit kan resulteren in pijnlijke nagels.

Verkeerde schoenen en slechte techniek

Het dragen van ongeschikte schoenen voor het padellen of het hanteren van een verkeerde techniek kan ook bijdragen aan het ontstaan van pijnlijke nagels. Schoenen die niet goed passen of te weinig ondersteuning bieden, kunnen de nagels beknellen en ongemak veroorzaken.

Symptomen van pijnlijke nagels

Als je last hebt van pijnlijke nagels tijdens het padellen, kunnen de volgende symptomen optreden:

  • Gevoeligheid en pijn in de nagels
  • Roodheid en zwelling rond de nagel
  • Blauwe plekken of bloedingen onder de nagel
  • Loslaten van de nagel
  • Infecties in de nagelomgeving

Het is belangrijk om deze symptomen serieus te nemen en tijdig actie te ondernemen om verdere complicaties te voorkomen.

Lees ook:  Padel Eindhoven

3. Preventieve maatregelen

Gelukkig kun je met enkele eenvoudige preventieve maatregelen pijnlijke nagels tijdens het padellen voorkomen:

Goede hygiëne en droge voeten

Zorg ervoor dat je voeten schoon en droog zijn voordat je gaat padellen. Dit vermindert de kans op schimmelinfecties en andere nagelproblemen. Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen, en gebruik eventueel talkpoeder om vocht te absorberen.

Geschikte uitrusting en juiste techniek

Investeer in goede padelschoenen die comfortabel zitten en voldoende ondersteuning bieden. Zorg ervoor dat je schoenen de juiste maat hebben en dat je voldoende ruimte hebt voor je tenen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste techniek te hanteren en je nagels niet te veel te belasten tijdens het spel.

Kalknagel

Naast pijnlijke nagels tijdens het padellen, kan er ook sprake zijn van kalknagels. Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een veelvoorkomend probleem waarbij de nagel geïnfecteerd raakt door schimmels. Dit kan leiden tot verdikking, verkleuring en broosheid van de nagel.

Als je last hebt van een kalknagel, is het belangrijk om deze goed te behandelen. Raadpleeg hiervoor een specialist, zoals een dermatoloog of een pedicure. Zij kunnen je advies geven over geschikte behandelingen, zoals antischimmelmedicatie of het aanbrengen van een antischimmelzalf.

Daarnaast zijn er ook enkele algemene tips die kunnen helpen bij het voorkomen van kalknagels.

Dit kun je doen tegen kalknagels:

  • Houd je voeten schoon en droog.
  • Draag ademende schoenen en sokken.
  • Gebruik aparte handdoeken en sokken voor besmette nagels.
  • Vermijd het delen van schoenen, sokken of nagelknippers met anderen.

Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens de behandeling van een kalknagel, aangezien het herstel enkele maanden kan duren. Volg de instructies van je specialist nauwkeurig op en blijf je voeten goed verzorgen om verdere infecties te voorkomen.

Lees ook:  Populaire sporten onder jongeren

Door aandacht te besteden aan preventie en tijdig in te grijpen bij nagelproblemen zoals pijnlijke nagels en kalknagels, kun je optimaal genieten van het padellen zonder ongemak.

Over de auteur

Nick

Alles over padel is ontstaan nadat ik in 2021 in Spanje op vakantie was, Malaga om precies te zijn. Ik had al goede dingen gehoord over een bekende padel-hotspot niet ver van de stad: Real Club Padel Marbella. Na wat gegoogeld te hebben waren mijn maat en ik het als snel eens, hier moesten we zeker naar toe! Zo gezegd zo gedaan dus. Nog diezelfde avond regelde ik via de app BlaBlaCar een retourtje van Malaga naar Marbella. Vroeg in de ochtend reden we mee met een dokter die ons afzetten in de 'Old Town'. Helaas voor ons was de club nog wel ietjes verder. Na wat telefoontjes in steenkolen Spaans tóch nog een taxi ritje kunnen regelen die ons netjes voor de deur heeft afgezet. Eenmaal aangekomen verbaasden we ons direct over hoe populair deze club was. Een parkeerplaats vol met auto's met verschillende Europese kentekens, die allemaal hier waren om een potje te padellen. Toen we vroegen of er een baan vrij was hadden we één optie: de baan delen met 2 locals die, laat me het zo zeggen, vrij goed waren. Oftewel, die maat van me en ik werden van het kastje naar de muur gestuurd. Om ons zelf een beetje te verdedigen was dit wel ons eerste potje padel ooit 😉 Na een aantal potjes hebben we gezellig wat gegeten op het terras dat bij de club hoorde. Het mooie aan padel is dat het een laagdrempelige sport is die iedereen kan beoefenen om beter te worden. Je hebt geen jaren ervaring nodig om een leuke pot te spelen. Eenmaal terug in Nederland zijn we meteen weer op zoek gegaan naar een mogelijkheid om te padellen, en sinds dien hebben we nooit meer terug gekeken. Ondertussen hebben we een paar van onze vrienden ook aangestoken met de padelkoorts en gaan we nu iedere zaterdagmiddag spelen. Nu je de intentie kent heet ik je van harte welkom op de website! Sportieve groetjes, Nick
Lees meer

Uitgelicht

Wat is padel?

Padel regels: hoe werkt het?

Recent

Hoe vind ik motivatie om te padellen?

Waarom eiwit niet uit jouw dieet als sporter mag ontbreken

5 Tips voor een betere opslag bij padel

Je eerste padel racket kopen

© Alles over padel - 2024
Made with
Web Wings